题目内容

【题目】任务型阅读C
To me, music is food and water. I know this isn't right for everyone. Usually lots of people go to concerts or listen to music records. Maybe some of you don't do these, but music is everywhere in our life. For example, when you watch movies or TV plays, we will find them boring if there's no music. And when you're waiting for the train or the plane, some music can make the time short.
Some people like to listen to the sound of the sea. Some enjoy listen to the singing of birds. Those sounds are some kind of music. So music has meaning for everyone. Of course, it has special meaning for people like me. We spend our lives playing or writing music.
Someone said, “Through music a child goes into a world of beauty(美丽), learns to take care of others and makes his mind and body healthy.”
(1)What is music to the writer?
(2)How do lots of people usually enjoy music?
(3)Lots of sounds are some kind of music. Please find two of them in the passage.
(4)将短文中的划线单词翻译成汉语。
(5)将短文中的划线句子翻译成汉语。

【答案】
(1)Music is food and water.

(2)They usually go to concerts or listen to music records.

(3)The sound of the sea and the singing of birds.

(4)处处

(5)音乐能带领孩子走进美的世界,能让孩子学会照顾别人,能使他的身心健康。

【解析】本文谈论作者对音乐的喜爱和感受。
⑴细节理解。根据第1段中的 To me, music is food and water可知音乐对于作者来说就像食物和水一样,所以答案是Music is food and water.。
⑵细节理解。根据第1段中的 Usually lots of people go to concerts or listen to music records可知很多人喜欢去音乐会或者听音乐唱片,所以答案是They usually go to concerts or listen to music records.。
⑶细节理解。根据第2段中的Some people like to listen to the sound of the sea. Some enjoy listen to the singing of birds可知海的声音、鸟的歌声都是音乐的声音,所以答案是The sound of the sea and the singing of birds.。
⑷词义猜测。根据句意:也许你们一些人不喜欢这些,但是音乐在我们生活中的任何地方,可知everywhere意思是“任何地方、处处”,所以答案是:处处。
⑸翻译句子。through通过;go into进入;take care of照顾;make……healthy让……健康;mind思想;body身体,所以答案是:音乐能带领孩子走进美的世界,能让孩子学会照顾别人,能使他的身心健康。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
A well-dressed man goes into a restaurant one day. He sits down at a table near the window. A waiter comes up to him and says, “Can I help you, sir?”
The man says, “Can I see the menu?” “Certainly.”
The man wants a good meal and he wants a lot of nice dishes. The waiter gets them for him. The man is having his meals. At this time, a boy comes in and sits beside the man. He asks the man to give him an ice cream. The man does so.
Now the boy is eating his ice cream. The man says, “I go out for a newspaper.” The man goes out. After the boy eats his ice cream up, he stands up and goes to the door.
“Excuse me. Your father doesn't give the money for the meal and your ice cream,” The waiter stops him and says.
“Father? You are wrong. He isn't my father. I don't know him. I meet him in the street. He says he will give me an ice cream if I come here at 12 o'clock.”
(1)One day a _________ into a restaurant.
A.rich man goes
B.well-dressed man goes
C.well-dressed man and his son go
D.a girl goes
(2)The man asks the waiter to bring him _______________.
A.a lot of ice cream
B.his son
C.lots of nice dishes
D.a newspaper
(3)The man asks _______ for the boy.
A.Some bread
B.an ice cream
C.some dishes
D.a menu
(4)The boy comes into the restaurant _____________.
A.at 12 o'clock
B.with the man
C.to buy an ice cream
D.to look for his dad
(5)The boy ___________.
A.is the waiter's son
B.is the man's son
C.knows the man very well
D.meets the man in the street

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网