题目内容

【题目】 Learning how to eat with chopsticks is not as difficult as it appears, and like all things in life, practice makes perfect! Follow the simple steps down below and practice often, soon you will also be eating smoothly.

Chinese food is often prepared and served in small size pieces, which makes it easy when eating with chopsticks.

How do you use chopsticks?

(1) Hold the first chopstick between your fourth and middle fingers. This chopstick keeps still, and it does not move. Your thumb should help keep it in place.

(2) Make the second chopstick slide (滑动) between your thumb and index fingers. You move this chopstick by moving the index finger up and down. This movement will open and close the chopsticks, which is how you will pick up food.

As you practice, you will develop your “own” skills, and find out what works better for you. There is no right or wrong way in fact. Like holding a pencil, many people do it differently but the only goal is to write. With chopsticks, the goal is to get food in your mouth.

1The writer may think eating with chopsticks is _____.

A.very difficultB.not so difficult

C.very easyD.not so easy

2The first chopstick should be held _____.

A.between your thumb and index fingers

B.between your middle and index fingers

C.between your fourth and little fingers

D.between your fourth and middle fingers

3How can we open and close the chopsticks?

A.By moving the index finger up and down.

B.By moving the index finger left and right.

C.By moving the middle finger up and down.

D.By moving the middle finger left and right.

4According to the last paragraph, _____.

A.we must use chopsticks in a right way

B.the pencils can also be used as chopsticks

C.using chopsticks is the same as using pencils

D.different people may use chopsticks differently

【答案】

1B

2D

3A

4D

【解析】

本文介绍了使用筷子吃饭不是那么难,并且介绍了如何使用筷子。不同的人使用筷子的方式不同。

1细节理解题。根据“Learning how to eat with chopsticks is not as difficult as it appears, and like all things in life, practice makes perfect!”可知,学习如何用筷子吃饭并不像看起来那么难,故选B

2细节理解题。根据“Hold the first chopstick between your fourth and middle fingers.”可知,用第四根和中指夹住第一根筷子。故选D

3细节理解题。根据“You move this chopstick by moving the index finger up and down. This movement will open and close the chopsticks, which is how you will pick up food.”可知,你可以上下移动食指来移动筷子。这个动作会打开和关闭筷子,这是你拿起食物的方式。故选A

4推理判断题。根据“As you practice, you will develop your “own” skills, and find out what works better for you. ……Like holding a pencil, many people do it differently but the only goal is to write.”可知,不同的人使用筷子的方式不同,故选D

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据“Hold the first chopstick between your fourth and middle fingers.”可知,用第四根和中指夹住第一根筷子。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】请阅读下面图文内容,按要求完成所给任务,并将答案写在答题卷相应的位置上。

What should you do if there’s an earthquake at school? How can you protect yourself when you are caught in a stampede(踩踏)? 三月二十五日给了我们一个学习有关安全的好机会。

This day is called the National Day of Education on the Safety of Elementary and middle School students(全国中小学生安全教育日). The purpose of the day is to give us more knowledge about safety.

Staying calm is the first and most important rule when facing accidents, but different accidents have different self-protection tips.

A stampede is possible anywhere. If you fall down in a moving crowd, cover your head with both hand. Lean to one side, curl up (卷起) your body and bend (弯曲) your legs.

Earthquakes are common. When you feel the ground shake, drop down, take cover under a desk and hold on. If you are outdoors, find a place away from buildings, trees, and power lines.

When there’s a fire, follow the teachers’ instructions, leave the classroom quickly and use a piece of cloth to cover your moth and nos.

Sports injuries (伤害) may happen while doing sports. Before playing sports,·you should warm up for 15 to 30 minutes.

What do other countries do to keep students safe?

Japan Earthquake Drills (演习)

At public schools in Japan, earthquake drills are held once a month. They teach students safety tips during an earthquake. Regular training helps students escape from earthquake-stricken areas without causing any stampedes.

Australia First-aid (急救) Courses

Most students in Australia take first -aid courses at school. They learn basic first-aid knowledge in the class, such as how to call an ambulance (救护车) and what to do when someone is hurt. The government is trying to make all kids take such courses.

US The Fire Escape

Most US school buildings have fire escapes (火灾逃生口). A fire escape has platforms with stairs and ladders at each floor of a building. Thery are usually made of steel and built outside the building. People can get to the fire escape through a fire exit door or a window. It is not a good idea to jump out of window from higher than two floors. It may hurt yourself.

1Please translate the underlined sentence into English.

__________________________________________________________________________

2What’s the purpose of the National Day of Educalion on the Safety of Elementary and Middle school Students?

____________________________________________________________________________

3Please translate the underlined sentence into Chinese.

___________________________________________________________________________

4How many kinds of accidents are mentioned in the passage above?

__________________________________________________________________________

5According to the passage, how does the government in Australia keep the students safe?

_________________________________________________________________________

6What does your school do to help you keep safe?

_________________________________________________________________________

【题目】

It is a country, in northern Europe. It is home to Santa Claus and the game Angry Birds. And it was recently said to be the world's happiest country. It's Finland(芬兰)!

According to this year's United Nations World Happiness Report, Finland topped 156 countries and regions to get the title of the world's happiest country. The ranking(排名)considers six key factors(因素)—income(收入), freedom, trust, healthy life expectancy(预期健康寿命), social support, and generosity(慷慨).

What made Finland stand out? Why are its 5. 5 million people so happy?

One reason is the country's history of equality(平等), the Guardian reported. The Finnish government has worked hard to reach a balance between men and women, workers and bosses, and foreigners and locals.

Finland successfully cut the size of its homeless population between 2014 and 2016. The lifestyles of the rich and poor in Finland are not too different, The Economist noted.

Making sure of equality encourages people to build trust, over 80 percent of Finns trust the country's police, education and healthcare systems. People there live in a pleasant and safe environment.

The Finns also have a positive attitude(态度)toward life. There is a word that describes this attitude—"sisu". It means the ability to stay strong during difficult times. This helps the Finns deal with stress and worry, as well as keeps them happy and energetic.

1The best title to describe the main idea of the passage is “__________”.

A.Home to Santa ClausB.Keep happy and energetic

C.Find joy in FinlandD.Enjoy safe environment

2How many key factors does the ranking about the world's happiest country consider?

A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.

3One of the reasons why people in Finland are so happy is that__________.

A.they got the title of the happiest country

B.men and women have the same work

C.the Finnish government has worked hard

D.Finland owns the history of equality

4The writer seems to tell us that Finland spent about three years in__________.

A.reducing the number of the homeless successfully

B.reaching a balance between workers and bosses

C.topping 156 countries and regions

D.making people live a pleasant life.

5The Finnish people's attitude toward life during difficult times is __________.

A.to feel stressedB.to keep strongC.to be worriedD.to stay healthy

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网