题目内容
【题目】The favorite food in every country
![]()
People in different countries have their favorite food. Italians like to eat pizza. Indians like to eat hot food. Japanese like to eat fish. But they don't often cook it.
In England, people like to eat fish and chips. They usually buy it in a fish and chip shop. They put it in paper bags, and take it home or to their workplace. Sometimes they eat it in the park or on the road. The most popular food in the world is American fast food. If you go to some important cities in the world, you can find people eating hamburgers and chips.
Fish and chips and Chinese takeaway food are very popular in England. But they are less popular in the USA. The Americans eat takeaway food,too,like chicken. But the most popular takeaway food is the hamburger. It looks like bread with meat in it. Ham(火腿) is a kind of pork(猪肉),but the hamburger doesn't have any pork in it. The beef is inside a kind of cake hamburgers. They are delicious. They are also popular in England and Australia.
【1】From the passage we can know Indians like to eat ________.
A.fishB.hot foodC.hamburgersD.pizza
【2】English people may not eat fish and chips ________.
A.at fish and chip shopB.on the streetC.in the parkD.at home
【3】Which of the following is NOT true about the hamburger?
A.It looks like bread.
B.It's a kind of takeaway food.
C.There is some pork in it.
D.It's also popular in both England and Australia.
【4】What can we learn from this passage?
A.Ham is not made of pork.
B.Americans don't eat chicken.
C.Japanese people like to eat fish,so they often cook it.
D.American fast food is the most popular in the world.
【5】What's the best title for this passage?
A.Where people buy fish and chips
B.What takeaway food is
C.Why most people like fast food
D.Every country has its favorite food
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】D
【5】D
【解析】
文章大意:本文介绍了意大利、印度、日本、英国、美国等国家最喜欢的食品,他们的这些食品很受欢迎。
【1】细节理解题。由第一段中Indians like to eat hot food.可知,印度人喜欢吃热的食物,故答案为B。
【2】细节理解题。由第二段中的第二句和第三句They usually buy it in a fish and chip shop. They put it in paper bags, and take it home or to their workplace. 他们通常在炸鱼薯条店买。他们把它放在纸袋里,然后带回家或带到工作场所。可知,英国人不在炸鱼和炸薯条店吃炸鱼和炸薯条,故答案为A。
【3】考查推理判断。由第三段中Ham(火腿) is a kind of pork(猪肉),but the hamburger doesn't have any pork in it.可知,汉堡里面没有猪肉。所以C项表述错误,故答案为C。
【4】考查综合理解。由第二段倒数第二句The most popular food in the world is American fast food.可知,美国的快餐是世界上最受欢迎的。所以D选项符合题意,故答案为D。
【5】考查主旨大意。本文介绍的是一些国家最喜欢的食品,结合选项可知D选项符合题意,故答案为D。