题目内容
【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(A)
Peter was a small boy. He lived with his parents in a small house near some hills. The people there were all poor.
One night it was very dry and windy. When everybody was asleep, Peter suddenly heard some noise. It came out from the kitchen. He got up and walked to the kitchen. He found that the wood beside the stove(火炉) was on fire. There was no water tap in the house, so he could not put out the fire. He shouted loudly to wake up everyone in the house. Then he ran out of his house and knocked on the doors of many houses to wake the people up. They all ran out of their houses quickly.
At last the fire was put out by the firemen. Many houses were burnt. But nobody was burnt in the fire.
(1)Peter lived with his parents .
A.in a small village
B.in a big house
C.near some hills
D.in a small town
(2)One night the boy found that was on fire.
A.the kitchen
B.the stove
C.the wood
D.the house
(3), so he could not put out the fire.
A.Everybody was asleep
B.He couldn't shout loudly
C.The kitchen was very big
D.There was no water tap in the house
(4)Peter knocked on the doors of many houses .
A.to wake the people up
B.to get some water
C.to 1ook for his parents
D.to borrow a telephone
(5) hurt in the fire.
A.People in other houses were
B.Peter's parents were
C.Nobody was
D.Peter was
【答案】
(1)C
(2)C
(3)D
(4)A
(5)C
【解析】短文讲述了Peter在晚上叫醒熟睡中的人们逃出火里的故事。
(1)细节理解题。从He lived with his parents in a small house near some hills. 可知选C。
(2)细节理解题。从He found that the wood beside the stove(火炉) was on fire.可知他发现火炉旁的木材着火了,故选C。
(3)细节理解题。从There was no water tap in the house, so he could not put out the fire.可知选D。
(4)细节理解题。从he ran out of his house and knocked on the doors of many houses to wake the people up.可知选A。
(5)细节理解题。从But nobody was burnt in the fire.可知选C。