题目内容
【题目】第五节:听短文,根据你所听到的内容填写出下面短文中所缺的信息。短文读三遍。(每空限填一词)注:请将此节的答案填写在答题卡非选择题的相应位置上。
Not getting enough sleep can cause problems in a student’s life. Many students fall 【1】 in class or while doing their homework, so they get 【2】 grades. Scientists suggest that the students should sleep about 【3】 hours a night. Why aren’t students getting enough sleep? Many students have one of the following 【4】, like a cellphone, television, or computer in their bedrooms. Using them on a school night not only 【5】 their time away from homework, but also makes it difficult for them to fall asleep. As a result, many students can’t fall asleep before 11 pm, yet they must get up early to go to school.
【答案】
【1】asleep
【2】lower
【3】nine
【4】things
【5】takes
【解析】
【原文】
Not getting enough sleep can cause problems in a student’s life. Many students fall asleep in class or while doing their homework, so they get lower grades. Scientists suggest that the students should sleep about nine hours a night. Why aren’t students getting enough sleep? Many students have one of the following things, like a cellphone, television, or computer in their bedrooms. Using them on a school night not only takes their time away from homework, but also makes it difficult for them to fall asleep. As a result, many students can’t fall asleep before 11 pm, yet they must get up early to go to school.