题目内容

(题文)(2017·南京中考)—I go swimming every day.

—Wow!That's a good ________.It keeps you healthy.

A. match B. task C. habit D. dream

C 【解析】 句意:——我每天去游泳。——哇!那是一个好习惯。它让你保持健康。match比赛;task任务;habit习惯;dream梦想。根据I go swimming every day.可知每天都去游泳,这应是一个习惯,故选C。
练习册系列答案
相关题目

It seems like technology is everywhere. Computers and smart phones are at the center of almost everything we do. They constantly(持续地) require our attention. We text our friends with them during the day, sleep with them by our beds and check our messages as soon as we wake up .

In the future, technology will no longer be interrupting us all the time. Instead,we will use calm technology which was first developed by scientist Mark Weiser in the 1970s. In his opinion, calm technology works quietly but constantly, We know it is there, but we don’t pay much attention to it. According to Mark, the best technology should be invisible(隐形的) and let you live your life.

We already use many different types of calm technology in our everyday lives. Do you have a smoke alarm in your house? That smoke alarm is always there, checking the air for smoke and quietly keeping your safe. It only reminds you it's there when you’ve burnt your bread. Or there maybe lights in your home or school. When some body passes in front of their sensor( 传感器), the lights turn on. You don' t think about this type of technology until you see the light go on.

In the future, we can imagine our houses will use calm technology to open the curtains for us in the morning, to turn down the heat when we leave, or even to choose the best music for our mood.The minute we walk through the door,our house will respond by turning on the lights and music, and perhaps even staring to prepare our dinner.

1.Which of the following is an example of calm technology?

A. A computer.

B. A smart phone.

C. A smoke alarm.

D. A radio.

2.What does the underlined word “interrupting” mean?

A. Hurting

B. Protecting.

C. Helping

D. Troubling.

3.What's the main idea of the third paragraph?

A. Calm technology keeps us safe in many ways.

B. Calm technology can help you to do housework

C. Calm technology has been used in our daily lives.

D. Calm technology plays an important part in schools.

4.What can we infer from the passage?

A. The light won't go on unless we touch the sensor.

B. Calm technology will make our life more convenient.

C. People will depend more on smart phones in the future.

D. People won’t have to work because of calm technology.

1.C 2.D 3.C 4.B 【解析】试题这是一篇说明文,主要介绍了“平静技术”的特点和应用,在未来平静技术将渗透到生活的各个方面,会无形中提升生活质量。 1.题意:下面哪一个是平静技术的例子?考查细节理解题。根据In his opinion, calm technology works quietly but constantly, We know it is t...

Teenage life — better now,or in the past? Does this situation sound familiar (熟悉)?

You are complaining (抱怨)to your parents about something. Maybe your computer isn't powerful enough to play the latest games.Or your friends’ bikes are better than yours. Then you hear...

When I was your age, there weren’t any computers or video games. And I didn’t get a bike until I was sixteen. And it was second-hand.1.

So, is it really true that life is better for teenagers now? It is certainly true that many teenagers have got more things nowadays. 2.So parents have got more money to spend on each child. And many things are cheaper than they were when our parents were children.

3.Forty years ago, no one could imagine a world with tiny computers and amazing smartphones. And now these things are necessary — we can’t imagine living without them!

However, technology often means we spend more time at home. And often it is just us, with our computer or television. Teenagers don’t do enough exercise. 4.And, although young people still get on well with their friends,some people think teenagers today don’t have

so many social activities as they did in the past.

What do you think? How is teenage life better these days?

A.And it was too big for me.

B.A typical family is smaller now.

C.I like my old days.

D.So they aren’t as healthy as they were in the past.

E.Technology is probably the greatest change in our life

1.A 2.B 3.E 4.D 【解析】试题本文通过四十年前生活和现在生活的对比,指出电脑和电子游戏等新技术在给生活带来最大变化的同时,也花费家庭大量金钱和时间,使得青少年忽视了体育锻炼而不像过去那样健康。而且,现在的青少年也没有和过去一样多的社会活动。最后的反问,表明了作者的观点。 1.根据And it was second-hand.,可知it指的是上文的bike...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网