题目内容
【题目】阅读理解。
There's a famous English-learning website called Learn English Kids in England. To make it to be a fun, safe place, it has some house rules. Read the following rules carefully and get to know them!
No personal details(个人信息)
Don't put any personal things in your comments(评价). This means details like full real names(first names are OK), addresses, phone numbers, school or club names, or passwords. But you can put things like how old you are, how tall you are, or the name of where you live if it is a big town or city.
Keep your password(密码)safe
Don't give your password to other people, or put your password in a comment. If other people have your password, they can look at you profile, and they can send comments into the website in your name, even they can change your password and you can't use it again.
No rude comments
We are happy for you to write about other people's comments, and we would like to hear what you think, but please don't write rude comments. Just be friendly and try to be kind to others in the Internet.
You must be 13 years old or under
Learn English kids is for children who are learning English. Members of the site must be aged 13 or under. What's more, everyone who wants to be in it may come from different countries.
(1)Where does the Website in the passage above come from?
A.![]()
B.![]()
C.![]()
D.![]()
(2)You can't put in your comment.
A.your height
B.your age
C.your address
D.your first name
(3)If other people have your password, what may not happen?
A.They can often look at your profile freely
B.They can use the same password with you together
C.They can send comments into the website in your name
D.It may be true that you can't use the password again
(4)What does the underlined word rude mean in the third paragraph?
A.礼貌的
B.无礼的
C.思维的
D.复杂的
(5)Who can be a member of this website?
A.A boy age 14 who enjoys learning English.
B.A 12-year-old girl who is learning Chinese.
C.A 13-year-old boy who's learning English.
D.A girl learning Chinese at the age of 10.
【答案】
(1)A
(2)C
(3)B
(4)B
(5)C
【解析】本文介绍的是一家英文学习网站的一些规则:不要泄露个人信息;保持密码安全;不要粗鲁地评论;年龄在十三岁及十三岁以下。
(1)细节理解题。题意:上面文中的网站来自哪儿?由短文第一句话:There's a famous English-learning website called Learn English Kids in England.可知,这个网站在英国。英国国旗由蓝色背景、红色“米”字构成。故选A。
(2)细节理解题。题意:你不能把什么放在评论里?A. your height你的身高;B. your age你的年龄;C. your address你的地址;D. your first name你的名字。由第二段里的This means details like full real names(first names are OK), addresses, phone numbers, school or club names, or passwords.可知,不得把自己的全名(可以是名)、地址、电话号码、学校或俱乐部名、密码放在评论里。故选C。
(3)细节理解题。题意:如果别人知道你的密码,可能不会发生的事是什么?A. They can often look at your profile freely他们可以自由地经常地看你的个人简介;B. They can use the same password with you together他们可以和你一起共享密码;C. They can send comments into the website in your name他们可以用你的名字在网站上发评论;D. It may be true that you can't use the password again事实上,你再也不能用这个密码了。由第三段里的:If other people have your password, they can look at you profile, and they can send comments into the website in your name,even they can change your password and you can't use it again.可知,当别人知道你的密码后,他们可以看你的个人简介,用你的名字发评论,甚至会改你的密码。所以不会共享密码。故选B。
(4)词义猜测题。题意:第三段里有下划线的单词rude 是什么意思?A. 礼貌的;B. 无礼的;C. 思维的;D. 复杂的。句意:but please don't write rude comments. Just be friendly and try to be kind to others in the Internet.但是请不要写rude评论,要友好,并且尽量在网上对别人友善。由此可以推测出rude的意思是粗鲁。故选B。
(5)推理判断题。题意:谁可以成为这家网站的成员?A. A boy age 14 who enjoys learning English喜欢学英语的14岁的男孩;B. A 12-year-old girl who is learning Chinese在学汉语的12岁的女孩;C. A 13-year-old boy who's learning English在学英语的13岁的男孩;D. A girl learning Chinese at the age of 10一个十岁的学汉语的女孩。由最后一段前两句话:Learn English kids is for children who are learning English. Members of the site must be aged 13 or under.可知,该网站是对学习英语的年龄在十三岁及十三岁以下的孩子开办的。故选C。
【题目】(A)
A Big Sale (甩卖) for the May Day Holiday! | |||
| Lemons: ¥2 | Meat: ¥22/kg | Coke: ¥4.6/bottle |
|
|
| Biscuits: ¥15.8/box |
Time: April 28th ~May 3rd 8:30 a.m.~ 9:30 p.m. Special Offer: If a person shops over fifty yuan, he or she can get a small gift. | |||
【1】This may be an advertisement (广告) of a ▲ .
A. bookshop B. cinema C. restaurant D. supermarket
【2】If Mrs. Li wants to buy a bag of rice, two kilos of eggs and three cartons of milk, she should pay ▲ .
A. ¥40 B. ¥56 C. ¥76 D. ¥156
【3】When can we buy these things at a low price?
A. At 7 a.m. on May 1st. B. At 9 p.m. on April 30th.
C. At 8 p.m. on May 4th. D. At 10 a.m. on April 3rd.
【题目】
Monkeys are clever, but they are very greedy(贪婪的) as well. They have suffered(吃亏)a lot because of this. But they never change this way.
In India, people use monkeys’ greed to catch them. Do you know how they can catch monkeys? Here are some instructions.
*Make a hole(洞)in a big pumpkin. The hole must be just right-not too big or too small.
*Put some jujubes(枣)in the hole.
*Leave the pumpkin under the tree. Make sure there are some monkeys in the tree.
*Hide yourself and watch the monkeys.
When you leave, the monkeys come down to the pumpkin. When they find a hole in the pumpkin, they don’t know what’s in it and one of them puts its hand into the hole to find out what is inside. When it touches the jujubes, it will hold some of them in its hand. So it isn’t able to take its fist(拳)out of the hole. You can’t come close at this time. Will the monkey drop off the pumpkin? Don’t worry. It seems it likes the pumpkin better than its life. It will run with the pumpkin, holding its fist more tightly. Finally, people can catch it easily.
How do 【1】 catch Monkeys | |
Instructions | Make a hole(洞)in a big pumpkin. The hole must be just 【2】 |
【3】 some jujubes(枣)in the hole. | |
【4】 the pumpkin under the tree. | |
Hide yourself and 【5】 the monkeys. | |
The monkeys come down to the pumpkin and puts its hand into the hole | |
【6】it holds the jujubes in its hand, it 【7】 take its fist out. | |
It will 【8】 the pumpkin to run away. So it is 【9】 for people to catch them. | |
Conclusion | We can’t be a greedy monkey. It 【10】 a pumpkin better than its life |