题目内容

【题目】 Do you know what shouzhang is? It is a diary with decorations (装饰品) like tapes, stickers (贴纸), drawings and other things. It started in Japan. And now it becomes popular in China.

Twin (双胞胎的) sisters Lin Ting and Mao Yue from Zhejiang become “stars” on the Internet because they make interesting shouzhang. These two 15-year-old girls are from Grade 8, Wenhui Middle School in Hangzhou. They record things about food, travel, pets, school life and other interesting things in their lives in their shouzhang.

The twins started to make their shouzhang about three years ago. “Nothing will be greater than to look back on these beautiful memories when we get old,” Lin said.

They write funny stories about their two pet dogs Dabao and Gege in their shouzhang. When Lin has too much homework to do, she writes about how she feels. “It makes me feel better,” Lin said. They also write about their favourite food and stars. Mao collected pictures of ice cream, coffee and her hero Zhang Yixing, and stuck them in their shouzhang. They always bring their shouzhang with them when travelling.

Both of them love and do well in drawing. They also have a big box of tapes and stickers. So they think it is easy and interesting for them to make their shouzhang beautiful.

根据文章内容,回答下列问题。(每小题答案不超过六个单词)

1Did shouzhang start in China?

____________________________________________________________________

2Why do Lin Ting and Mao Yue become “stars” on the Internet?

_____________________________________________________________________

3How old are Lin Ting and Mao Yue?

_____________________________________________________________________

4When did Lin Ting and Mao Yue start to make their shouzhang?

______________________________________________________________________

5What do they think of making their shouzhang beautiful?

___________________________________________________________________

【答案】

1No./Noit didn’t.

2Because they make interesting shouzhang.

/Because of their interesting shouzhang.

/Because of making interesting shouzhang.

3(They are) 15 (years old).

4About three years ago.

5(They think it’s / it) easy and interesting.

【解析】

你知道什么是shouzhang吗?这是一个带有装饰的日记本,像胶带、贴纸、图画和其他东西。它始于日本。现在它在中国很受欢迎。

1细节理解题。根据本文的第一段可知,shouzhang起源于日本,不是起源于中国。故答案为No./Noit didn’t

2细节理解题。根据句子“Twin (双胞胎的) sisters Lin Ting and Mao Yue from Zhejiang become “stars” on the Internet because they make interesting shouzhang.”,可知因为她们制作了有意思的shouzhang,在网络上成为“明星”。故答案为Because they make interesting shouzhang./ Because of making interesting shouzhang

3细节理解题。由文中的句子“These two 15-year-old girls are from Grade 8, Wenhui Middle School in Hangzhou.”,可知她们是15岁的女孩。根据特殊疑问句的回答方式,可简略回答或者是完整回答。故答案为15/They are 15 years old

4细节理解题。根据文中的句子“The twins started to make their shouzhang about three years ago.”,可知她们是在大约三年以前开始做的。故答案为About three years ago

5细节理解题。根据文中的句子“So they think it is easy and interesting for them to make their shouzhang beautiful.”,可知她们认为制作shouzhang很简单也很有意思。可以这样表达They think it is easy and interesting.或者They think it’s easy and interesting.故答案为(They think it’s / it) easy and interesting

