题目内容

【题目】

Everyone has his own weaknesses. Do you want to know yours? Let’s do this test and find out what our weaknesses are!

Suppose you are taking an exam tomorrow. What is the worst thing that could happen to you? Please check it out from the following!

A. There are strange questions that you have never seen before.

B. An accident happens and makes you miss the exam.

C. Without reasonthe teacher says you are cheating(作弊).

D. You forget everything you have recited for the exam.

Analysis(分析)

A You are not confident maybe. When facing a problemyou may ask a lot about others’ ideaswhich often makes things complicated(复杂的).

B You can easily hit a dead end(钻牛角尖)while thinking. You’ll fail to see the bigger picture. So you should get into the habit of not panicking(惊慌)when things happen.

C You may be a pessimistic person. You are likely to think of the worst things. You worry too much.

D You may be bothered by your failures in the past. You are nervous. This makes it difficult for you to make correct decisions.

HaHaThis quiz is just for fun. Please don’t take it seriously.

1The passage mainly tell us .

A.how to take an important testB.how to find out your weaknesses

C.how to deal with your problemD.when to make correct decisions

2If there are strange questionsyou may .

A.not believe in yourselfB.see a bigger pictureC.worry too muchD.feel successful

3The underlined word “pessimistic” here means“ ”in Chinese.

A.兴奋的B.高兴的C.无聊的D.悲观的

4If you forget everything you knowit shows that you may be .

A.foolish

B.relaxed

C.nervous

D.lazy

【答案】

1B

2A

3D

4C

【解析】

本文介绍了通过进行小测验,知道如何发现自己的弱点。你不能把这篇文章当真,因为它只是为了好玩。

1概括归纳题。根据“Let’s do this test and find out what our weaknesses are!”可知,本文主要介绍了如何发现自己的弱点,故选B

2推理判断题。根据“A. There are strange questions that you have never seen before.”和“●A You are not confident maybe.”可知,如果有奇怪的问题,你可能会感到没有信心,故选A

3词义猜测题。根据“You are likely to think of the worst things.”可知,你可能会想到最坏的事情,因此这是悲观的想法,故选D

4细节理解题。根据You may be bothered by your failures in the past. You are nervous可知,你可能会紧张,故选C。

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据“Let’s do this test and find out what our weaknesses are!”可知,本文主要介绍了如何发现自己的弱点,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】请用适当的词完成下面的短文, 并把所缺单词填写在答题卡指定的位置上。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。

A big company wanted to find someone to work for them. Lots of young college students came to 1 for the job, but only a small part of them were left. And this time, the company didn’t plan to choose the right persons 2 usual.

Here came the day when they took the final interview. A big box full of papers was placed on the 3 to the interview room, and a few papers were lying around the box.

The first student came. He hurried along the way to take the interview. “Who put this box in the middle of the road?” the student said to himself, 4 he did not try to move the box away. Instead, he passed around the box and continued his way.

The second student came along and did the 5 thing. Then another came, and another. All of them complained (抱怨) about the box but 6 of them tried to move it. What’s worse, someone even stepped on the papers and left without having a look at the things on the ground.

Half an hour 7, a thin young man with glasses came. He was also among those who were left to take the interview. He saw the box and the papers around it. Without thinking twice, he stopped and began to 8 up the papers and put them into the box. Then he managed to move the box to the side. To his great 9, he found an invitation under the box. On it were the following words, “Congratulations, young man! You are the 10 person we are looking for! Would you like to join us?”

Sometimes, you see, helping others is helping yourself.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网