题目内容

【题目】A man lived in Florida and he was in his eighties.(80多岁) He called his son in New York one November day. The father said to the son, “I have to tell you that we've got some troubles here in the house. Your mother and I can't stand each other any more, and we're getting a divorce.(离婚) I decided it! I want to live out the rest of my years in peace. (和平) I'm telling you now, so you and your sister shouldn't go into shock (震惊)later when I move out.”

The son called his sister in Hampton at once and told her the news. The sister said, “I will deal with(处理) this.” She called her father and said, “Don't do anything till we get there. We will be there on Wednesday night.” The father agreed, “All right.” The old man hung up(挂断)the phone and shouted to his wife, “OK, they are coming for Thanksgiving. What are we going to tell them for Christmas?”

1According to the passage, the old man has _____.

A. no children B. only a daughter

C. only a son D. two children

2There was _______between the old man and his wife.

A. a fight B. nothing wrong

C. an accident D. an argument

3From _____, the daughter got the news that her parents were going to divorce.

A. her brother B. her mother

C. her father D. herself

4According to the passage, how often did the children visit their parents?

A. Often. B. Seldom(很少). C. Once a week. D. Once a month.

【答案】

1D

2B

3A

4B

【解析】一个老人为了让孩子们回家过感恩节,撒谎骗他们说他们老两口要离婚,孩子们听说了这个事以为是真的,答应马上回家来。

1细节理解题。根据短文中The son called his sister in Hampton at once可知,这个老人先给儿子打电话,儿子又给他的姐姐打电话告诉她这个消息,由此我们可以知道,这个老人有两个孩子,故应选D。

2推理判断题。根据短文的最后The old man hung up(挂断)the phone and shouted to his wife, “OK, they are coming for Thanksgiving. What are we going to tell them for Christmas?”可知,老人和他的妻子根本没有什么事,他们是为了让孩子们回家过感恩节,撒谎说两个人要离婚。故应选B。

3细节理解题。根据短文中The son called his sister in Hampton at once and told her the news可知,老人的女儿是从她的弟弟那里知道了这个消息,故应选A。

4推理判断题。根据文意可知,故事中的老人为了让孩子们回家过感恩节,打电话骗他的儿子说他们两口要离婚,儿子和女儿答应马上回来调和。由此可见,他们的孩子平时是很少回家,所以老人才撒谎篇他们回来。故应选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】IV. 完成句子。根据所给汉语提示完成英语句子,每空一词。

1她没犯任何错误就做完了所有练习。

She finished doing all the exercises __________ _________ mistakes.

2当老师开始喊我的名字时,我的心跳很快。

When the teacher started to call out my name, my heart _________ ____________so quickly.

3在1968年4月4日,马丁路德金博士被杀害了。

On April 4, 1968, Dr. Martin Luther King ____________ ______________.

4大雨正敲打着窗子,我害怕极了。

The heavy rain was ___________ ____________the windows, and I was afraid very much.

5凌晨3点,当风儿逐渐减弱时,我终于睡着了。

When the wind was ____________ ____________ at around 3:00 a.m., I finally fell asleep.

6尽管大风把许多东西弄得支离破碎,但是它让邻居们更紧密地联系在一起。

Although the wind __________ many things ________, it brought neighbors closer together.

7她一直默默地准备数学考试。

She was preparing for the math exam ______________ ______________.

8昨晚我给你多次打电话。你为什么没接呢?

I called you many times last night. Why didn’t you _____________ __________ the phone?

9暴风雨过后,到处都是落叶、破窗和垃圾。

After the rainstorm, __________ leaves, __________ windows and rubbish were everywhere.

10尽管天下着大雨,但是他仍然艰难地奔向学校。

It was raining heavily, but he was still ______________ her ___________ to school.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网