题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
It was a cold night. The taxi driver didn't take even one passenger all day. When he went by the railway station, he saw a young man coming out with two bags in his hands. So he drove to him and asked, “where are you going ,sir?
“To the Red Hotel,” the young man answered. When the taxi driver heard this, he didn't feel happy any more. The young man would give him only three dollars because the hotel was near the railway station. But suddenly, he had an idea. He took the young man through many streets of the big city.
After a long time, they arrived at the hotel. “Here we are! You should pay me fifteen dollars, please.” the taxi driver said to the young man. “What? Fifteen dollars! Do you think I'm a fool? Only last week, I took a taxi from the railway station to this hotel and I only gave the driver thirteen dollars. I know how much I have to pay for the trip.”
(1)The story probably happened _______.
A.on a winter morning.
B.on a winter night.
C.on a rainy day.
D.on a rainy night.
(2)When the driver saw the young man coming out of the railway station, he was ______.
A.happy
B.annoyed
C.disappointed
D.sad
(3)The driver was not happy any more because ___________.
A.the young man didn't want to take the taxi
B.the young man wouldn't give him money
C.the young man was carrying two big bags
D.the hotel was near the railway station and the young man would give him only three dollars.
(4)Maybe the taxi driver got ________dollars at last.
A.3
B. 2
C.13
D.15
(5)Which of the following is TRUE?
A.The two taxi drivers were both honest.
B.The two taxi drivers cheated the young man.
C.It is very far from the railway station to the Red Hotel.
D.The young man knew how far it was from the railway station to the hotel.

【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)C
(5)B
【解析】这篇短文主要记述了两个司机为了多收费,故意拉着乘客跑远路的故事。

(1)B细节理解题。根据第一段It was a cold night.可知可能是冬季的晚上,故选B。

(2)A细节理解题。根据第二段When the taxi driver heard this, he didn't feel happy any more.推理可知他在这之前很高兴,故选A。

(3)D细节理解题。根据第二段The young man would give him only three dollars because the hotel was near the railway station. 描述,可知选D。

(4)C细节理解题。根据最后一段Only last week,I took a taxi from the railway station to this hotel and I only gave the driver thirteen dollars. I know how much I have to pay for the trip.”描述,可知选C。
(5)B细节理解题。通过阅读短文可知,这个乘客先后被两个司机欺骗了,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。Pollution
Hundreds of years ago, life was much harder than it is today. People didn't have modern machines. There was no modern medicine, either.
Life today has brought new problems. One of the biggest is pollution (污染). Water pollution has made our rivers and lakes dirty. It kills our fish and polluted our drinking water. Noise pollution makes us talk louder and become angry more easily. Air pollution is the most serious kind of pollution. It's bad to all living things in the world.
Cars, planes and factories all pollute our air every day. Sometimes the polluted air is so thick that it is like a quilt over a city. This kind of quilt is called smog(烟雾).
Many countries are making rules to fight pollution. Factories must now clean their water before it is thrown away, they mustn't blow dirty smoke into the air.
We need to do many other things. We can put waste things in the dustbin and not throw it on the ground. We can go to work by bus or with our friends in the same car. If there are fewer people driving, there will be less pollution.
Rules are not enough. Every person must help to fight pollution.
(1)Hundreds of years ago, life was much harder than it is today because _______.
A.there were not any modern machines
B.there was no modern medicine
C.both A and B
D.there were not many people
(2)What is the biggest problem in today's life?
A.Water pollution
B.Air pollution
C.Noise
D.Pollution
(3)The most serious kind of pollution is ________.
A.noise pollution
B.air pollution
C.water pollution
D.A, B and C
(4)Factories must clean their water ________.
A.before they are thrown away
B.when they are thrown away
C.after it is thrown away
D.before it is thrown away
(5)From the passage we know that ________.
A.a few years ago, there was no smog at all
B.today people don't have to talk to each other in a loud voice
C.we can drink water from the polluted rivers and lakes'
D.people are making rules in order to fight pollution

