题目内容
1.Choose the best topic from A to F according to the meaning of each paragraph.Being safe at school and in your everyday life needs knowledge.If you remember the following information,your life will be safer.
(56)DYou should think it over by yourself when you meet trouble.If you don't know how to deal with it,you may ask for help from your teachers or classmates.
(57)AIf you cannot swim,don't get into the water.Cry for help if you drop in the water.Look after yourself all the time.
(58)EDon't play with matches or candles,because it may cause fire.If your house catches fire and you have to run away through smoke,move on your hands and knees with your head 30-60 centimeters above the floor.Remember there's cleaner and cooler air near the floor during the fire.
(59)CIf you are hit by a car,remember the number of the car.And then call the police or your parents right away.
(60)BYou must lock the door inside and close the window when you are at home by yourself.Your should put the mobile phone near you.Never open the door when you hear someone knocking at the door because your parents have the keys and they know your phone number.
| A.If you fall into the water B.Stay at home by yourself C.If you are in a traffic accident | D.When you meet trouble at school E.When there is a fire F.When you are ill |
分析 文章大意:这是一篇说明文.主要介绍在学校和日常生活中的安全知识.如:当你在学校遇到麻烦时向老师或同学寻求帮助;如果你掉进水里大声呼救;当着火的时候,远离浓烟,头放低;如果你在交通事故中,记住汽车的号码,然后马上打电话给警察或你的父母;自己呆在家里,锁上门,关上窗户,手机放在你旁边,不要给陌生人开门.
解答 56.答案:D.选句题.根据后面If you don't know how to deal with it,you may ask for help from your teachers or classmates.如果你不知道如何处理,你可以向老师或同学寻求帮助.可知,应该是"当你在学校遇到麻烦时",选D.
57.答案:A.选句题.根据后面If you cannot swim,don't get into the water.如果你不会游泳,不要下水.可知,应该是"如果你掉到水里",选A.
58.答案:E.选句题.根据下句Don't play with matches or candles,because it may cause fire.不要玩火柴或蜡烛,因为它会引起火灾.可知,应该是"当发生火灾时",选E.
59.答案:C.选句题.根据下句If you are hit by a car,remember the number of the car.如果你被车撞了,记住汽车的号码.可知,应该是"如果你在交通事故中",选C.
60.答案:B.选句题.根据下句You must lock the door inside and close the window when you are at home by yourself.当你在家时,你必须锁上门,关上窗户.可知,应该是"独自呆在家里",选B.
点评 选句填空,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.结合语境,根据所给句子,选择合适的答案.
-White.( )
| A. | good | B. | well | C. | better | D. | best |
| A.salty | B.plenty of | C.drink |
| D.healthy | E.spicy | F.breakfast |
| A.Afternoon tea is from four to five in the afternoon and dinner is about half past seven. B.All these meals are very simple. C.Then they have meat or fish with vegetables. D.They eat porridge,eggs or bread and drink tea or coffee for breakfast. E.English people are very friendly. F.They think fruit is really healthy. |