题目内容
【题目】Many people say that laughter(笑声) is the best medicine. Scientists begin to agree with this. They are studying laughter seriously and finding it is really good. One minute of laughter is the same as forty-five minutes ofrelaxation(放松). Many doctors around the world believe that laughter helps us get better when we are sick.. Of course, there are many kinds of laughter. We may change the way we laugh in different situations (情形). But we all have a laugh that is special to us. How do you usually laugh?
【1】What do many people think of laughter?
A. They think it's bad for our health.
B. They think it's the best medicine.
C. They don't think it's good for our health.
D. They think it's not the best medicine.
【2】Laughter is good because ______.
A. scientists think so B. everybody says so C. study has shown so D. everyone is happy
【3】Many doctors believe that laughter can help us ______ when we are ill.
A. feel worse B. get better C. get sad D. get surprised
【4】According to (根据) the passage, ______.
A. people laugh in the same way B. we need to laugh forty-five minutes every day C. everyone has his own way of laughing D. people laugh all the time
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】C
【解析】本文叙述了科学家认为笑是最好的良药,医生也认为笑有助于病人的康复,每个人都有自己的笑的方式。
【1】细节理解题。根据Many people say that laughter(笑声) is the best medicine. 可知,许多人认为笑是最好的良药。故选B。
【2】细节理解题。根据Scientists begin to agree with this.可知,科学家也这样认为。故选A。
【3】细节理解题。根据Many doctors around the world believe that laughter helps us get better when we are sick.可知,世界上的许多医生认为笑声可以帮助生病的人好得快。故选B。
【4】细节理解题。根据But we all have a laugh that is special to us.可知,每个人都有自己笑的方式。故选C。
【题目】九、根据短文内容从方框中选择适当的词填空,使短文完整、通顺。将正确答案写在答题卡上相应的横线上。(有两个多余单词)(10分)
writing, busy, show, singing, interesting, son, |
long, with , cooking, friendly, can, using |
It’s Sunday morning. My grandparents, my parents, my cousin and I are at my home. We are all 【1】. What are my grandparents doing? Oh, my grandfather is exercising. He is playing 【2】 two balls. My grandmother is reading a newspaper. She is reading a story in it. The story is 【3】. Look! How happy my grandmother is! And my father is watching TV. He is watching CCTV News. It’s his favorite TV【4】. My mother is in the kitchen. She is 【5】. She can cook nice food. She is a good mother. I love her very much. My cousin Peter is my uncle’s 【6】. He is 10 years old. He is listening to music in my room. He likes music and he 【7】 play the piano and the guitar. He is good at 【8】. He wants to be a singer(歌手). What am I doing? I’m 【9】 the computer, but I’m not playing games. I’m 【10】 an e-mail.
【题目】书面表达(15分)
随着网络的逐步普及,越来越多的人通过上网获得信息。传统的报纸受到人们的冷落。最近,某英语学习网站给出一个讨论话题“Which do you prefer,newspapers or the Internet?”邀请网友积极参加讨论,发表自己的看法。下表反映了传统报纸与网络各自的优势:
网络 | 报纸 |
1.传播信息速度快,方便; 2.不需要花钱订阅、下载信息。 | 1.读者群体更广; 2.阅读报纸是一种生活习惯。 |
请结合上表中的内容,写一篇英语短文,比较报纸和网络的特点,并谈谈你更喜欢哪一种。注意:
1.对要点逐一陈述,可适当发挥。
2.词数90左右。开头已经写好,不计入总词数。
参考词汇:方便的convenient;下载 download (v); 优势 advantage (cn.)
With the popularity(流行) of the computer, more and more people surf he Internet for information.
【题目】从方框中选择适当的单词填空。
friendly how something but students |
We know China is a big country with a long history and very wonderful culture. Many people are learning 【1】____about Chinese history and culture.
Some foreign girls are learning how to make Chinese knots(中国结).One of the girls says, "Hi, nice to meet you. We are not Chinese, 【2】____we are interested in Chinese history and culture. So we come to China. Chinese are very【3】 ,Today we have known【4】____ _to make Chinese knots. It is interesting. We are your【5】___ _. And we can be good friends."