题目内容
【题目】阅读理解
Jehdi and Hassan were businessmen and good friends.
One day they found themselves in a forest. They were tired so they sat down and Jehdi fell asleep.
As Jehdi slept, Hassan saw a wasp (黄蜂) coming from his friend's nose. It flew toward a pine tree (松树), circled it three times, and then returned to Jehdi's nose.
When Jehdi woke he said, “Hassan, What a dream! Imagine a big pine tree, like that one there. A wasp flies around it and its buzz (嗡嗡叫) seems to say,
‘You must dig here.' I dig and I find a big box of gold.”
“Yes, a strange dream,” replied Hassan. “Why don't you dig around that tree and see if it's true?”![]()
“My friend, it was just a dream and anyway it's too hot to dig.”
Hassan said, “If you do not want to dig, I will. Sell your dream to me.”
“How much will you pay?” asked Jehdi.
Hassan agreed to pay 300 coins.
“Never have I made such a business deal. How nave (天真的) you are, Hassan!”
The two friends then went to the pine tree Jehdi had dreamed about. Jehdi stood there with a smile on his face to see Hassan start digging. But he laughed on the other side of his face when Hassan dug up a huge box of gold.
After this, Hassan had so much gold that he lived a rich life until his death. Jehdi often visited him. He would say, “Well, Hassan, how are you? I have come to see my dream.” They would pat(轻拍) each other on the back and laugh. But each time Jehdi went home sadly. He could never buy back his dream.
(1)In Jehdi's dream, he ________.
A.is attacked by a wasp
B.digs up a box of gold
C.talks with a wasp
D.becomes a wasp himself
(2)Jehdi is not willing to dig because_________.
A.he doesn't believe his dream is true
B.he is lazy and doesn't want to work
C.he is too rich to care about the gold
D.he can't find the tree from his dream
(3)Jehdi thinks Hassan is _____ to agree to the deal.
A.smart
B.wise
C.stupid
D.kind
(4)The phrase “laughed on the other side of his face” probably means___________.
A.was unhappy about something one was once happy about
B.was excited at something one was once disappointed by
C.laughed so much that one's face change
D.laughed at other people's mistake
【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
(4)A
【解析】文章大意:本文介绍了两个商人Jehdi和Hassan坐在松树下休息。Jehdi梦见一只黄蜂让他在松树下面挖出一箱黄金。他不相信这个梦是真的。于是他的朋友Hassan买下来他的梦,真的挖出了一大箱黄金。Jehdi非常难过。
(1)推理判断题。根据When Jehdi woke he said, “Hassan, What a dream! Imagine a big pine tree, like that one there. A wasp flies around it and its buzz (嗡嗡叫) seems to say, ‘You must dig here.' I dig and I find a big box of gold.”可知在Jehdi的梦里,他挖出来一箱黄金。故选B。
(2)推理判断题。根据“My friend, it was just a dream and anyway it's too hot to dig.”可知Jehdi不愿意去挖,是因为他不相信他的梦是真的,故选A。
(3)推理判断题。根据“Never have I made such a business deal. How nave (天真的) you are, Hassan!”可知Jehdi 认为Hassan同意这个买卖,太天真了,太愚蠢了,故选C。
(4)词义猜测题。根据when Hassan dug up a huge box of gold.可知Jehdi曾经笑话他这是愚蠢的,相信梦里的东西,但是Hassan真的挖出来一大箱金子,这时应是不高兴,故选A。