题目内容
【题目】 Some people like to be volunteers, do you want to be one? Maybe you need some ideas. Here is some advice.
Help kids learn and grow. Be a big brother or sister at an afterschool care centre. You can help little kids to learn or play with them.
Give back during the holidays. Serve dinner to the homeless, volunteer at an Old Age Home, or give out toys to kids.
Help at an animal shelter (庇护所). Most shelters need volunteers to keep the cats and dogs happy and take them to exercise. And when you’re walking dogs, you get some exercise, too.
Protect the environment. Take part in a park cleanup day. Plant a tree. Join a group to work together to protect a river.
Help sick people. Helping others can make you feel good. When you make sick people happy, you also feel happy. If you have several hobbies, find a way to do them all. For example, if you love kids and are good at painting and dancing, visit a children’s hospital and teach them these interesting things.
【1】A volunteer can ______ at an animal shelter.
A.feed animalsB.clean the shelter
C.help animals do exerciseD.make workers there happy
【2】Which is NOT mentioned (提到) as a way to protect the environment?
A.Planting trees.B.Protecting rivers.
C.Setting up a green club.D.Cleaning up the park.
【3】What can we learn from the passage?
A.Volunteers can feel good when they help sick people.
B.Volunteering at a children’s hospital is boring.
C.An afterschool care centre is a place for homeless kids.
D.Old Age Home needs more volunteers than the children’s hospital.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】A
【解析】
本文是一篇说明文。关于成为一名志愿者,文章给出了几点建议。
【1】细节理解题。根据第四段Help at an animal shelter (庇护所). Most shelters need volunteers to keep the cats and dogs happy and take them to exercise. 可知,大多数庇护所都需要志愿者让猫和狗保持快乐并带他们运动。故选C。
【2】细节理解题。本题要求选出文章未提及的内容,其中,ABD项均出现在第五段Protect the environment. Take part in a park cleanup day. Plant a tree. Join a group to work together to protect a river.意为“保护环境。 参加公园清洁日。 种一棵树。 加入一个小组,共同保护河流。” 故选C。
【3】细节理解题。根据最后一段Help sick people. Helping others can make you feel good. 可知帮助病人可以使志愿者感觉良好。故选A。