题目内容

【题目】Good news! During the National Day holiday, there are some promotions(优惠)in Wanda Cinema. This film festival lasts ten days (Sunday, September 30th, 2018---Tuesday, October 9th, 2018). Here is the poster.

Film

Hello, Mrs Money

Project Gutenberg

River of Sorrow

Shadow

Price

70

80

(50% off for students )

50

70

Date

Sep. 30th

Oct. 1st

Oct. 3rd

Oct. 1st

Oct. 3rd

Oct. 5th

Sep. 30th

Oct. 1st

Oct. 4th

Oct. 2nd

Oct. 4th

Oct. 5th

Time

9:00 a.m.

4: 30 p.m.

8: 20 p.m.

10:00 a.m.

7:10 p.m.

9:30 p.m.

9:20 a.m.

3: 10 p.m.

5: 30 p.m.

7:50 a.m.

9:50 a.m.

11:50 a.m.

Tips

50% off on Thursday for all.

Free for children under 6 years old, half for people over 60 years old.

A free large box of popcorn for students with student ID during the film festival.

For more details, please call us on 5556 8806.

Please arrive early. Latecomers will not be allowed to enter until a proper break in the shows.

1When can you watch films with 50% off ?

A. Sep.30thB. Oct.3rdC. Oct. 5thD. Oct.4th

2Which movie can you watch on the afternoon of Oct. 4th?

A. Hello, Mrs MoneyB. River of SorrowC. Project GutenbergD. Shadow

3What will happen to a latecomer?

A. He or she can only enter during a break.B. He or she will fail to enter the theatre.

C. He or she can still watch the whole show.D. He or she won’t have a proper break.

4If Mrs Wang wants to watch Shadow with her 70-year-old father and her five-year-old son, she needs to pay ____________.

A. 210B. 70C. 105D. 140

5Which of the following is TRUE about the poster?

A. All the people can be offered a free large box of popcorn.

B. All the people will pay for the tickets during the film festival.

C. People without student ID can also enjoy the special price on Thursday.

D. You will not be allowed to enter the cinema without student ID.

【答案】

1D

2B

3A

4C

5C

【解析】

本文是国庆节期间,万达影院电影的促销海报。

1题意:你什么时候能以50%的折扣看电影?考查细节理解。A. Sep.30th930日;B. Oct.3rd103日;C. Oct. 5th105日;D. Oct.4th 104日。根据表格第6Tips150% off on Thursday for all.(周四全部享受五折优惠。)和第1段第3Sunday, September 30th, 2018---Tuesday, October 9th, 20182018930日星期日—2018109日星期二)可知104日是星期四,享受50%的折扣看电影;故选D

2题意:104日下午你能看哪部电影?考查细节理解。A. Hello, Mrs Money《你好,曼尼夫人》;B. River of Sorrow《悲伤之河》;C. Project Gutenberg《古登堡计划》;D. Shadow《影子》。根据表格三Date可知104日放映电影《悲伤之河》和《影子》;根据表格第4Time可知《悲伤之河》104日放映时间9:20 a.m.3: 10 p.m.5: 30 p.m.;《影子》104日的放映时间是7:50 a.m.9:50 a.m.11:50 a.m.。故104日下午你能看电影《悲伤之河》;选B

3题意:迟到的人会怎么样?考查细节理解。A. He or she can only enter during a break. 他或她只能在休息时进入;B. He or she will fail to enter the theatre. 他或她将不能进入剧院;C. He or she can still watch the whole show. 他或她仍然可以看整个演出;D. He or she wont have a proper break. 他或她不会有适当的休息。根据表格第6Tips5Please arrive early. Latecomers will not be allowed to enter until a proper break in the shows.(请早点到。迟到者只有在演出适当休息时间才能入场。)可知选A

4题意:如果王太太想和她70岁的父亲和5岁的儿子一起看《影子》,她需要付_____________。考查细节理解。A. 210B. 70C. 105D. 140。根据表格第6Tips2Free for children under 6 years old, half for people over 60 years old.6岁以下儿童免费,60岁以上老人半价。)可知如果王太太想和她70岁的父亲和5岁的儿子一起看《影子》,她需要付自己¥70,她的父亲70/2=35¥,共105¥;选C

5题意:关于海报,以下哪一项是正确的?考查细节理解。A. All the people can be offered a free large box of popcorn. 所有人都可以免费得到一大盒爆米花;B. All the people will pay for the tickets during the film festival. 在电影节期间,所有人都要买票;C. People without student ID can also enjoy the special price on Thursday. D. You will not be allowed to enter the cinema without student ID. 没有学生证,你不能进入电影院。根据表格第6Tips150% off on Thursday for all.(周四全部享受五折优惠。)可知“没有学生证的人也可以在星期四享受特价”,故C正确;选C

阅读理解是最能体现学生的英语能力的题型,分值较高。如何通过掌握解题方法来提升自己解答阅读理解题的速度和准确率是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力、主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意和短文内容选出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,学生准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,学生要根据上下文意思准确猜出词义。3)考查推理判断能力,此类题型较难,学生要准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。本文主要考查学生的细节理解能力。准确理解题意后,到文中找出相关的叙述,做出正确的判断。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网