题目内容
【题目】A Man of Vision(视觉)
In 1809, Louis Braille was born in a small town in France.When he was three years old, he accidentally hurt one of his eyes.The sickness spread to his other eye. Later, Louiswas unable to see.
Louis’s parents took him out of schooltwo years later. They thought that there was nothing more for him to learn there. He could not read or write.
When he was ten years old, Louis’s parents sent him to a special school inParis. It was one of the first schools for blind people in the world. Louis learned many skills at this school. Oneof them was reading.
Back then, blind people read by feeling raised letters on the paper. But it was difficult. Too many letters felt the same, for they had similar shapes.
![]()
Louis wantedto find a better way for blind people to read. He tried to create a touch system for reading and writing. He believed a system of raised dot(小点)could help. Night Writing-a writing system for soldiers was used. But he didn’t think it was good enough. This system did not allow the fingertip(指尖)to cover a whole letter. The readers had to move their fingers to feel theletter.
After years of hard work, he invented a shorter, easier form of this touch system. He used six dots to form each letter. It allowed a personto feel a whole letter without moving. Blind people could read much faster and easier.
Today, we call this form of written language Braillein honour of Louis Braille.
Louis died in 1852. However, his form of communication lives on. Though he became blind at a young age,he insisted a lot. Instead, he overcame the difficulty, and madea big difference.
【1】 When Louis was three years old, he __________.
A. was sent to a special school
B. moved to a town in France
C. was takenout of school
D. hurt one of his eyes
【2】For blind people, feeling raised letters on the paper was difficult because _________.
A. they neededto learn special skills
B. they couldn’tfeel a whole letter
C.they could not see them clearly
D.too many letters felt the same
【3】 With Louis’s system, blind people could read _________.
A. slower B.easier C. harder D. louder
【4】 According to the passage, what can we learn from Louis?
A. Always follow the rules.
B. Be friendly with our friends.
C. Never give up and work hard.
D. Communicate more with others.
【答案】
【1】D
【2】D
【3】B
【4】C
【解析】
题分析:这篇短文介绍了Louis Braille是一个法国人,他在三岁的时候就看不见了,在10岁的时候,他去了盲人学校。在一个法国士兵发明了盲写的基础上Louis Braille做了改进,变成了更简短的,更容易的盲文。
【1】D细节理解题。根据文中信息When he was three years old, he accidentally hurt one of his eyes.可知此题应选D。
【2】D细节理解题。根据文中信息But it was difficult. Too many letters felt the same, for they had similar shapes.可知此题应选D。
【3】B细节理解题。根据文中信息It allowed a personto feel a whole letter without moving. Blind people could read much faster and easier.可知此题应选B。
【4】C推理判断题。从Louis Braille我们应该学到永不放弃和努力工作的精神,故选C。
【题目】
Morning | Afternoon | Morning | Afternoon | ||
Sunday |
|
| Thursday |
|
|
Monday |
|
| Friday |
|
|
Tuesday |
|
| Saturday |
|
|
Wednesday |
|
|
【1】On what day is it windy all day(整天)?
A. Monday B. Wednesday C. Thursday D. Saturday
【2】What can you do on Friday?
A. Run in the park. B. Swim in the pool. C. Make a snowman D. Ride a bike.
【3】How’s the weather on Sunday afternoon?
A. Cloudy. B. Sunny. C. Rainy D. Windy.
【4】How’s the weather on Thursday morning?
A. Windy B. Sunny. C. Rainy D. Snowy.
【5】What season(季节) is it?
A. Summer. B. Spring(春天). C. Winter. D. Autumn(秋天).