题目内容
People may have many different hobbies during their life. When we are very young, we usually play with toys. When we get older, we may go out for a sport like football. Now, let's look at these children's hobbies.
Bob | I like collecting stamps very much.I began to collect stamps five years ado.Now I have more than 500 stamps. Some of my classmates have the same hobby as me. We sometimes trade(用…交换)stamps. Then we can all get what we want. |
Jim | Fishing is my hobby. I often go fishing with Bill.He is my uncle’s son.We like to share fish with our friends. They are so glad to get our fish.We’re happy, too. |
May | I’m interested in cycling(骑自行车)。 There is a cycling club in my school. Every Sunday I go cycling with the other members. Each time we have a great time. |
Sue | I’m a quiet girl.My hobby is reading.I like reading all kinds of good books.Books are important to me ,just like food. But on Saturday,I don’t read . I usually do my homework in the morning and visit my friends in the afternoon. |
1. Who does Jim often go fishing with?
A. His father. B. His grandfather.
C. His uncle. D. His cousin.
2.How often does May go to the Cycling Club?
A. Once a day. B. Once a week.
C. Twice a week. D. Twice a month.
3.What does Sue do on Saturday afternoon?
A. She visits her friends.
B. She reads her favourite books.
C. She goes cycling with her friends.
D. She does her homework at home.
4.Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Jim likes eating fishing very much.
B. May has fun cycling every Sunday.
C. Sometimes Bob's friends buy him some stamps.
D. Books are important for Sue and she reads every day.
1.D
2.B
3.A
4.B
【解析】
试题分析:这篇文章讲述了四个人的兴趣爱好。鲍勃喜欢集邮。吉姆喜欢钓鱼。梅喜欢骑自行车。而苏喜欢读书。
1.细节理解题。句意:吉姆经常和谁一起钓鱼?根据文章中表格中第二项Jim可知:I often go fishing with Bill.句意:我经常和Bill一起钓鱼。He’s my uncle’s son.他是我叔叔的儿子,所以Bill应该是Jim的表兄弟,故选D。
2.细节理解题。句意:梅多久去一次骑行俱乐部?根据表格中May这一项,可知:Every Sunday I go cycling with the other members.每个星期天我都和其他成员一起去骑行俱乐部。故选B。
3.细节理解题。句意:苏在星期六下午做什么?根据文章中Sue这一项可知:But on Saturday, I don’t read. I usually do my homework in the morning and visit my friends in the afternoon.但是在星期六,我不读书。我经常在早上做我的家庭作业,在下午拜访我的朋友们。故选A.
4.细节理解题。句意:根据文章下面哪一项是正确的?根据文章中May这一项中Every Sunday I go cycling with the other members.每个星期天我都和其他成员一起去骑行俱乐部。可知B是正确的。
考点:日常生活类短文。
愉快的寒假就要到了,同学们有一些什么计划呢?假如你是李平,你给自己拟定了一个寒假计划,并写信告诉你的好朋友Nancy,请按照要求写完这封信。
和朋友一起 | 每周一、三参加俱乐部,学习绘画; 每周二、四练习打篮球,锻炼身体; 周末去购物中心,……(至少一点) |
和家人一起 | 每天健康饮食;花少于1小时看电视;帮父母做家务; ……(至少一点) |
要求:1.语法正确,意思连贯,书写规范,要点齐全,发挥想象,适当拓展。
2. 70个词左右。
Dear Nancy,
I am so excited to tell you about my plan to the winter holiday.
Best wishes.
Yours
Li Ping