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Almost everyone has dropped some food on the floor and still wanted to eat it. If someone saw you drop it, he or she might have shouted, “5-second rule!” This so–called rule says food is OK to eat if you pick it up in five seconds or less. But is that true?
Professor Anthony Hilton from Ashton University, UK, tested the rule with his students. They found that food dropped for five seconds is less likely to contain bacteria(细菌) than if it sits there for longer.
For the study, Hilton and his students tested a lot of foods—bread, pasta, cookies and candy—to see how much bacteria they had when they made contact with the floor. They allowed the food to lie on the different types of flooring—carpet(地毯), laminate (复合地板) and tile(瓷砖) — for three seconds to 30 seconds.
Not surprisingly, the longer the food was on the floor, the more bacteria it had. And the type of floor where the dropped food landed had an effect. Bacteria are least likely to transfer(转移) from carpet, while they are most likely to transfer laminate or tiled surface after more than five seconds.
The study also found that the wetter the food, the more likely it was to pick up bacteria. Although most people are happy to follow the 5-second rule, eating food dropped on the floor still carries an infection(感染) risk. “It very much depends on which bacteria are on the floor at the time.” Hilton told Forbes.
(1)What is the “5-second rule' mean?
A.People often shout at someone when they drop food on the floor.
B.Food is safe when you pick it up off the floor in less than five seconds.
C.It's better to eat dropped food when it's been on the floor for over five seconds.
D.Food will go bad when dropped food on the floor in five seconds or less.
(2)Where is Ashton University?
A.In the USA
B.In England
C.In China
D.In France
(3)Hilton's test wanted to find out____________.
A.if the “5-second rule” is true
B.the students' favorite food
C.which food is easily dropped
D.if different types of floor have different bacteria
(4)According to the test, we learn the following EXCEPT ________.
A.the dropped food had more bacteria if it sat on the floor for longer.
B.the dropped food on the carpet had the least bacteria.
C.bacteria was impossible to transfer from laminate or tiled surfaces.
D.the wetter food was likely to pick up bacteria.
(5)According to the article, the infection risk of the dropped does NOT depend on _____________.
A.how long the food sits on the floor
B.what the dropped food is
C.what the bacteria are
D.what the weather is like that day

【题目】 Long ago, the birds and the land animals had a big fight. A bat ______ in a cave (洞穴) to see which side was going to win.

After many hours, the land animals won. The bat flew ______ his cave to follow them. A bear looked at him and said, “Here is a bird. Let’s ______ it.” The bat cried, “Oh, please don’t! I can fly ______ a bird, but I’m not a bird. I have ______ in my mouth. Birds do not.”

The land animals talked it over and finally allowed (允许) the bat to join them. All was well ______ one day, the birds came back to fight again. Once again, the bat hid in a cave. This time, the ______ won the fight. The bat joined them. One old bird said to the bat, “______ are not one of us.” But the bat cried, “I am a bird. I have ______.” Finally, the birds allowed the bat to stay. The land animals and birds ______ fighting for many years. Each time, the bat hid and waited to see which side would win. Finally, everyone was tired of fighting and they decided to make peace (讲和). ______, they didn’t know what to do with the bat.

One of them said, “You have wings, but you are not a bird. You have teeth, but you are not a land animal. From now on, you will fly only at night when we are ______.” Maybe that is why bats only come out at night.

1A.broughtB.hidC.searchedD.fought

2A.down intoB.all overC.up toD.out of

3A.helpB.acceptC.killD.become

4A.asB.throughC.likeD.in

5A.teethB.foodC.caveD.wings

6A.fromB.tillC.onD.to

7A.birdsB.batC.land animalsD.bear

8A.WeB.YouC.TheyD.He and I

9A.wingsB.teethC.landD.mouths

10A.finishedB.failedC.keptD.began

11A.SoB.ButC.HoweverD.Otherwise

12A.afraidB.aloneC.aroundD.asleep

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网