题目内容
【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项.
Once upon a time there was no tea at all in England.People there used to drink a light beer(啤酒).No coffee or milk but large glasses of beer stood on the breakfast table!
When tea was first brought to England,an old couple got some as a special treat.But they did not know how I t should be used.They cooked the leaves in hot water,and spread them on a piece of bacon(熏肉) which they were going to have for dinner.They ate the leaves,and threw the tea away!However,tea is becoming as popular as coffee and milk in England today.
Tea is the leaf of a plant which grows widely in China,Japan and some other countries.Tea famers usually grow many tea plants on a large piece of land.When the tea leaves are ready to be picked,it is the busiest time for tea farmers in a year.They pull off on the leaves and dry them.In their spare time,they pick out the best leaves and get them ready for market.In china,whenever a visitor comes into a house,he is served with a cup of tea.![]()
(1)What was served for breakfast in England long ago?
A.Beer.
B.Tea.
C.Coffee.
D.Milk.
(2)How did the old couple deal with the tea leaves?
A.They sold them.
B.They ate them.
C.They burnt them.
D.They threw them away.
(3)Tea farmers are the busiest in a year when they .
A.serve visitors at home
B.sell tea in the market
C.pick and dry tea leaves
D.look for a piece of land
(4)In which part of a magazine can read the text?
A.Nature.
B.Culture.
C.Environment.
D.Technology.
【答案】
(1)A
(2)B
(3)C
(4)B
【解析】短文讲了茶在英国的发展过程,及其茶在中国的文化.
(1)A 细节理解题.根据第一段第一行句子People there used to drink a light beer(啤酒).No coffee or milk but large glasses of beer stood on the breakfast table.那里的人习惯喝淡啤酒.没有咖啡或牛奶,但早餐桌上放着一大杯啤酒.可知是啤酒.故选A.
(2)B 细节理解题.根据第一段第三行句子They ate the leaves,and threw the tea away!他们吃了叶子,把茶扔了.可知他们吃了叶子.故选B.
(3)C 细节理解题.根据第二段第二行句子When the tea leaves are ready to be picked,it is the busiest time for tea farmers in a year.They pull off on the leaves and dry them.当茶叶可以采摘时,这是一年里茶农最忙的时候.他们选茶和干茶.可知选茶和干茶是最忙的时候.故选C.
(4)B 细节理解题.根据整篇文章内容及其第一段最后一句However,tea is becoming as popular as coffee and milk in England today.然而,茶现在在英国变得像咖啡和牛奶一样受欢迎.和下文In china,whenever a visitor comes into a house,he is served with a cup of tea.在中国,每当有客人进屋,他会配上一杯茶.可知应是文化部分.故选B.