题目内容
【题目】Do you like playing football? If you do, you may want to join(参加) the school football team. Read on and see how to join the school football team.
The first step (步骤) is to know the information about the team. You can ask these questions. Then you can find more information. How many students are there in the football team? How many new players do they need? How often do they play football?
The second step is to practice. Practice football with your friends or your family. Only good players can join the school football team. So you need to practice your skill.
The third step is to study hard. If you don’t do well in your study, your teachers and parents won’t let you join the football team.
The last step is to relax. Have a good rest and you can be the best player.
【1】Please read the first step, which is NOT the right question?
A. How often do they play football?
B. Can I join the school team?
C. How many students are there in the football team?
D. How many new players do they need?
【2】Which step is about studying hard?
A. The first step. B. The second step.
C. The third step. D. The last step.
【3】If you don’t do well in your study, who won’t let you join the football team?
A. your teachers and parents B. your classmates and friends
C. your parents and friends D. your teachers and classmates
【4】What does the word “relax” mean in Chinese?
A. 锻炼 B. 放松 C. 实践 D. 训练
【5】What does the passage (短文) tell us?
A. How to make more friends at school.
B. How to be a good football player.
C. How to do well in your study.
D. How to join the school football team.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】B
【5】D
【解析】
试题分析:本文叙述了在校的学生如何能够加入学校的足球队,首先先了解足球队的更多信息。第二不断地练习足球。第三努力学习。最后要学会适当地休息。
【1】B细节理解题。根据How many students are there in the football team? How many new players do they need? How often do they play football?可知这几个选项只有B没有提到,故选B。
【2】C细节理解题。根据The third step is to study hard.第三部是关于努力学习的,故选C。
【3】A细节理解题。根据If you don’t do well in your study, your teachers and parents won’t let you join the football team.如果学习不好,父母和老师不允许加入足球队,故选A。
【4】B词义猜测题。根据Have a good rest and you can be the best player.可推知这里指的休息放松,故选B。
【5】D主旨大意题。根据短文的内容可知这里叙述的是如何加入学校的足球队,故选D。