题目内容

【题目】阅读表达

We call the Chinese New Year is Spring Festival. There is a name for each Chinese year. We may call it the year of sheep, the year of monkey or the year of tiger. Before New Year's Day, people are busy shopping and cleaning their houses. On New Year's Eve, there is a big family dinner. After dinner, everyone stays up(通宵不睡) to welcome the New Year. On the first day of the New Year, people put on their new clothes and visit each other. People usually have a good time during(在……期间) Spring Festival.

根据短文内容,完成下面的句子,每空一词。

1We call the Chinese New Year ___________________.

2There is a ________ for each Chinese year.

3The Chinese people have a big _______ dinner and stay up to ________ the New Year on New Year's Eve.

4_______ the _______ day of the New Year, people put on their new clothes and visit each other.

5People usually ______ _____ _______ ______ during the Spring Festival.

【答案】

小题1Spring Festival

小题2name

小题3family welcome

小题4On the first day of the New Year

小题5have a good time

【解析】

试题分析:本文叙述了在春节期间,人们在除夕进行家庭聚餐,晚饭后熬夜迎接新年的到来,在春节期间人们穿上新衣互相拜访问好。

小题1根据We call the Chinese New Year is Spring Festival.可知,我们称中国的新年叫春节,故用Spring Festival

小题2根据There is a name for each Chinese year.可知,每一个中国年都有一个名字,故用name

小题3根据On New Year's Eve, there is a big family dinner. After dinner, everyone stays up(通宵不睡) to welcome the New Year.可知,在除夕,家人有一个家庭聚会,每个人都熬夜迎新年。故用family welcome

小题4根据On the first day of the New Year, people put on their new clothes and visit each other.可知,在新年的第一天人们穿上新衣彼此互相拜访,故用On the first day of the New Year

小题5根据People usually have a good time during(在……期间) Spring Festival.可知,人们通常在春节期间玩的很开心,故用have a good time

练习册系列答案
相关题目

【题目】缺词填空

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)

Once there was a lovely vegetable field with a very big tree in it. Both the vegetables and the

tree made the garden l1wonderful.

No one knew that the vegetables in the field and the tree couldn't get on well with each other. The vegetables h2the tree. They thought the tree did not leave them e3light to stay alive. On the other hand, the tree hated the vegetables. He complained that the vegetables drank nearly all the water b4it could get to him.

The situation became worse and worse. One day, the vegetables got angry and decided to use up all the w5in the ground so that the tree would dry up. The tree fought back by refusing to give the vegetables shade(树荫) from the hot sun. Soon they both began to dry up.

Neither of them thought that the gardener would stop watering his vegetable field when he saw it becoming w6. When the gardener did that, the tree and the vegetables really felt how t7they were. There seemed to be no ways to solve the problem, but one of the vegetables, a small pumpkin knew what was going on, and d8to deal with it. Though there was little water and it was too hot, the little pumpkin did all he could to grow. F9he grew very big, the gardener noticed that and started watering the field again because he wanted to win the beautiful big pumpkin competition. At the same time, the tree and the vegetables grew better. They realizes that it was better to help each other than to fight.

From then on, they worked t10and lived in harmony with these around them.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网