题目内容

【题目】阅读下面短文,并根据短文后的要求答题。

Students generally find it difficult to prepare for a speaking test because they have nobody to practise ___(A)___ or correct their mistakes. But that doesn't mean you can’t test yourself.

Whether you're taking an end-of-course test or an official (官方的) exam like PET or IELTS, there's one great tool you can use: your mobile phone. Nearly every smartphone these days has an inbuilt recording feature (内置录音功能) which you can use to test your speaking skills. You can record yourself speaking, play the recording back, and correct your own mistakes.

I practised this way in Italian. I chose some speaking questions from PET and did the exercise three times. The first time, I made a few grammar mistakes and didn't speak for long enough. The second time was a bit better, and the third time was nearly perfect.

All in all, I made a real improvement with my grammar, pronunciation and how long I spoke. Also, recording myself put me under the pressure (压力) I would experience during an important speaking test.

Many students found this method ___(B)___. Nelia, from Brazil, said that she could hear her mistakes when she listened to her voice. She was mainly using the wrong verb tense (时态) and using prepositions(介词) incorrectly. When she tried the exercise again, she got its right! Donghyeon, from South Korea, said that the exercise helped him to improve his English skills in general.

1How to test your speaking skills with a smartphone?(根据原文回答)

______________________________________________________________

2Are the questions the writer chose from an end-of-course test or an official exam?

______________________________________________________________

3在(A(B)两处各填入一词使句意完整。

A_____________________ (B) _________________________

4将文中处划线句子译成汉语。

_________________________________________________________________

5请给文章拟一个题目。

_________________________________________________________________

【答案】

1You can record yourself speaking, play the recording back, and correct your own mistakes.

2They are from an official exam.

3with useful/helpful

4而且,自己录音让我感到在重要的演讲比赛中所能经受的压力。(意思对即可得分)

5How to prepare for a speaking test. (意思对即可得分)

【解析】

文章大意:这是一篇记叙文,作者主要介绍了是如何提高口语水平的,坚持用录音录下发音并纠正。

1细节理解题。根据Nearly every smartphone these days has an inbuilt recording feature (内置录音功能) which you can use to test your speaking skills. You can record yourself speaking, play the recording back, and correct your own mistakes. 现在几乎每个智能手机都有内置录音功能(内置录音功能),可以用来测试你的说话能力。你可以录下自己的讲话,播放录音,纠正自己的错误。可知,此空故填You can record yourself speaking, play the recording back, and correct your own mistakes.

2细节理解题。根据Whether you're taking an end-of-course test or an official (官方的) exam like PET or IELTS, there's one great tool you can use: your mobile phone. 不管你是参加期末考试还是像宠物或雅思这样的官方考试,你都可以使用一个很好的工具:你的手机。可知,此空故填They are from an official exam.

3细节理解题。根据句意:学生通常觉得很难准备口语考试,因为他们没有人练习或纠正错误。空前practise和空后or correct their mistakes.可知,此空应填with;根据句意:许多学生认为这种方法有用的。根据下句内容可知,此空是有用的,有帮助的意思,此空应填useful/helpful ,此空故填(1). with (2). useful/helpful

4翻译题。此句翻译为而且,自己录音让我感到在重要的演讲比赛中所能经受的压力。(意思对即可得分)

5文章题目题。根据文字内容,作者主要介绍了是如何提高口语水平的,坚持用录音录下发音并纠正。可知,文章的题目为How to prepare for a speaking test. (意思对即可得分)。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 阅读短文,根据其内容,选择最佳选项完成下列各题。

Artificial Intelligence(AI,人工智能)can help us make phone calls. It can guide us to where we want to go. It can play games. And now, AI can do even more things.

Researchers from Microsoft have created the first machine translation system that can translate news articles from Chinese to English.

The researchers tested the system by asking it to translate hundreds of sentences taken from news stories. Then, language experts compared the results to the translation that were done by humans. The experts said that the system's translations were as good as the human translations.

Experts used several methods to improve the system's translation abilities. “Much of our research is really learned from how we humans do things” lead researcher Liu Tieyan said.

One method is called dual learning(对偶学习). In this method, the system translates every sentence from Chinese to English, as well as translates the sentences back from English into Chinese. This way, the system can improve itself and learn from its own mistakes. This is similar to what humans do to make sure their translations are exact.

Another method makes use of deliberation networks(推敲网络)The researchers taught the system to repeat the process of translating the same sentence over and over. Graduallythe system can improve the quality(质量) of its translations. This is similar to how people correct their own writing by going through it again and again.

1Microsoft created a system that can ________.

A. make phone callsB. give people directions

C. play games with peopleD. translate news articles

2What did the experts say about the system's translations?

A. They were not exact.

B. They were as good as human translations.

C. They were better than human translations.

D. It's hard to tell whether the translations were correct.

3Dual learning trains the system to translate ________.

A. more quicklyB. different sentences

C. more exactlyD. the same sentence repeatedly

4The underlined word “it” in the last paragraph refers to ________.

A. dual learningB. the process

C. the systemD. people's own writing

5The passage wants to tell us ________.

A. what artificial intelligence can do for us

B. how sentences are translated from Chinese to English

C. how the machine translation system was developed

D. why Microsoft created a machine translation system

【题目】 Josette Duran was surprised when her son Dylan, 14, asked her to pack him a(an)_______snack in his school lunch. When she asked him why, his reply was truly touching.

“I asked, ‘why? Are you not getting full? What’s going on? And he said, ‘No, I want to take one for my friend,” Duran remembered.

