题目内容
【题目】On September 19, Alibaba went public (上市) on the New York Shock Exchange. It shows that Ma Yun has done his business successfully. A short Chinese man seems to be the tallest man in the world right now. Ma used to be an English teacher. So far, he has become the richest man on the Chinese mainland.
Ma was born in Hangzhou and grew up as a happy kid. At the age of twelve, he found that English was very interesting. Every morning he got up at 5 a.m., and then ran to a hotel near the West Lake where he could communicate with foreign tourists in English. He did it for nine years. The experience made him become a fantastic English speaker and also opened his eyes to the wide world. In a 1995 trip to the US, Ma was shown to the Internet for the first time. Seeing the chance, Ma returned to China and set up a website without knowing much about computers. Four years later, Ma set up Alibaba in Hangzhou. People called him “Crazy Jack Ma”. But fifteen years later, Alibaba has developed into the world’s largest e-commerce (电子商务) company.
根据短文内容,回答下列内容。(10分)
【1】What did Ma Yun use to be?
【2】Where was Ma Yun born?
【3】Was Ma Yun shown to the Internet for the first time in 1995?
【4】When did Ma Yun set up Alibaba in Hangzhou?
【5】What do you think of Ma Yun?
【答案】
【1】An English teacher.
【2】In Hangzhou.
【3】Yes./Yes, he was.
【4】In 1995.
【5】He is successful/smart/great/creative.(只要符合题意即给分)
【解析】本文介绍了马云的成长经历。马云曾经是一名英语教师,现在是中国大陆上最富有的人。他创办的阿里巴巴,成为世界上最大的电子商务公司。
【1】根据Ma used to be an English teacher.可知马云过去曾经是一名英语教师,故为:An English teacher.
【2】根据Ma was born in Hangzhou 可知马云出生于杭州。故此处为In Hangzhou.
【3】In a 1995 trip to the US, Ma was shown to the Internet for the first time.可知马云在1995年第一次接触网络,故此处用肯定回答,故为:Yes./Yes, he was.
【4】根据In a 1995 trip to the US, Ma was shown to the Internet for the first time. 和Four years later, Ma set up Alibaba in Hangzhou.可知马云在1999年在杭州建立了阿里巴巴。故此处为:In 1999.
【5】根据So far, he has become the richest man on the Chinese mainland.可知马云是中国大陆最富有的人,故推断他是一名成功的人,伟大的人,聪明的人,有创新的人,故此处为:
He is successful/smart/great/creative.