题目内容

【题目】请阅读下面图文内容,按要求完成所给任务,并将答案写在答题卷相应的位置上。

What should you do if there’s an earthquake at school? How can you protect yourself when you are caught in a stampede(踩踏)? 三月二十五日给了我们一个学习有关安全的好机会。

This day is called the National Day of Education on the Safety of Elementary and middle School students(全国中小学生安全教育日). The purpose of the day is to give us more knowledge about safety.

Staying calm is the first and most important rule when facing accidents, but different accidents have different self-protection tips.

A stampede is possible anywhere. If you fall down in a moving crowd, cover your head with both hand. Lean to one side, curl up (卷起) your body and bend (弯曲) your legs.

Earthquakes are common. When you feel the ground shake, drop down, take cover under a desk and hold on. If you are outdoors, find a place away from buildings, trees, and power lines.

When there’s a fire, follow the teachers’ instructions, leave the classroom quickly and use a piece of cloth to cover your moth and nos.

Sports injuries (伤害) may happen while doing sports. Before playing sports,·you should warm up for 15 to 30 minutes.

What do other countries do to keep students safe?

Japan Earthquake Drills (演习)

At public schools in Japan, earthquake drills are held once a month. They teach students safety tips during an earthquake. Regular training helps students escape from earthquake-stricken areas without causing any stampedes.

Australia First-aid (急救) Courses

Most students in Australia take first -aid courses at school. They learn basic first-aid knowledge in the class, such as how to call an ambulance (救护车) and what to do when someone is hurt. The government is trying to make all kids take such courses.

US The Fire Escape

Most US school buildings have fire escapes (火灾逃生口). A fire escape has platforms with stairs and ladders at each floor of a building. Thery are usually made of steel and built outside the building. People can get to the fire escape through a fire exit door or a window. It is not a good idea to jump out of window from higher than two floors. It may hurt yourself.

1Please translate the underlined sentence into English.

__________________________________________________________________________

2What’s the purpose of the National Day of Educalion on the Safety of Elementary and Middle school Students?

____________________________________________________________________________

3Please translate the underlined sentence into Chinese.

___________________________________________________________________________

4How many kinds of accidents are mentioned in the passage above?

__________________________________________________________________________

5According to the passage, how does the government in Australia keep the students safe?

_________________________________________________________________________

6What does your school do to help you keep safe?

_________________________________________________________________________

【答案】

1March 25 gives us a good chance to learn about safety. /March 25 provides us with a good chance to learn about safety.

2To give us more knowledge about safety.

3在做运动之前,你应该热身1530分钟。

4Four

5Australian government makes all kids take first-aid courses at school.

6Earthquake drills are held once a month in our school.(只要言之有理,表达准确即可得分)

【解析】

文章通过全国中小学安全教育日的宣传,主要是教孩子们学习更多关于安全教育的的知识和确保他们的生命安全。以及其他国家如何保证学生的安全的介绍。

1三月二十五日英语表达为March 25,给give,我们we/ us,而在句中作宾语,所以要用us,一个a/ an学习learn,有关安全的about safety好机会good chance,综合之后,句子主语应该是March 25,谓语是give,主语是单数,所以谓语要用三单形式gives,宾语是a good chance,后面的部分可以用不定式作定语,要后置,故答案为March 25 gives us a good chance to learn about safety.

2根据文中The purpose of the day is to give us more knowledge about safety. 这一天的目的是让我们对安全有更多的了解。可知是为了让我们学到更多的安全方面的知识,故答案为To give us more knowledge about safety

3Before 在……之前,playing sports做运动,you你,should应该,warm up热身,for 15 to 30 minutes.长达1530分钟,综合之后,这里表达的是在运动前要热身1530分钟,故答案为:在做运动之前,你应该热身1530分钟。

4根据文中A stampede is possible anywhere. 任何地方都可能发生踩踏事件。Earthquakes are common. 地震很常见。When there’s a fire, follow the teachers’ instructions当发生火灾时,按照老师的指示。Sports injuries (伤害) may happen while doing sports. 做运动时可能会发生运动损伤。可知,一共提到了四种事故,故答案为four

5根据文中Australia First-aid (急救) Courses中的信息Most students in Australia take first -aid courses at school. They learn basic first-aid knowledge in the class, such as how to call an ambulance (救护车) and what to do when someone is hurt. The government is trying to make all kids take such courses.可知,澳大利亚的大多数学生在学校学习急救课程。故答案为Australian government makes all kids take first-aid courses at school.

6根据生活实际情况可知,现在学校都会组织火灾或地震的演戏,目的就是教会学生们在意外发生时如何保护自己,故答案为Fire drills are held once a month in our school.

练习册系列答案
相关题目

【题目】

What will the home of the future look like? A team of architects in Hong Kong say that city homes will be tiny, as populations continue to grow and space becomes more expensive.