It turned out that Dylan had a classmate whose family____needed help. The boy’s single mother had recently lost her job and could no longer afford her son’s lunches. After learning this, Duran was even willing to reach out to them.

“I was homeless a few years ago. I know how_____it is to ask for help. You get sad and feel embarrassed(尴尬),” said Duran.

When the young boy’s mother learned of Duran’s warm heart, she called her up and_____to pay her back for everything, but Duran couldn’t accept it. “I don’t think I did anything____,” Duran said, “I just think I did what a human being is_____to do.”

The kindness doesn’t____there. Duran is the coach of the girls’ volleyball team of the local school. Her team raised $ 400 to cover the cost of all the extra lunches Duran had made out of her own pocket. But Duran refused to keep the cash, and____, donated it to the snack bar at her son’s school. “ Now everyone can eat,” Duran said, “ What makes me especially_____is that it all started with my son. Being kind doesn’t have to come in the form of money; just know that if you’re having a good day while someone else is having a bad day, you should______that.”

1A. deliciousB. extraC. simpleD. healthy

2A. reallyB. hardlyC. finallyD. simply

3A. luckyB. dangerousC. sillyD. hard

4A. refusedB. managedC. regrettedD. offered

5A. specialB. necessaryC. interestingD. impossible

6A. allowedB. remindedC. supposedD. invited

7A. happenB. succeedC. stopD. change

8A. insteadB. besidesC. anywayD. however

9A. hopefulB. proudC. thankfulD. surprised

10A. fixB. discoverC. rememberD. doubt

【题目】Rahanna Bisseret Martinez is a 13-year-old chef(厨师) from Cambridge, UN. Early this year, she took part in "Top Chef Junior", a cooking competition show for 12 chefs, ages 11 to 14, from all over England. Rahanna finished second in the competition. Here is an interview with her.

Reporter: How did you get into cooking?

Rahanna: My earliest memories are of being in the kitchen and cooking. But I started working on recipes (食谱) at 10 years old.

Reporter: What is your favourite recipe?

Rahanna: I like to cook everything. I really like to cook whatever I haven't cooked before.

Reporter: _______

Rahanna: I'm better about making sure I have my ingredients (原料) in order. I' m able to work a lot faster in the kitchen.

Reporter: How did you get on the show?

Rahanna: I went to London for a boot camp (集训营). There were 20 to 25 children, and we all had little challenges (挑战) that we had to do, showing our skills. They whittled the group down each day and the top 12 got to go on the show.

Reporter: What's next for you?

Rahanna: I'll be looking for a part-time job in a restaurant kitchen. I'm also working on a book. It'll be more than just a cookbook, there'll be surprises too!

1What can we learn about "Top Chef Junior"?

A. 14 kids took part.B. Rahanna won first place.

C. It took place in Cambridge, UN.D. It is a national cooking competition.

2Which question can be put in _______

A. Who cooks best in your family?B. What did you learn from being on the show?

C. Are you satisfied with what you did on the show?D. Any advice for kids who are interested in cooking?

3What does the interview mainly talk about?

A. The introductions of the chef Rahanna about cooking.

B. How he finished second in the cooking competition.

C. What he will do after the competition.

D. How he got on the show.

4Rahanna plans to_________.

A. open her own restaurantB. go to more competitions

C. look for more part-time jobsD. make her cookbook special

【题目】The painter Craigie Aitchison was born in Scotland. He came to London intending(打算)to study law, but went to art school instead. There he found the traditional drawing classes diffcult, but still kept on painting.

In his late twenties he was given money by the Italian government to study art and liked early Italian artists, which shows in some of his work. He loved the greens and browns of the Italian fields and the clear light there, and wanted to put this light into his paintings.

This led him to paint colours thinly one on top of another from light to dark, but he insists he's never sure what the results will be. He says, "It's a secret-because I don't know myself. I don't start by painting yellow, knowing I'm going to put anything on top." Like most talented people, Aitchison makes it sound easy. "Anyone can do the colours-you can buy them. I simply notice what you put the colours next to."

Unlike some artists, he never does drawings before he starts a painting, as he feels that if he did, he might get bored and not do the painting afterwards. Instead, Aitchison changes his paintings many times before they are finished. This explains why his favourite models are people who don't ask to see their pictures while he's painting them. "If I feel they're worried and want to look at the painting, I can't do it."

Since moving to London years ago, he has not felt part of the Scottish(苏格兰的)painting scene. He says he doesn't want to follow any tradition, but just paints the way he can. However, his work still influences young British painters.

1In the passage, the writer is trying to .

A. describe particular works by Craigie Aitchison

B. teach readers how to paint like Craigie Aitchison

C. introduce the artist Craigie Aitchison to the readers

D. explain how Craigie Aitchison has made money from painting

2What can the reader learn about Aitchison from the passage?

A. He works in a different way from other artists.

B. He often gets bored easily with his paintings.

C. He found the drawing classes easy at art school.

D. He was sure what his painting was like before drawing.

3Aitchison prefers models who don't .

A. keep moving around while he's working

B. ask him about his strange method of working

C. worry about how long the work will take

D. feel worried to see the work as it's developing

4What might a visitor at an exhibition say about Aitchison's work?

A. I love his recent painting of Scotland, which are very similar to a number of other Scottish painters.

B. You can still see the influence of his trip to Italy in some of these pictures.

C. You can tell he spent a lot of time drawing the picture before he started painting.

D. I wonder if his law training helps him at all, especially in selling his work.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网