题目内容

【题目】

A. necessary B. driven C. efficient D. unnecessary E. quicker

You wouldn’t have to worry about remembering directions to where you’re going. In addition, computers are generally more 1 drivers than humans. They would also drive more safely than people -- they are not influenced by music or friends, they would obey the speed limit and they have 2 reaction times in case of an emergency.

Although being 3 around by a machine would perhaps mean that no one needs a driving licence, saving money for everyone, many people would be put out of a job when driver-less cars appear. Bus, taxi and train drivers as well as driving instructors would be made 4.

【答案】

1C

2E

3B

4D

【解析】

本文属于说明文,主要介绍了无人驾驶汽车的工作原理,优点以及存在的问题。

1句意:此外,计算机通常比人类更高效。

根据“You wouldn’t have to worry about remembering directions to where you’re going.”你不必担心记住你要去哪里的方向。可知,下文应该是说计算机通常比人类更高效。故选C

2句意:他们也会比人们更安全地驾驶——他们不受音乐或朋友的影响,他们会遵守限速,在紧急情况下反应更快。

根据“They would also drive more safely than people.”他们也会比人们更安全地驾驶。可知,在紧急情况下反应更快。结合所给的词语可知,应该选择quicker;是指:只有在紧急情况下反应更快,才会更安全。故选E

3句意:尽管被机器驱动可能意味着没人需要驾照,为每个人节省开支,但当出现无司机汽车时,许多人会失业。

由后面的by a machine可知,前面应该是被动语态;结合所给的选项可知,只有driven是过去分词;being driven around by a machine:被机器驱动。故选B

4句意:公共汽车、出租车和火车司机以及驾驶教练将变得不必要。

根据“Although being 3 around by a machine”被机器驱动。可知,一旦出现了无人驾驶的汽车,那么公共汽车、出租车和火车司机以及驾驶教练将会变得不必要了。故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网