题目内容

【题目】阅读理解
Jehdi and Hassan were businessmen and good friends.
One day they found themselves in a forest. They were tired so they sat down and Jehdi fell asleep.
As Jehdi slept, Hassan saw a wasp (黄蜂) coming from his friend's nose. It flew toward a pine tree (松树), circled it three times, and then returned to Jehdi's nose.
When Jehdi woke he said, “Hassan, What a dream! Imagine a big pine tree, like that one there. A wasp flies around it and its buzz (嗡嗡叫) seems to say,
‘You must dig here.' I dig and I find a big box of gold.”
“Yes, a strange dream,” replied Hassan. “Why don't you dig around that tree and see if it's true?”

“My friend, it was just a dream and anyway it's too hot to dig.”
Hassan said, “If you do not want to dig, I will. Sell your dream to me.”
“How much will you pay?” asked Jehdi.
Hassan agreed to pay 300 coins.
“Never have I made such a business deal. How nave (天真的) you are, Hassan!”
The two friends then went to the pine tree Jehdi had dreamed about. Jehdi stood there with a smile on his face to see Hassan start digging. But he laughed on the other side of his face when Hassan dug up a huge box of gold.
After this, Hassan had so much gold that he lived a rich life until his death. Jehdi often visited him. He would say, “Well, Hassan, how are you? I have come to see my dream.” They would pat(轻拍) each other on the back and laugh. But each time Jehdi went home sadly. He could never buy back his dream.
(1)In Jehdi's dream, he ________.
A.is attacked by a wasp
B.digs up a box of gold
C.talks with a wasp
D.becomes a wasp himself
(2)Jehdi is not willing to dig because_________.
A.he doesn't believe his dream is true
B.he is lazy and doesn't want to work
C.he is too rich to care about the gold
D.he can't find the tree from his dream
(3)Jehdi thinks Hassan is _____ to agree to the deal.
A.smart
B.wise
C.stupid
D.kind
(4)The phrase “laughed on the other side of his face” probably means___________.
A.was unhappy about something one was once happy about
B.was excited at something one was once disappointed by
C.laughed so much that one's face change
D.laughed at other people's mistake

【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
(4)A
【解析】文章大意:本文介绍了两个商人Jehdi和Hassan坐在松树下休息。Jehdi梦见一只黄蜂让他在松树下面挖出一箱黄金。他不相信这个梦是真的。于是他的朋友Hassan买下来他的梦,真的挖出了一大箱黄金。Jehdi非常难过。
(1)推理判断题。根据When Jehdi woke he said, “Hassan, What a dream! Imagine a big pine tree, like that one there. A wasp flies around it and its buzz (嗡嗡叫) seems to say, ‘You must dig here.' I dig and I find a big box of gold.”可知在Jehdi的梦里,他挖出来一箱黄金。故选B。
(2)推理判断题。根据“My friend, it was just a dream and anyway it's too hot to dig.”可知Jehdi不愿意去挖,是因为他不相信他的梦是真的,故选A。
(3)推理判断题。根据“Never have I made such a business deal. How nave (天真的) you are, Hassan!”可知Jehdi 认为Hassan同意这个买卖,太天真了,太愚蠢了,故选C。
(4)词义猜测题。根据when Hassan dug up a huge box of gold.可知Jehdi曾经笑话他这是愚蠢的,相信梦里的东西,但是Hassan真的挖出来一大箱金子,这时应是不高兴,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
C

A frightening incident took place Sunday night on a plane. According to reports, the United Airlines overbooked (超额预订) the flight, so they asked passengers to give up four tickets so that four United Airline staff (工作人员) could take the seats. The airline first looked for volunteers. They offered $400 for anyone who agreed to leave the flight, then increased to $800 and a hotel stay, but no passengers would give up their seat. In the end, the airline staff used computer to select four people to be kicked off the flight.
A 69-year-old passenger among the four unlucky passengers refused to leave and said he had to work at a hospital the next day. Three guards then showed up and pulled him out with force. The old man was badly hurt after the struggle. The flight finally left after two hours.
The scene was recorded by other passengers and posted on the Internet. You can hear the old man shouting at the guards, saying what they were doing was wrong. Many people expressed their anger at the incident.
The CEO of United Airlines defended the actions of the staff. In a letter he said to his staff, “Our people followed the rules for dealing with situations like this,” His response to the incident was thought as having a bad attitude. After the incident, United Airlines loses $800 million in the stock market (股市). A day and a half after the incident, United Airlines finally admitted it did something wrong. The government will survey the incident to find out whether the United Airlines had followed the rules.
(1)Why did the flight select four passengers to leave the plane?
A.Their luggage was too heavy.
B.They were too late.
C.The seats on the plane were not enough.
D.They shouted on the plane.
(2)Why didn't the old man give up his seat?
A.He thought the flight did not offered enough money.
B.He had to go back to the hospital to work.
C.He had to go to see the doctor.
D.He thought the computer was cheating.
(3)How long did the staff take to solve the “problem”?
A.In a very short time
B.About two hours
C.Almost one day
D.One and a half days
(4)What did the CEO say to his staff in the letter?
A.He asked them to apologize.
B.He admitted they did something wrong.
C.He supported his people.
D.He expressed his anger.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网