题目内容
【题目】下面文章中有五处需要添加小标题。请从以下选项(A、B、C、D、E 和F)中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。A. Be a Good Listener B. Care About the Small Acts
C. Begin a Conversation D. Make Time for Friendships
E. Give a Hand to New Neighbors F. Remember Their Names
5 Ways To Build Friendship with Your Neighbors
①
Often neighbors don't even know each other's names. But it's okay to be the one to break the ice. So as you see them at work in their yards, smile, wave and say hello. Ask how their kids are or what they think of the price at the local supermarket.
②
Your new neighbors may be feeling lonely and unsure, especially if they're far from home. Your help will be welcomed by them. Leave your telephone number to them. If they have any questions, they can call you.
③
Most of us find it difficult to remember people's names. Writing down the names of your neighbors and note about them, such as "Frank and Jill—Bob's neighbor," helps you remember their names. The next time we see Frank and Jill, we try to call them by name.
④
If you value a friendship with your neighbors, spend time with them. What better way to meet your neighbors than to invite them to a pool party or holiday open house? Chat with each for five minutes to get an idea of what your neighbors are like so that you can plan for food and music.
⑤
In a good relationship, it's really the little things that count. Help to bring in the mail for the elderly neighbor when there is a heavy rain. When your neighbor forgets to take in his rubbish cans, roll them back into his yard.
【答案】C;E;F;D;B
【解析】文章大意:主要讲述了和邻居交朋友的五个方法。1. 开始谈话。打破沉默。2.对新邻居伸出援助之手。3. 记住他们的名字。4. 为你们的友情腾出时间。5. 关系小事情。
(1)根据原句 Often neighbors don't even know each other's names. But it's okay to be the one to break the ice. 可知要做那个打破沉默的人,也就是主动开始一个对话。故选C。
(2)根据原句Your new neighbors may be feeling lonely and unsure, especially if they're far from home. Your help will be welcomed by them. 可知对新邻居要伸出援助之手,尤其是离家远的邻居,故选E。
(3)根据原句Most of us find it difficult to remember people's names. Writing down the names of your neighbors and note about them, such as "Frank and Jill—Bob's neighbor," helps you remember their names. 可知这段的主题是记住邻居的名字,故选F。
(4)根据原句If you value a friendship with your neighbors, spend time with them. 可知为你们的友谊腾出时间,故选D。
(5)根据原句In a good relationship, it's really the little things that count. Help to bring in the mail for the elderly neighbor when there is a heavy rain. 可知这段的主题是关心小动作。故选B。
【题目】根据短文内容,完成填空。 Steve visits the nursing home near his house two afternoons each week. On one of those days, he reads to his friend Martin. On the other afternoon, he plays cards and talks with Mrs. Johnson. Steve enjoys spending his extra time this way. He is a volunteer. A volunteer is a person who helps another person or has a job for which he or she does not get paid. A volunteer donates his or her time for free.
Everyone else in Steve's family is also a volunteer. Steve's mother Mary volunteers one afternoon each week at the local hospital. She talks to patients, delivers flowers, and helps the nurses with odd jobs. Steve's sister Gina volunteers two afternoons at the museum. She welcomes visitors and answers their questions. Steve's father David also is a volunteer. He is a volunteer fire fighter for the town in which they live.
Steve's family thinks volunteering is very important. Steve's parents think being a volunteer helps to teach values. Steve and his sister learn how to be kind and respect other people.
Steve's family does volunteer work to give something back to the community. They want to help people who are not as fortunate as they are.
A family of volunteers
Relationship | Name | Time per week | Doings | |
Father | David | Anytime necessary | Anywhere necessary | |
Mother | One afternoon | The local hospital | Talk to patients; Deliver flowers | |
Son | Steve | Two afternoons | Read to Martin | |
Gina | Two afternoons | The museum | Welcome visitors |