题目内容

【题目】阅读表达

Welcome to our neighborhood.Come here and have fun.I‘m sure you will love it.My name is Jack. I live with my parents in a tall building on Center Street.The street is a little long. And it’s very quiet.(A)is,library, there, a, from, house, across, my.I often read books there on weekends.And it's my favorite place in the neighborhood. I also like to go to the supermarket to buy something we need.(B)There is a park between my house and the library.My friends and I often play basketball there after school.And there are so many people in the park.It’s beautiful.People love it a lot.

I’m in No.3 Middle Schoo1.Joe is my best friend and my classmate. The school is not far from my home. We usually go to school together.We walk there in the morning.North Street in front of the school is very busy.And there is a lot of traffic(交通)there.So sometimes,we are late for class.

【1】将(A)处划线的单词连词成句。

_________________________________________________________.

【2】将(B)处的句子译成汉语。

_________________________________________________________.

【3】Where does the writer live?

_________________________________________________________.

【4】What’s the writer’s favorite place?

_________________________________________________________.

【5】给这篇文章拟一个标题。

__________________________________________________________.

【答案】

【1】There is a library across from my house.

【2】在我家和图书馆之间有一个公园。

【3】He lives with his parents in a tall building on Center Street.

【4】The library

【5】My neighborhood.

【解析】

试题分析:这篇短文中作者给我们介绍了他家的周围,他最喜欢的地方的图书馆,在他家的对面。他还喜欢去公园和朋友们一起打篮球。他的学校离他的家也很近。

【1】There is a library across from my house.句意:在我家对面有一个图书馆。这是一个there be句型,表示在某地有某物。介词短语一般位于句末。

【2】在我家和图书馆之间有一个公园。这句话中使用的是there be句型,表示在某地有某物;between是一个介词,常和and连用,表示在...和...中间。

【3】He lives with his parents in a tall building on Center Street.根据短文的开头I live with my parents in a tall building on Center Street可知,Jack和他的父母一起住在中心大街的一座高楼里。

【4】The library.根据短文中I often read books there on weekends.And it's my favorite place in the neighborhood可知,图书馆里有很多书,作者最喜欢去图书馆。

【5】My neighborhood.这篇短文中作者给我们介绍了他家的周围,提到了图书馆、公园、超市和他的学校。因此用我的邻居作为题目能概括短文的大意。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In many big cities in the world, the overuse of cars is thought to be one of the main causes of air pollution.

What will cars be like in the future? Some experts(专家) think that today's cars are in trouble they use too much petrol (汽油). They say the cars of the future will be much, much smaller. They will be made engines (发动机) or air conditioning. They’ll have no radio or lights. Tomorrow's car will be an open air car with no doors or . It needn't have a pollution control system because it won’t use petrol. In fact, this new car will be pushed by the driver's feet. Very people will be killed in accidents, because the speed will be five miles per hour . However, we are also told not to beautiful colors, because the cars will come in grey only.

Other car experts do not hold the same idea. They are that the future will be happier. They think that all our will soon be solved by car companies with the production of the Supercar. Tomorrow's car will be , faster, and more comfortable than before. The Supercar will have four rooms, TVs, running water, heat, air conditioning, and maybe a swimming pool. Large families will travel on long trips . If petrol is in short supply (供应), the Supercar will run on water.

【1】A. but B. because C. although D. until

【2】A. from B. of C. with D. without

【3】A. windows B. walls C. boards D. seats

【4】A. few B. a few C. little D. a little

【5】A. at most B. at least C. in total D. in all

【6】A. care for B. ask for C. pick up D. leave for

【7】A. sure B. kind C. excited D. sad

【8】A. questions B. information C. problems D. situation

【9】A. shorter B. less C. smaller D. bigger

【10】A. quickly B. comfortably C. suddenly D. exactly

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网