题目内容

【题目】Dear Liz,

Thank you so much for inviting us to the birthday party for your daughter Mary.As her aunt and uncle,we are glad to take part in(参加) such a happy event.We are going to get to your house on the evening of May 10 at seven o'clock.We are looking forward to meeting you.And we'd like to take some dishes.

Yours,

Jenny & Bob

Dear Simon,

Daniel and I were happy when you accepted our invitation to our dinner party on July 10.I feel really sorry that I have to cancel(取消) it.Daniel became ill yesterday and he is in hospital now.I'm looking forward to inviting you again.

Yours,

Tina

根据短文内容,判断句子正(T)(F)。

1Jenny is going to Liz's birthday party.

2The birthday day is on the evening of May 10.

3Bob will take some dishes to the birthday party.

4Tina planned to have a housewarming party.

5Simon cancelled his party because Daniel is not well.

【答案】

1F

2T

3T

4F

5F

【解析】

本文是两封信,一封信是珍妮与鲍勃写给丽兹的告诉丽兹他们将于510日晚上7点参加丽兹和她的女儿玛丽的生日聚会。另一封信是蒂娜写给西蒙的,告诉西蒙由于丹尼尔生病,取消了这次晚宴。

1句意:珍妮要去参加莉兹的生日聚会。考查细节理解判断题。根据第一封信的第一句Thank you so much for inviting us to the birthday party for your daughter Mary.(非常感谢你邀请我们参加你女儿玛丽的生日聚会。)可知珍妮要去参加莉兹女儿的生日聚会。故此句是错误的,答案是F。

2句意:生日在510日晚上。考查细节理解判断题。根据第一句第三句We are going to get to your house on the evening of May 10 at seven o'clock.(我们将在510日晚上7点到你家。可知玛丽的生日聚会在510日晚上。故此句是正确的;答案是T。

3句意:鲍勃将带一些菜去参加生日聚会。考查细节理解判断题。根据第一封最后一句And we'd like to take some dishes.(我们要带一些菜。可知此句是正确的;答案是T。

4句意:蒂娜计划举办一个乔迁聚会。考查细节理解判断题。根据短语最后一句.I'm looking forward to inviting you again.(我期待着再次邀请你。)可知蒂娜计划再次举办一次晚宴。可知此句是错误的;答案是F。

5句意:西蒙取消了他的聚会,因为丹尼尔身体不好。根据第二封信署名Tina可知第二封信的Tina写的;根据第二句I feel really sorry that I have to cancel(取消) it(我真的很抱歉不得不取消它)可知Tina(蒂娜)取消了他的聚会;故此句是错误的;答案是F。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Fruit Store A

Business Hours(营业时间)

9:00 a. m. ~8:30 p. m.

Bananas: (1 kilo) $5. 00

Apples: (1 kilo) $3. 80

Watermelons: (1 kilo) $1. 60

Strawberries: (1 kilo) $4. 00

Quality: Very fresh

Service: Good

Fruit Store B

Business Hours:

9:00a.m.~7:00p.m.

Bananas: (1kilo) $5. 20

Apples: (1 kilo) $3.90

Watermelons: (1 kilo) $1.40

Strawberries: (1 kilo) $4.40

Quality: Very fresh

Service: Not Good

Fruit Store C

Business Hours:

8:30a. m.~7:30 p. m.

Bananas: (1 kilo) $4. 29

Apples: (1 kilo) $3. 30

Watermelons: (1 kilo) $1. 68

Strawberries: (1 kilo) $4. 50

Quality: Not fresh

Service: Good

Fruit Store D

Watermelons: (1 kilo) $1. 70

Business Hours:

8:30 a. m. ~8:30p.m.

Bananas: (1 kilo) $ 5:00

Apples: (1 kilo) $3.60

Watermelons: (1 kilo) $1. 7

Strawberries: (1 kilo) $ 4.00

Quality: Not bad

Service: Bad

1From the form, we know the business hours of ________ are the longest.

A. Fruit Store A B. Fruit Store B C. Fruit Store C D. Fruit Store D

2The prices of the ________and ________in Fruit Store A are the same as those in Fruit Store D

A. bananas; strawberries

B. bananas; watermelons

C. apples; strawberries

D. apples; watermelons

3The ____________of Fruit Store A and Fruit Store C is/are good.

A. quality B. prices C. business hours D. service

4It's very necessary for Fruit Store C to ___________ in the future.

A. have fresh fruits B. give better service

C. have some kinds of fruits D. cut down the prices of fruits

5People may like to buy fruits in Fruit Store A because of ____________.

A. the service and the prices

B. the prices and the business

C. the service and the quality

D. the prices and the quality

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网