题目内容

【题目】

Program

Time & Introduction(简介)

Master Class

9:08p.m., Saturday Four famous singers, Yang Yuying, Han Lei, Cao Ge and Lin Zhixuan, teach children aged 6-13 to sing.

Keep Running

9:10p.m., Friday Some famous actors or singers run in buildings. They need to find someone or do something to win the race.

Raid the Cage

920p.m.Tuesday In the programone person answers questions and the other one tries to get as many prizes as possible in limited(有限的)time. The host is Peng Yu.

Dad Came

Back Season

8:20p.m., Saturday Five dads are left to look after their kids for 48 hours when moms leave home. You can see the actor Jia Nailiang and his daughter Tianxin, and the sport player, Li Xiaopeng and his daughter Olivia in the program.

1What program may a ten-year-old boy want to watch if he likes singing?

A.Master ClassB.Keep Running.

C.Raid the Cage.D.Dad Came Back Season

2What time can you watch Keep Running on Friday?

A.At 820 pm.B.At 908 pm.

C.At 915 pm.D.At 910 am.

3Who can you see in Dad Came Back Season Ⅱ?

A.Deng Yu.B.Han Lei.C.Lin Zhixuan.D.Jia Nailiang.

4What can you learn from the information above(上述)?

A.The children in Master Class are between 6 and 10.

B.Lin Zhixuan is good at singing.

C.You can watch Raid the Cage at 820 pm on Tuesday.

D.There are four dads in Dad Came Back Season

5What is the table(表格) above about?

A.Famous people.B.News.C.Games.D.Programs

【答案】

1A

2C

3D

4B

5D

【解析】

短文大意:本文以表格形式介绍了一些节目的播出时间及简介。

1题意:如果一个十岁的男孩喜欢唱歌,他会想看什么节目?考查细节理解。根据对第一则Master Class的介绍“teach children aged 6-13 to sing6-13岁的孩子们唱歌”可知选A

2题意:星期五你什么时候可以看Keep Running?考查细节理解。A. 晚上820分。B. 晚上908分。C. 晚上915分。D. 上午910分。根据对Keep Running 的介绍“9:10 p.m.晚上九点十分”可知选C

3题意:在Dad Came Back Season Ⅱ中你能看到谁?考查细节理解。根据对Dad Came Back Season Ⅱ的介绍“You can see the actor Jia Nailiang and his daughter Tianxin, and the sport player, Li Xiaopeng and his daughter Olivia in the program在节目中,你可以看到演员贾乃亮和他的女儿田欣,运动员李小鹏和他的女儿奥利维亚”可知选D

4题意:你能从上面的信息中了解到什么?考查细节判断。A. Master Class的孩子们年龄在610岁之间;根据第一则“teach children aged 6-13 to sing”可知说法错误。B. 林志轩擅长唱歌;根据第一则“Four famous singers, Yang Yuying, Han Lei, Cao Ge and Lin Zhixuan”可知说法正确。C. 你可以在周二晚上820分观看Raid the Cage;根据第三则“920p.m.Tuesday In the program”可知说法错误。D. Dad Came Back Season Ⅱ中有四个爸爸;根据最后一则“Five dads are left to look after their kids for 48 hours”可知说法错误。综合以上分析,故选B

5题意:上面的表格是关于什么的?考查主旨理解。Famous people名人;News新闻;Games游戏;Programs节目。根据开头“Program Time & Introduction”可知介绍的是一些节目的播出时间及简介,故选D

本文是广告类阅读,介绍了一些节目的播出时间及简介,难度较小,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考查细节理解和判断,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。例如小题2,问星期五的什么时候可以看Keep Running,考查细节理解。A. 晚上820分。B. 晚上908分。C. 晚上915分。D. 上午910分。根据对Keep Running 的介绍“9:10 p.m.晚上九点十分”可知选C

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网