题目内容
【题目】阅读表达
In England a woman fell down a stair. Panic(惊慌) followed---178 persons lost their lives. In Michigan a woman fell ill. There was a call for water. Someone thought it meant fire --- 71 were killed. In Oklahoma an old man’s hair caught fire --- 36 died.
What should you do to be out of danger?
1. As you sit in any crowd, pick out anexitwhich is not the one where most persons enter and plan to use if necessary.
2. If a rush stairs, do not get into it. Stay still. Let it pass. Then go to the exit you have chosen.
3. Do not cry out. Speak quietly. Act calmly.
4. Do not stop for your hat and coat unless they are at hand.
5. If there is smoke, crouch(蹲伏). (3)________________________.
6. When you are outside the building, stay out. Many dead would be alive if they had not returned for something.
7. When you get out, move far from the door so that others can get out.
【1】What should you do if you are in a crowd when panic starts? ______________________________
【2】文中划线单词的汉语意思是______________________________
【3】请把划线部分的句子翻译成汉语。____________________________
【4】How many ways are mentioned to be out of danger? _____________________________
【5】Give a title to the passage. ______________________________
【答案】
【1】Stay still until the crowd has passed.
【2】出口
【3】最好的空气在地面以上大约3英尺处.
【4】Seven\7.
【5】How to be out of danger.
【解析】试题分析:这篇短文主要讲述了人们在遇到危险情况的时候,应该怎样脱离危险。
【1】Stay still until the crowd has passed. 根据文中If a rush stairs, do not get into it. Stay still. Let it pass. Then go to the exit you have chosen.可知保持安静,直到人群已经通过。故答案填Stay still until the crowd has passed.
【2】出口根据短文的大意可知是“出口”的意思。故填出口。
【3】最好的空气在地面以上大约3英尺处. The best air is about three feet above the floor. The best air是最好的空气。故答案填最好的空气在地面以上大约3英尺处。
【4】Seven\7. 通读整篇短文可知这篇短文讲述了摆脱危险的7中方法。故答案填Seven\7
【5】根据短文主要描述的是人们在遇到危险情况的时候,应该怎样脱离危险。故填How to be out of danger.
【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)
It is June 15th, and in two days I will be thirty. I am afraid that my best years will be behind me.
I usually go to the Sports Club to exercise before going to work. Every morning I see my friend Nicholas at the Sports Club. He is seventy-nine years old. I asked him, “ What was the best time of your life ?”
“ When I was a child in Australia and was looked after by my parents , that was the best time of my life. When I was going to school and learning the things I know today, that was the best time of my life. When I got my first job and got paid for my work, that was the best time of my life. When I was a young father, watching my children grow up, that was the best time of my life. And now, Jack, I am seventy-nine years old . I have my health and feel good, this is the best time of my life .
Title | The Best 【1】 of My Life |
Where | At the 【2】 Club |
Who | 【3】_ : 【4】 years old Nicholas : 79 years old |
Nicholas’ opinion(观点) | As a child : being looked after by his 【5】 At school :【6】 the things After 【7】 : getting first job and paid for the work As a young 【8】 : watching 【9】 grow up As an old man : being 【10】 and feel good. |