题目内容
【题目】
Have you ever thought about how you play with a dog or cat? Or maybe even some other animals, like a fish or a rabbit? Of course, playing with pets(宠物)is fun, also spending time with animals can be good for our mental health(心理健康).
"A pet can remind you that you're not alone," said life coach Desiree Wiercyski. She also said that pets give unconditional(无条件的)love. This can be helpful when you feel lonely(孤独的).
I can speak from my story about this. I myself feel a bit sad or lonely from time to time, since I live by myself. But a few days ago, I got the chance to look after my friend's cats while she was away. Looking after her cats changed me a lot in my life. When I come home, they're always happy to see me. When I'm tired or sad; they come to me and "ask" me to pet(爱抚)them. It's like they can tell when I need someone to hang out with(拥抱). So the next time you're feeling a bit sad, maybe you should find a dog or a cat or another kind animal to talk to. Even something as easy as petting a cat can make you feel happier and healthier.
By Mike
【1】The underlined word remind probably means _______in Chinese.
A.提醒B.原谅C.随从D.研究
【2】What did Desiree Wiercyski tell us?
A.Pets can be people's good friend.B.Pet can help you a lot in your life.
C.Pets can be helpful when you feel lonely.D.People should feed pets in their life.
【3】From Mike's story, we know that Mike likes __________ very much.
A.dogB.catC.fishD.rabbit
【4】The story is mainly about __________________.
A.how to look after pets
B.how Mike looked after his friend's pet
C.how to make friends with some animals
D.keeping a pet can make a person feel good
【5】What's the best title for this passage?
A.Our animal friends.B.Try to protect animals.
C.Cats are people's best friends.D.Lonely people must keep a cat.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】D
【5】A
【解析】
短文主要讲了和宠物一起玩很有趣,和动物在一起也对我们的心理健康有好处,甚至像抚摸一只猫这样简单的事情也能让你感觉更快乐,更健康。
【1】词义猜测题,观察句子这是一个宾语从句,结合从句部分“you're not alone你并不孤单”,可以知道应该是宠物提醒我们并不孤单,故选:A。
【2】细节理解题,根据“She also said that pets give unconditional love. This can be helpful when you feel lonely她还说宠物给予无条件的爱。当你感到孤独时,这会很有帮助。”,可知答案,故选:C。
【3】细节理解题,根据“But a few days ago, I got the chance to look after my friend's cats while she was away. Looking after her cats changed me a lot in my life.但是几天前,我有机会在我朋友不在的时候照顾她的猫。照顾她的猫改变了我的生活。”可知mike喜欢猫,故选:B。
【4】主旨大意题,短文主要讲了和宠物一起玩很有趣,和动物在一起也对我们的心理健康有好处,故选:D。
【5】最佳标题,短文主要讲宠物,并举例说明了宠物让我们不感觉孤独,像朋友一样,故选:A。
【题目】阅读理解。
I like to make friends with children whom I go to school with, or live in the same neighborhood with. Isn't there an expression that describes this? It says, "A friend close by is better than a family member far away."—Jane |
|
I like people who are innocent(天真无邪的). They're not young but their eyes are young and they see the goodness in people. They are smart enough to protect themselves but kind enough to open their heart to another person and lend a helping hand. —Rose |
Have you ever made a fool of yourself? I once fell over a wall and the rose bush(灌木) outside the hospital, just as a policeman was passing me, he turned and tried to catch me. Luckily, he laughed, "You're Cook!" —Cook |
【1】Jane likes to make friends .
A.who live nearby B.who love schools
C.who are friendly D.who live far away
【2】Why does Bush stay away from bars and clubs?
A.Because Bush has a friend that often goes to bars.
B.Because he has seen some people drunk there.
C.Because he has seen some children enter bars.
D.Because Bush doesn't have friends.
【3】If you like helping others and have a young heart, you may .
A.have the same hobby as Jane
B.become one of Cook's friends
C.know what happens in a small bar
D.become one of Rose's friends
【4】From the third paragraph, we know that .
A.Rose is an ugly but kind girl
B.Rose can't take good care of herself
C.Rose likes clever and helpful people
D.most of Rose's friends are more beautiful than her
【5】The underlined sentence "You're Cook!" means " ".
A.Don't run away. I know you.
B.Cook, you've made a big mistake.
C.I know you well, an you made me laugh.
D.I know you; I'll report you to your father.