题目内容

【题目】The Eastern Star overturned (翻倒) on the night of June 1st in the Yangtze River. More than 400 people died. How can we save ourselves when we meet the same accident (事故)? The following can help us a lot.

It depends on water temperature that how long we can live after falling into water. And there are two other things we can do to make us live longer.

Don’t struggle in water. Just relax your body and try to float (漂浮) on the water with the help of a life jacket. If you don’t have a life jacket, find something to make you float.

Never give up. Your survival thought (求生意志) is the most important. It sometimes can defeat (战胜) everything.

1When did the ship accident happen?

A. On the night of June 1st. B. On the afternoon of June 1st

C. On the night of July 1st. D. On the morning of July 1st

2How many people died in the ship accident?

A. Less than 400. B. 400. C. Over 400. D. More than 500.

3How long can people live when the water temperature is between 10 and 15?

A. More than ten hours. B. Less than two hours.

C. Less than six hours. D. Between six and ten hours.

4What does the underlined word “struggle” mean in Chinese?

A. 呼喊 B. 挣扎 C. 下沉 D. 求救

5What is the passage mainly about?

A. How to save ourselves in ship accidents.

B. How to float on the water when you fall into water.

C. How important a survival thought is in ship accidents.

D. What happened on June 1st.

【答案】

1A

2C

3C

4B

5A

【解析】短文大意:本文就船舶事故,该如何自救,作者给出了一些建议

1根据文章第一句The Eastern Star overturned (翻倒) on the night of June 1st in the Yangtze River.可知,这次事故发生在61号的晚上。故选:A。

2根据文第一段第二句More than 400 people died.可知,这次事故有400多人死亡。 over介词,多于、超过。故选:C。

3根据表格中10~15℃这一行,可知在此水温下人可以生存的时间,少于6小时。故选:C。

4根据前文Just relax your body and try to float (漂浮) on the water with the help of a life jacket. (放松你的身体,在救生衣的帮助下尽量漂浮在水面上,可推知本句含义为:不要在水里争扎。故选:B。

5根据文章第一段以及下文的描述可知,本文主要就如何在船舶事故中自救给出了一些建议。故选:A。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网