They have designed “spaceflats” that are only 30 square metres in size. These flats have small rooms: a living room, a bathroom and a bedroom, as well as a balcony(阳台), but everything is carefully planned to make good use of the limited space.

The living room is the main room of the flat. It can be used as an office, a kitchen or even a second bedroom. There is a sofa that can be changed into a bed. The dining table can be changed into a computer desk. And, if not needed, both the sofa-bed and the table can be folded away(折叠收拢). There is a flat-screen TV, which can also serve as a computer monitor. You can’t see the cooker, the microwave and the small refrigerator because they are all hidden out of sight.

The other rooms are small but practical(实用的). The bathroom contains a toilet and shower. The double bed in the bedroom can also be a sofa, if necessary. The balcony has enough space for two people to sit and you may see an amazing fountain on it. All the rooms have high ceiling to provide as much storage(存储)space as possible, while the flat has large windows to let in plenty of sunlight.

“Spaceflats” are now being tested in a building in Hong Kong. “It’s wonderful,” said one citizen, “The flat is so well designed that you feel that there is plenty of space.”

1Will city homes be tiny according to the architects in Hong Kong?

2What can the living room be used as?

3How many things are hidden out of sight?

4Where can the owner enjoy the nice view?

5There is plenty of sunlight in the flats, isn’t there?

6Would you like to live in the “spaceflats”? why?

【题目】Canada Day

Since 1982, July 1st has been officially known as Canada Day. Canadians of all ages take part in this festival across the country.

Canada Day is the years biggest national party. In many towns and cities, the government organizes a lot of events, often outdoors. These include parades(游行), concerts, festivals, firework displays and ceremonies for new Canadian citizens(公民).The celebrations often have a patriotic mood. Canadas national flag, a symbol for Canada Day, can be seen everywhere and a lot of people paint their faces red and white, which are Canadas national colors. The celebrations in Ottawa, Canada’s capital city, are especially grand and exciting.

In the province of Quebec, many home rentals(租赁)start on July 1st and last for exactly one year, and many people in Quebec spend Canada Day moving from one house to another. So in Quebec, Canada Day is also known as Moving Day.

Many organizations, businesses and stores are closed this day. Only some bookstores, hospitals and gas stations may be open. Post offices are closed, too. As Canada Day falls in the Canadian summer holiday period, all schools are closed as well. In some areas, special services are provided for large events. The concerts, parades and festivals may cause some traffic jams.

【1】According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Canada Day falls on the first day of June.

B. Canada Day was celebrated before 1982.

C. Canada Day is celebrated throughout Canada.

D. Canadians except new citizens celebrate Canada Day.

2The underlined word “patriotic” means _____ in Chinese.

A. 温馨的 B. 爱国的 C. 肃穆的 D. 紧张的

3Canada Day is known as Moving Day in Quebec because on this day _____.

A. people think it lucky to move to new houses

B. people look for houses from one place to another

C. people like moving from house to house to visit friends

D. people move home when new home rentals go into effect

4From Paragraph 4, we know that on Canada Day _____.

A. no student goes to school

B. traffic jams happen everywhere

C. all Canadians stop working

D. few businesses and stores are closed

5Which of the following is NOT mentioned about Canada Day?

A. Background B. Symbol.

C. Public life. D. Events and activities.

【题目】 Learning how to eat with chopsticks is not as difficult as it appears, and like all things in life, practice makes perfect! Follow the simple steps down below and practice often, soon you will also be eating smoothly.

Chinese food is often prepared and served in small size pieces, which makes it easy when eating with chopsticks.

How do you use chopsticks?

(1) Hold the first chopstick between your fourth and middle fingers. This chopstick keeps still, and it does not move. Your thumb should help keep it in place.

(2) Make the second chopstick slide (滑动) between your thumb and index fingers. You move this chopstick by moving the index finger up and down. This movement will open and close the chopsticks, which is how you will pick up food.

As you practice, you will develop your “own” skills, and find out what works better for you. There is no right or wrong way in fact. Like holding a pencil, many people do it differently but the only goal is to write. With chopsticks, the goal is to get food in your mouth.

1The writer may think eating with chopsticks is _____.

A.very difficultB.not so difficult

C.very easyD.not so easy

2The first chopstick should be held _____.

A.between your thumb and index fingers

B.between your middle and index fingers

C.between your fourth and little fingers

D.between your fourth and middle fingers

3How can we open and close the chopsticks?

A.By moving the index finger up and down.

B.By moving the index finger left and right.

C.By moving the middle finger up and down.

D.By moving the middle finger left and right.

4According to the last paragraph, _____.

A.we must use chopsticks in a right way

B.the pencils can also be used as chopsticks

C.using chopsticks is the same as using pencils

D.different people may use chopsticks differently

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网