题目内容

【题目】阅读短文,然后完成内容摘要。(每空词数不限)

在英语拓展课上,你需要介绍一个印度洋上的群岛国家--马尔代夫。请你根据搜索到的有关马尔代夫的部分资料,完成 PPT 演示文稿。

The Maldives are islands in the Indian Ocean, covering an area of 298 square kilometers. The islands are near Sri Lanka. The Maldives are famous for their good climate, beautiful beaches and warm seas.There are 440,000 people in the Maldives. Most people live on small islands. The capital of the Maldives is Malé. It is a modern city with an international airport and a big harbour. People in Male speak English and Dhivehi. English is useful because many tourists come here.Tourism and fishing are very important businesses in the Maldives. There are many tourist hotels. Many people work there. Others work as fishermen or in fish factories. The currency(货币) is the rufiyaa.

Republic of Maldives

Capital: 1

Size:2km2

Official languages:3 and Dhivehi.

Population: 4

Important businesses :5and tourism

【答案】

1Malé

2298

3English

4440, 000 people

5Fishing

【解析】

本文介绍了马尔代夫的地理位置,人口,语言,人口和产业。

1根据“The capital of the Maldives is Malé.”可知,马尔代夫的首都是马累,故填Malé

2根据“The Maldives are islands in the Indian Ocean, covering an area of 298 square kilometers.”可知,马尔代夫的占地面积是298平方公里。故填298

3根据“People in Male speak English and Dhivehi.”可知,马尔代夫的人说英语和迪维希语,故填English

4根据“There are 440,000 people in the Maldives.”可知,马尔代夫有44万人。故填440, 000 people

5根据“Tourism and fishing are very important businesses in the Maldives.”可知,旅游业和渔业是马尔代夫非常重要的产业。故填Fishing

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Perhaps you have heard of Peter Dinklage from the roles he has played in popular TV series such as Game of Thrones (《权利的游戏》). But few know of the man behind the character and his story. His life _______ that a little body can have huge energy.

The famous actor, who earned three Emmy awards and a Golden Globe award, is just 135 cm tall. His father, mother and brother look like _______ people. But Dinklage has been different from the others since his childhood. The boy was born with a common form of dwarfism (侏儒症). As a result, Peter’s legs and arms stopped growing, while his head continued becoming bigger.

There’s no doubt that Dinklage’s look was a source of trouble at first. The boy was _______and bullied (欺负) by other kids. He felt lonely but he didn’t look down upon himself. When he was in the sixth grade, he played his first role in a school play. He was pleased by the audience’s _______ to the show. So he decided to become an actor in the future.

After he graduated from high school, Dinklage entered Bennington College, where he studied performing arts. He _______ met several special teachers and friends who managed to help him turn his unusual look into advantage there, which made him unique (独特的). Since then, he has acted in lots of famous films and TV series.

Dinktlage has been looked as a rote model for people with dwarfism. When Dinktage was asked in 2012 whether he saw himself as a spokesman (代言人) for the _______ of little people, he said, “Everyone’s different. Every person’s size has a different life, a different history, and different ways of dealing with it. My size doesn’t define (下定义) me. It’s just part of who I am.”

1A.noticesB.discoversC.reportsD.proves

2A.unusualB.ordinaryC.richD.stupid

3A.laughed atB.showed offC.picked outD.looked after

4A.dutyB.responseC.excuseD.stress

5A.luckilyB.seriouslyC.quietlyD.rarely

6A.disadvantagesB.hobbiesC.rightsD.challenges

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网