题目内容

【题目】Look at my pen pal’s album. This is Lily, my pen pal. She lives in New Zealand(新西兰).It ’s next to Australia(澳大利亚).She is a quiet girl. She likes playing the violin and drawing comic pictures. She wants to be an artist in the future. She goes to school on foot. She has a brother. His name is Jill. He is only five. He likes riding his small bike in the garden and playing with his toy cars. Her father is a baseball player. Her mother is an accountant. She works in a bank. They both go to work by car. They are very happy.

【1】Where is New Zealand?

A. It’s next to America.

B. It’s next to Australia.

C. It’s next to China.

【2】What’s Lily’s hobby?

A. She likes playing the violin and drawing comic pictures.

B. She likes riding his small bike in the garden and playing with his toy cars.

C. She likes drawing comic pictures and riding a bike.

【3】What does her father do?

A. He’s a baseball player

B. He’s a football player

C. He’s a policeman

【4】How does her father go to work?

A. On foot. B. By bus. C. By car.

【5】Does Jill like riding his small bike in the garden?

A.Yes, he does.

B. No, he doesn’t

C. Yes, she does.

【答案】

【1】B

【2】A

【3】A

【4】C

【5】A

【解析】

试题分析:本文介绍了作者的笔友Lily一家的生活情况。Lily家在新西兰。Lily喜欢拉小提琴,喜欢画漫画。她的父亲是一名棒球运动员,母亲是一名会计。她的弟弟Jill只有五岁,喜欢在花园里骑他的小自行车,玩他的玩具汽车。

【1】B细节理解题。根据 It ’s next to Australia(澳大利亚).可知新西兰紧挨着澳大利亚,故选B。

【2】A 细节理解题。根据She likes playing the violin and drawing comic pictures.可知Lily喜欢拉小提琴,喜欢画漫画。故选A。

【3】A 细节理解题。根据Her father is a baseball player.可知她的父亲是一名棒球运动员。故选A。

【4】C 细节理解题。根据They both go to work by car.可知她的父亲都开车去上班。故选C。

【5】A 细节理解题。根据He likes riding his small bike in the garden and playing with his toy cars.可知Jill喜欢在花园里骑他的小自行车,玩他的玩具汽车,故此处用肯定回答。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Finbo is a little blue whale (鲸). He lives in the deep blue ocean (海洋) with his mother. We call him “little”, but he is not little at all. Finbo is much bigger than all of his friends.

Finbo’s favourite game is playing “hide-and-seek (捉迷藏)”with his friends. They often play this game in the ocean. But one thing makes Finbo feel unhappy all the time. When they play this game, Finbo always loses the game. His friends can find him at once (立刻,马上). But he cannot find his friends easily (容易地). Finbo is too big, it is very easy for his friends to find him. Finbo feels very sad. He wants to be small like his friends. At last he doesn’t want to play the game and goes to his mother.

(节选自 《快乐英语阅读》初一年级 第I卷,略有改动)

【1】Where does Finbo live?

A. In the deep blue ocean. B. In a deep river .

C. On the land. D. On a hill.

【2】 What’s Finbo’s favourite game?

A. Playing water balls.

B. Going boating.

C. Swimming in the water.

D. Playing “hide-and-seek” in the ocean.

【3】When they play this game, Finbo always loses the game.

Here loses means in Chinese.

A. 遗失 B. 输掉 C. 错过 D. 耽搁

【4】Why do Finbo’s friends find him easily?

A. Because he cannot swim fast.

B. Because he is not clever.

C. Because he is too big.

D. Because his friends are clever.

【5】What can you infer (推理)?

A. Finbo will be small.

B. Finbo will ask his mother why he is so big.

C. Finbo will not live in the ocean.

D. Finbo’s friends will be big.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网