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
How green are you ? Do you know how to be green?
We all need a healthy environment, but we produce waste every day and it does harm to our environment. Though we are young, we can still do something to help. In fact, even the simplest everyday activities can make a real difference to the environment. Here are some ideas for you.
Reduce
Reduce means “use less”. Don't waste things. This saves money and reduces pollution and waste going into the environment. Before we buy something new, think whether it is really necessary—or maybe the old one will be just as good! When we do buy things, choose local products if possible, and try not to buy too many things from abroad.
Reuse
Reuse means “use again”. Use things for as long as possible. When we buy things, make sure that they last a long time. We should look after them so that they will last, and we should repair them if we can instead of throwing them away and buying new ones. Don't use a paper cup or a paper bag. It's better to use a china cup and a lunch box because you can use them again.
Recycle
Recycle means “change things into something else”. Though it takes energy(精力) to change something into something else, it's better than throwing things away or burning them. Find out what can be recycled in your neighborhood and take part in recycling programmes. We should also buy products made from recycled materials, such as recycled paper, to help save trees.
So please remember these three words: reduce, reuse and recycle.
(1)What is the passage about ?
A.How to produce things.
B.How to burn things.
C.How to help others.
D.How to be green.
(2)Which of the following is right?
A.Don't waste things.
B.Always throw away old things.
C.Always buy new things.
D.Buy too many things from abroad.
(3)Why is it better to use a china cup and a lunch box?
A.You can burn them.
B.You can use them again.
C.You can throw them away.
D.You can change them into something else.
(4)To protect the environment, we should remember these three words: _______.
A.waste, reuse and recycle
B.repair, burn and recycle
C.reduce, reuse and recycle
D.reduce, waste and recycle.

【题目】 I am crazy about travelling abroad. Last year, I took a trip to Toronto________. Those nights. I stayed in a youth hostel(青年旅社). For me, hostels are places________I can meet and talk to different people It's a great fun for me. During the stay in the hostel. I met two girls, one from Brazil and_______ from Slovakia, We three had very relaxing talks together. We shared our personal travel experiences and the interesting people we met with one another. The girl from Brazil was a lawyer(律师) who helped people______ their family problems. She was taking a trip to Canada all by herself. The girl from Slovakia had great interest_______photography. As I was a photography fan_______,we ended up talking about how to take perfect photos by using a camera.

The best part is that they both became my close friends. Up till now, sometimes we still talk with each other online. Last month, I got some photos from the Brazilian girl. To my ________ ,she already had a baby daughter! In the photos their big smiles made them look like________people in the world. I was so glad for her. And it's such a great thing to know that there are people________you from far away. Though you may just meet each other for____of hours, you have someone caring about you in the other side of the world. And I think that’s the fantastic part of travelling.

1A.lonelyB.aloneC.oneD.yourself

2A.thatB.whichC.whenD.where

3A.the otherB.the othersC.anotherD.other

4A.discussB.shareC.solveD.find

5A.aboutB.inC.toD.with

6A.tooB.eitherC.neitherD.as well

7A.surprisedB.surprisingC.surpriseD.surprises

8A.beautifulB.more beautifulC.most beautifulD.the most beautiful

9A.rememberingB.to rememberC.rememberedD.remember

10A.a fewB.a bitC.a coupleD.a little.

【题目】 Mails, games, music, news, chat rooms and shopping! The Internet is part of the way we live today. It’s easy to get onto the Internet. The only thing we need to do is to use a modem(调制解调器). We use it to connect(链接) a computer to a telephone line. The Internet is changing and growing all the time. More and more people have computers and use the Internet. Using the Internet means surfing the World Wide Web (That’s the “www” you always hear about.) The web has large numbers of the websites in it. They are the places you go to get information and do things.

Where do these websites come from? Web designers make them. What happens when you click on(点击) a word or a picture? You are sent to another page. It’s all because of the web designer. Web designers do a lot of work by using a computer programming(程序编辑) language.

Is Web design all about computer programming? No. it’s about making something new. Web designers must imagine(想象) a lot when they are making a website. It must look good and fun to use. A big part of Web design is art. They choose the best pictures and colors to make the website look good. They also write things that you can see on the Website. An important part of their job is to share ideas with the website managers about how to design the website well.

1More and more people are using the Internet because it’s __________.

A.easy and usefulB.beautiful and funny

C.colorful and hopefulD.changing and growing

2The web designers do a lot of work except (除了) _________________.

A.making the websites new and beautiful

B.writing things on the Internet

C.doing the computer programming

D.following the manger’s ideas

3This passage is mainly about ______________.

A.computer programming languageB.the web designers’ work

C.the website manager’s workD.the way to get onto the Internet

4It’s possible(可能的) for us to change websites by just a click because of __.

A.the modem’s helpB.the telephone line’s help

C.the web designers’ workD.the website manager’s work

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网