题目内容

Do you have any friends from other countries? Do you know what they are like?
The Germans (德国人) are very quiet and they don’t get excited easily. They don’t want to say more words. They look serious (严肃的), but they like all kinds of amusements (娱乐). They work hard and like tidiness. Most German women like to keep their houses clean.             
In some ways, the English look the same as the Germans. They are also quiet and never talk too much with others. They are really polite, so we often hear “Thank you.” or “Sorry.” from them.
The French have long holidays. They like travelling and usually spend their long time in other countries. The French are more outgoing (外向的) than the Germans. It is very easy to make friends with them.
Compared  to (与……比较) the French, the Americans are more outgoing. And they are even opener. They don’t like to depend on (依靠) others. So it is very popular that students do part-time jobs. In Americans’ eyes, working and success are important

  1. 1.

    From the passage, we can learn that    are very quiet

    1. A.
      only the Germans
    2. B.
      only the Englishmen
    3. C.
      only the French
    4. D.
      both the Germans and the English
  2. 2.

    What does the underlined word “tidiness” mean in Chinese?

    1. A.
      整洁
    2. B.
      安静
    3. C.
      时尚
    4. D.
      随意
  3. 3.

        are the most outgoing

    1. A.
      The Germans
    2. B.
      The French
    3. C.
      The Englishmen
    4. D.
      The Americans
  4. 4.

    What can we learn about the French from the passage?

    1. A.
      They are more outgoing than the Americans
    2. B.
      It is very easy to make friends with them
    3. C.
      They like travelling in their own country
    4. D.
      They don’t like to be too excited and are always hard-working
  5. 5.

    Which is the best title of the article?

    1. A.
      Different people’s hobbies
    2. B.
      Who are more outgoing?
    3. C.
      Characteristics (特征) of the people in different countries
    4. D.
      Working hard is an important part in people’s life
DADBC
试题分析:这篇短文主要讲述了,英国,法国,德国和美国人在性格方面的一些特点。其中英国人和德国人都好静,法国人易于交朋友,美国人更外向.
1.细节理解题。根据短文二三段The Germans (德国人) are very quiet and……In some ways, the English look the same as the Germans. 描述,可知英国人和德国人都很安静。故选D。
2.推理判断题。联系后一句Most German women like to keep their houses clean. 可知大部分德国人喜爱整洁。故选A。
3.细节理解题。根据短文第四段Compared  to (与……比较) the French, the Americans are more outgoing.描述,可知美国人很外向。故选D。
4.细节理解题。根据短文第三段French are more outgoing (外向的) than the Germans. It is very easy to make friends with them.描述,可知同法国人交朋友很容易。故选B。
5.标题归纳题。阅读短文可知,本文主要讲述了几个国家的人的不同性格。故选C,不同国家的人的性格。
考点:考查日常生活类阅读
练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网