题目内容
9.A Chinese woman goes to London to see her son.She knows a little English,but she can|not speak it very well.One day she goes to a shop.She wants to buy a hen(母鸡)for dinner.But she doesn't know the English word for"hen".The shop waiter asks her,"Can I help you?""I want the egg's mother."the woman answers,The shop waiter does not understand(明白)her and says,"Sorry,we don't have any bigger(较大的)eggs."Suddenly the woman remembers the word"cock(公鸡)".She says,"I want the cock's wife(妻子)!"This time the shop waiter understands and laughs(笑).71.Where does the woman come from?China
72.Why does the woman go to London?To see her son./She goes to London to see her son
73.Can the woman speak English very well?No,she can't./No
74.What does the woman want to buy?A hen for dinner./A hen.
分析 这个故事说的是一个中国来的女士去伦敦看她的儿子,她不大会说英语.她想买一只母鸡,但是她忘记了英语母鸡该怎么说,所以她就用别的办法来告诉服务员她想要什么.
解答 71.China.细节理解题.根据A Chinese woman goes to London to see her son可知这个妇女来自中国,故答案为:China.
72.To see her son./She goes to London to see her son.细节理解题.根据A Chinese woman goes to London to see her son可知中国女人去伦敦看她的儿子,故答案为:To see her son./She goes to London to see her son.
73.No,she can't./No.细节理解题.根据She knows a little English,but she can|not speak it very well可知她懂一点英语,但她说的不是很好,故答案为:No,she can't./No.
74.A hen for dinner./A hen.细节理解题.根据She wants to buy a hen(母鸡)for dinner可知她想买一只母鸡作为晚饭饭,故答案为:A hen for dinner./A hen.
点评 做题时要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
练习册系列答案
相关题目
1.---Frank,remember to go to the party tomorrow.
---Yes,I will be there.Thank you for _______.( )
---Yes,I will be there.Thank you for _______.( )
| A. | understanding | B. | reminding | C. | noticing | D. | touching |