题目内容

【题目】 Tony and Anna are brother and sister. They are Americans. Tony likes sports very much. He can play soccer, basketball and volleyball. Anna likes music very much. She can’t play ball games. But they both like playing on computers. They like eggs, bread and milk for breakfast. For lunch, Anna likes eating vegetables and fruit, but Tony likes chicken and fish. They both like hamburgers. But they don’t like ice cream or dessert.

1Anna is Tony’s________and they are________.

A.sister,ChineseB.sister,AmericansC.friend,AmericansD.cousin,Chinese

2Tony likes________and he can play________.

A.sports,tennisB.sports,volleyballC.music,basketballD.music,baseball

3Tony and Anna both like________.

A.vegetablesB.soccerC.playing on computersD.eggs

4For breakfast, they like________.

A.eggs, bread and milkB.vegetables and fruitC.chicken and fishD.hamburgers

5They don’t like________or________.

A.ice cream,vegetablesB.ice cream,dessertC.hamburgers,dessertD.A and B

【答案】

1B

2B

3C

4A

5B

【解析】

本文讲述了托尼和安娜是兄妹,他们是美国人。托尼非常喜欢运动,他会踢足球,打篮球和排球。安娜非常喜欢音乐,她不会打球,但他们都喜欢玩电脑。他们早餐喜欢吃鸡蛋、面包和牛奶;午餐时,安娜喜欢吃蔬菜和水果,而托尼喜欢吃鸡肉和鱼;他们都喜欢汉堡包,但他们不喜欢冰淇淋或甜点。

1细节理解题。根据“Tony and Anna are brother and sister. They are Americans. ”可知托尼和安娜是兄妹,他们是美国人,故选B

2细节理解题。根据“Tony likes sports very much. He can play soccer, basketball and volleyball. ”可知托尼非常喜欢运动,他会踢足球,打篮球和排球,故选B

3细节理解题。根据“But they both like playing on computers. ”可知他们都喜欢玩电脑,故选C

4细节理解题。根据“They like eggs, bread and milk for breakfast.”可知他们早餐喜欢吃鸡蛋、面包和牛奶,故选A

5细节理解题。根据“But they don’t like ice cream or dessert.”可知他们不喜欢冰淇淋或甜点,故选B

阅读理解中的细节理解题,首先找到问句中的关键词然后定位到文章或表格的具体位置,然后选出正确答案即可。如题目4中的关键词是For breakfast,在文章中定位到第3行即可得出正确答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Book Sale

Do you like reading? We have all kinds of books at very good prices. We have Robinson Crusoe for 9. We have Hamlet for 6 and A Child’s Geography of the World for 18.

Come to Xinhua Bookstore and see for yourself.

Sunshine Sports Club

For students from 12 to 16 years old. Every Saturday and Sunday 6:00 p.m. - 9:00 p.m..

Sunshine Gym.

Just 40 pounds a month.

Basketball, tennis, badminton and volleyball. London Street 26.

Tel: 8752-1628.

Students Volunteers (志愿者) Wanted

We need two volunteers. Do you love animals? Come to the animal hospital every Saturday morning, and you can get on with the lovely animals.

Are you a book lover? Are you responsible for your work? If your answer is “Yes”, you can work as a volunteer at the library every Friday afternoon.

Come to the Students’ Union for more information.

Job Registration (登记) Company: Uber.

Job: A driver.

Working Hours: 30 hours per week, including some weekends.

Needed: to be experienced ( ), friendly, healthy and have a good driving record.

Pay: $12 an hour.

Starting Date: July 1st. Tel: 765-2546.

1Mario wants to be a volunteer, but he has a piano lesson in the morning on weekends. He can choose________.

A.to be a volunteer at the library

B.to work as a driver for Uber

C.to be a volunteer at the animal hospital

2Ann can buy at most (至多) ________kinds of books if (如果) she has 18.

A.oneB.twoC.three

3The company needs to pay________for the driver every week.

A.$12B.$84C.$360

4You can________in Sunshine Sports Club.

A.play badminton and volleyballB.swim and play tennisC.play basketball and soccer

5You can go to________for further information if you want to be a volunteer.

A.the animal hospitalB.the libraryC.the Students’ Union

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网