题目内容

【题目】I started this QQ group named SZ(Shengzhou) English Club in April. It has twenty-eight persons now. It is a place where we can speak English. Now we need some more friends who are interested in talking in English.

Please remember the rules for our group:

We started this group to improve our English, so please speak English to each other.

Join us with your real(真实的)names.

We hope you can often talk. Don't keep_silent for ten days.

Don't put advertisements or any pictures here.

If you can't follow the rules, we will ask you to leave.

1This QQ group can be a good place to ________.

A. play games B. draw pictures

C. learn about Shengzhou D. practice English

2According to the rules, a person who ________ can join this group.

A. speaks French and Chinese

B. wants to improve English

C. dislikes telling his real name

D. likes advertisements and pictures

3The underlined words “keep silent” in the passage most probably mean“______” in Chinese.

A. 参加讨论 B. 使用网名 C. 保持沉默 D. 反对聊天

【答案】

1D

2B

3C

【解析】本文介绍了作者在4月份成立的名叫SZQQ群。在群中介绍了成立的目的,想结交一些爱好说英语的朋友。同时介绍了群里的规则。

1细节理解题。由句子“It is a place where we can speak English.”可知,这是一个我们能说英语的地方。故选D。

2细节理解题。由句子“We started this group to improve our English, so please speak English to each other.”可知,我们参加这个小组是为了提高我们的英语水平,所以请大家互相说英语。故选B。

3词义猜测题。句子“Don't keep silent for ten days.”可知,这十天不要保持沉默。由上文的句子“We hope you can often talk.”可知,我们希望你能经常交谈。根据句意可知,不要保持沉默。故选C。

猜测任何词义都离不开文章的语言情景词义可以从上下文的具体语言环境中推断出来

例如:第3小题。我们可以根据上下文的语境,来判断词义。从上文的语句“We hope you can often talk.” 我们希望你能经常交谈。可知,在俱乐部里不用保持沉默,要经常和同学用英语交谈。因此下文的句子“Don't keep silent for ten days.”句中的keep silent意为保持沉默”。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】These days China has surprised the world with its new great inventions —— high-speed railways, Alipay(支付宝), shared bicycles and online shopping.

Lin Jinlong, a student from Cambodia enjoys his life in China and says, “my wallet is not used anymore. I can buy and eat whatever I want just with a tap(轻敲) of my phone. Even fruit sellers are using Alipay.” He laughed, “We can also order food at home, super fast and easy, but when I was in Cambodia, I had to go outside.”

Another student from Cambodia, Wu Mei, shared her experience of taking Chinese high-speed railway. It only takes half an hour from Beijing to Tianjin. For the same distance, people in Cambodia may spend three hours sitting on the train because there are only two railways.

Bernhard Schwartlander, World Health Organization Representative(世界卫生组织代表) in China is very excited about China’s bike-sharing. In his opinion, shared bikes are bringing bikes to people’s lives and they are making people start to use public transport(公共交通) such as buses and trains more often in modern time. “Also as we all know, it could mean a lot to our environment.” He explained.

It’s clear that China is developing fast and no longer copying western ideas. In fact, she is leading the world in many ways. Products and services have improved people’s experience, playing an important part in world economy(经济).

1There are________China’s new great inventions in the passage.

A. one B. two C. three D. four

2“My wallet is not used anymore” means ________.

A. Lin’s wallet was lost

B. Lin left his wallet in Cambodia

C. Lin buys everything for free online

D. Lin can pay almost everything through Alipay

3According to Paragraph 3 and 4, which of the following is NOT RIGHT?

A. It takes half an hour from Beijing to Tianjin by high-speed railway.

B. There are only three railways in Cambodia.

C. Buses, bikes and trains are all public transport.

D. Shared bikes can play an important part in environment.

4From the last paragraph, the writer tries to tell us________.

A. China has become the most important country for the world economy

B. China has better ideas than western countries

C. China’s products and services are not good enough

D. The development will lead China to a bright future

【题目】通读下面短文, 掌握其大意, 然后在每小题所给的四个选项中, 选出个最佳答案, 并将答题卡上对应的选项涂黑。

Thomas was a good student but he didn't respect others. One dayhis aunt gave him a_____

as a birthday gift. He went around the classroom playing his drum. When others asked him to keep ______or play somewhere elseThomas refused.

Thomas's classmates couldn't______the noisy drumso they stopped playing with him. Joe, one of his classmatesinvented special earplugs (耳塞)which allowed people to hear normal sounds, but stopped the bad ones. Thomas got very_______with Joe. He even had a big fight with Joe.

A few days latera clock was put into the classroomjust next to the desk of Thomas. The clock was making the______like “Tick tock, tick tock.” Thomas couldn't concentrate on his study at all.______the otherswith their special earplugswere OK. Soon Thomas started to ________how much he had disturbed his classmates with the drumand how silly it had been to fight with Joe. In order to change the situationThomas decided to say_______to his classmates. What's morehe______played his drum in the classroom. Seeing Thomas's great changeshis classmates________forgave (原谅)him and decided to play with him again. From then onThomas changed a lot and got along well with his classmates.

1A. piano B. violin C. guitar D. drum

2A. calm B. quiet C. lively D. healthy

3A. bear B. advise C. ask D. connect

4A. strict B. angry C. popular D. patient

5A. mistake B. problem C. noise D. change

6A. Instead B. However C. Perhaps D. Really

7A. show B. realize C. discuss D. dream

8A. thanks B. okay C. sorry D. goodbye

9A. at times B. generally C. always D. no longer

10A. actually B. finally C. suddenly D. recently

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网