题目内容
【题目】
Program | Time & Introduction(简介) |
Master Class | 9:08p.m., Saturday Four famous singers, Yang Yuying, Han Lei, Cao Ge and Lin Zhixuan, teach children aged 6-13 to sing. |
Keep Running | 9:10p.m., Friday Some famous actors or singers run in buildings. They need to find someone or do something to win the race. |
Raid the Cage | 9:20p.m.,Tuesday In the program,one person answers questions and the other one tries to get as many prizes as possible in limited(有限的)time. The host is Peng Yu. |
Dad Came Back Season Ⅱ | 8:20p.m., Saturday Five dads are left to look after their kids for 48 hours when moms leave home. You can see the actor Jia Nailiang and his daughter Tianxin, and the sport player, Li Xiaopeng and his daughter Olivia in the program. |
【1】What program may a ten-year-old boy want to watch if he likes singing?
A.Master ClassB.Keep Running.
C.Raid the Cage.D.Dad Came Back Season Ⅱ
【2】What time can you watch Keep Running on Friday?
A.At 8:20 p.m.B.At 9:08 p.m.
C.At 9:15 p.m.D.At 9:10 a.m.
【3】Who can you see in Dad Came Back Season Ⅱ?
A.Deng Yu.B.Han Lei.C.Lin Zhixuan.D.Jia Nailiang.
【4】What can you learn from the information above(上述)?
A.The children in Master Class are between 6 and 10.
B.Lin Zhixuan is good at singing.
C.You can watch Raid the Cage at 8:20 p.m on Tuesday.
D.There are four dads in Dad Came Back Season Ⅱ
【5】What is the table(表格) above about?
A.Famous people.B.News.C.Games.D.Programs
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】B
【5】D
【解析】
短文大意:本文以表格形式介绍了一些节目的播出时间及简介。
【1】题意:如果一个十岁的男孩喜欢唱歌,他会想看什么节目?考查细节理解。根据对第一则Master Class的介绍“teach children aged 6-13 to sing教6-13岁的孩子们唱歌”可知选A。
【2】题意:星期五你什么时候可以看Keep Running?考查细节理解。A. 晚上8点20分。B. 晚上9点08分。C. 晚上9点15分。D. 上午9点10分。根据对Keep Running 的介绍“9:10 p.m.晚上九点十分”可知选C。
【3】题意:在Dad Came Back Season Ⅱ中你能看到谁?考查细节理解。根据对Dad Came Back Season Ⅱ的介绍“You can see the actor Jia Nailiang and his daughter Tianxin, and the sport player, Li Xiaopeng and his daughter Olivia in the program在节目中,你可以看到演员贾乃亮和他的女儿田欣,运动员李小鹏和他的女儿奥利维亚”可知选D。
【4】题意:你能从上面的信息中了解到什么?考查细节判断。A. Master Class的孩子们年龄在6到10岁之间;根据第一则“teach children aged 6-13 to sing”可知说法错误。B. 林志轩擅长唱歌;根据第一则“Four famous singers, Yang Yuying, Han Lei, Cao Ge and Lin Zhixuan”可知说法正确。C. 你可以在周二晚上8点20分观看Raid the Cage;根据第三则“9:20p.m.,Tuesday In the program”可知说法错误。D. 在Dad Came Back Season Ⅱ中有四个爸爸;根据最后一则“Five dads are left to look after their kids for 48 hours”可知说法错误。综合以上分析,故选B。
【5】题意:上面的表格是关于什么的?考查主旨理解。Famous people名人;News新闻;Games游戏;Programs节目。根据开头“Program Time & Introduction”可知介绍的是一些节目的播出时间及简介,故选D。
本文是广告类阅读,介绍了一些节目的播出时间及简介,难度较小,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考查细节理解和判断,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。例如小题2,问星期五的什么时候可以看Keep Running,考查细节理解。A. 晚上8点20分。B. 晚上9点08分。C. 晚上9点15分。D. 上午9点10分。根据对Keep Running 的介绍“9:10 p.m.晚上九点十分”可知选C。
【题目】
| Amy: I like to take my vacations at home. But this winter, I want to do something different. I'm going sightseeing(观光游). Next week I am leaving for Ottawa. I'll stay there for two weeks. Then I'm going to Alaska. I'm going to take many photos there. I can't wait any longer. |
| Jay: This winter vacation is coming. I'll be very busy. I'm going to Europe to visit my cousins in Liverpool and my aunts in Naples. I plan to go to Rome, because I want to meet pen friend Jackson there. |
| Li Hua: I think the best place for a winter vacation is the beach. I'm going to SanYa on January 18th. It has fantastic beaches and I like the sand, the sea and the sun. I am staying there for three weeks. There are many exciting things to do there. |
【1】Amy is going to first for her winter vacation.
A.AlaskaB.OttawaC.LiverpoolD.SanYa
【2】Jay is going to Europe to .
A.visit his pen friendsB.go sightseeing
C.visit his relatives(亲戚)D.enjoy the beaches
【3】Which of the following is NOT true?
A.Li Hua thinks the best place is the beach in winter.
B.Amy isn't going to take her vacation at home this winter.
C.Jay’s pen friend Jackson in Rome
D.Jay will be very free in his winter vacation.
【题目】 Helping others is important. Read about four kids who have started projects(项目)to help others. What can you do? Make a plan. Then get started!
Willow Phelps | Willow Phelps makes crafts(手工)and sells them on the internet. She uses the money to help animals. She also takes care of hurt animals at home. |
Addison Riecke | Addison Riecke is an actress. She gives books to kids who need them. ―I always want to do as much as I can for my community, she says. |
Mikaila Ulmer | Mikaila Ulmer often makes lemonade. She makes it sweet with honey(蜂蜜). She sells it and uses the money to help protect (保护) bees. |
Lilly & Tougas | Siblings Lilly and Trent Tougas plan some beach clean-up projects. They also teach kids how to protect sharks and sea turtles. |
【1】Willow Phelps sells to make some money and helps animals.
A.BooksB.craftsC.clothesD.honey
【2】Mikaila Ulmer sells lemonade and uses the money to protect the .
A.sharksB.turtlesC.beesD.horses
【3】From the passage, we can know that all these kids are very .
A.friendlyB.outgoingC.seriousD.funny
【4】 teach kids about the shark protection.
A.Mikaila UlmerB.Sibling LilyC.Addison RieckeD.Willow Phelps
【5】Which of the following is NOT true?
A.We don’t need to make a plan if we want to help others.
B.Addison Riecke gives the books to kids in need.
C.Many kinds of animals need our help.
D.The kids don’t do these things for money.