题目内容
【题目】 Last week I went to Corsica with my friends on vacation. It was my first visit to the island! We took the ship from Toulon, France, to the city Ajaccio. Although Toulon and Ajaccio seemed quite close, it took us eight hours. We chatted and played card games to kill time.
When we got there, I got a surprise because of the weather. It was already October! But we just needed to wear T-shirts and shorts. We went to the beach to enjoy the sunshine and some of my friends even went swimming in the sea. The Corsican scenery (风景) was so beautiful. We had a picnic, went for a long walk along the coast and took lots of pictures.
Ajaccio is famous for being Nepoleon’s birthplace, so we also went to the Maison Bonaparte. It was the home of the Bonaparte family. In fact, it was a museum when we visited it.
One day we took the local train to another beautiful city named Corte. We visited the citadel (城堡) and the museum where we learnt more about Corsican history and enjoyed the beautiful views of the city.
The food in Corsica was fantastic and we often visited the market to taste something delicious. We also went to some local restaurant for dinner and ate fresh seafood. At the end of the trip, we were very sad to leave and I hope to return to Corsica again some day.
【1】How did the writer go to Ajaccio?
A. By air.B. By ship.C. By train.
【2】How was the weather in Ajaccio?
A. Hot.B. Dry.C. Cold.
【3】What did NOT the writer do in Corte?
A. Enjoyed the views.B. Visited the museum.C. Had a picnic.
【4】Which is TRUE according to the passage?
A. The writer had a wonderful time in Corsica.
B. The writer doesn’t like eating the local food.
C. The writer only visited one museum during the trip.
【5】What’s the best title for this passage?
A. Ways to kill time.B. The food in Corsica.C. A trip to Corsica.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】A
【5】C
【解析】
本文是记叙文。文章讲述了作者和朋友们在假期中前往科西嘉岛旅行的经历,记述了旅行过程中作者的路线、沿途领略到的美丽风景以及品尝到的美食,表达了自己在旅行中的愉悦感受。
【1】细节理解题。根据文中第一段“We took the ship from Toulon, France, to the city Ajaccio.”句意为“我们乘船从法国的土伦,去往阿雅克修”,可知乘船前往,故选B。
【2】细节理解题。根据文中第二段“It was already October! But we just needed to wear T-shirts and shorts.”可知,作者到达的时候当时已经是十月,但是他们只需要穿短袖和短裤,说明当地的天气很炎热,故选A。
【3】细节理解题。根据文中第四段“One day we took the local train to another beautiful city named Corte. We visited the citadel (城堡) and the museum where we learnt more about Corsican history and enjoyed the beautiful views of the city.”可知作者乘火车去了科尔特这座城市,参观了那里的城堡和博物馆,领略了科尔特的历史并且欣赏了当地的美丽景色,可知作者没有进行野餐,故选C。
【4】细节理解题。根据文章最后一段“At the end of the trip, we were very sad to leave and I hope to return to Corsica again some day.”可知作者在旅行结束时,对于离去感到很伤心,而且希望有朝一日可以再次来到科西嘉岛。说明这次旅行作者在这里度过了愉快的时光,故选A。
【5】主旨大意题。根据文章内容,文章主要讲述了作者和朋友们在假期中前往科西嘉岛旅行的经历,包括在旅行中作者的足迹以及所见所感,故选C。