题目内容
Mr. and Mrs. Smith have just opened a small restaurant. In order to attract customers, they put a notice in front of the restaurant, which said: “Meals on the house for three days.”
A foreign student who didn’t know much English passed by the restaurant on the second day. It was lunchtime and he felt hungry. “Well, here is a restaurant. I’m going to have something to eat,” he said.
He saw the notice when he walked towards the restaurant. “American people are really strange. They even eat dinners on the house! But how can I get onto the top of the house?” he asked himself. He looked around and found a ladder(梯子) against a tree nearby. He was very glad. But as he reached the top, he heard someone shouting at him, “Hey, what are you doing up there?”
Mr. Smith was looking at him angrily. Beside him was a policeman. “Doesn’t your notice say ?Meals on the house for three days’? Is it just a joke?” the foreign student answered. On hearing this, both Mr. Smith and the policeman burst into laughter. Do you know the meaning of “on the house”?
![]()
1.The Smiths have __________.
A. opened a restaurant B. built a house
C. climbed onto the top D. been policemen
2.Why do Mr. and Mrs. Smith put up the notice?
A. Because they wanted to attract policemen
B. Because they wanted people to eat on the roof
C. Because they wanted to attract more customers
D. Because they liked to play jokes
3.The student walked past the restaurant ___________.
A. when the Smiths started their business
B. when the Smiths put on the notice
C. when the policeman came to the restaurant
D. when it was time to have lunch
4. The student _________, so Mr. Smith shouted at him.
A. was very hungry B. knew little about English
C. climbed onto the top of the house D. took away the ladder
5. “On the house” may mean that the meal _____________.
A. is taken on the house B. is paid on the house
C. is made on the house D. is free for the customers
1.A
2.C
3.D
4.C
5.D
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了一个不是懂得很多英语的学生看到一个免费三天的广告,误以为是在房子的上面用餐而闹出了笑话。
1.Mr. and Mrs. Smith have just opened a small restaurant.可知他们开了一个餐馆,故选A。
2.一段In order to attract customers, they put a notice in front of the restaurant,可知他们为了吸引顾客,故选C。
3.细节理解题。根据第二段It was lunchtime and he felt hungry可知他是在午饭的时间经过餐馆的,故选D
4.三段But as he reached the top, he heard someone shouting at him, “Hey, what are you doing up there?”描述,可知当年轻人爬到屋顶时,史密斯先生冲着他大喊,故选C
5.词意猜测题。根据短文最后一段史密斯和警察大笑,再结合所给选项,故选D
考点:故事类短文阅读。