题目内容
【题目】Are “Basics”Enough for Students?
An American education expert says many schools are spending too much time teaching the ―basics‖ – reading, math and writing. That might be different from what educators have been saying in America. But U.S. Education Secretary John King says children really need a well-rounded(全面的)education that includes music and the arts.
King spoke about his own education when explaining why schools need to teach more than math, reading and writing. His parents died when he was young. He said things in his house were frightening. It was his teacher in Grades Four, Five and Six – Mr. Osterweil – who helped him escape from his difficult life at home. Each day in Mr. Osterweil’s class, students would read a newspaper. The teacher took him and his classmates to the theater, the zoos and famous museums.
“Those were powerful, life-changing experiences,‖ King says. After he graduated from Harvard University, he took charge of New York State public schools from 2011-2015. ―I’m alive today, I’m doing the work that I do today because I had Mr. Osterweil during that period of my life,‖ King says. ―Students need to connect their studies to things that matter to them, such as music, if they want to become a thinker.‖
A 2013 report by UNESCO(联合国教科文组织), says world needs people to be able to solve new and unusual problems now. It says arts can help students find those answers. In the report, UNESCO says teaching the arts in China, South Korea and Japan is different from that in many western countries. ―The educators in those three countries pay more attention on joyful experiences and children’s interests,‖ the report says. ―In the West, educators are more likely to connect the arts to reading, writing and math.”
Comparing countries is hard because they have different ways to define success. For example some people may think getting high marks in exams is success, while others may hold different views. A 2014 survey by the Program for International Student Assessment tried to compare how well countries teach children how to solve problems. It found Singapore, South Korea, Japan, and China with the highest scores. Singapore was the top one with a score of 562 out of 1,000. The average(平均的) score was 500. The United States had a score of 508, one point behind Germany.
So it may be worth rethinking what we should focus on in our class. The ―basics‖ is not the only part of education.
![]()
【1】 We can learn from the passage that __________.
A. King’s family life was warm and happy
B. King’s teacher focused on ―basics‖ more
C. educators in the West teach music for joy
D. arts can help students solvenew problems
【2】 The word “define” in Paragraph 6 probably means―_________”
A. get the pleasure of B. make full use of
C. give the meaning of D. take the place of
【3】 The writer probably agrees that______.
A. students need more than “basics”to learn
B. getting high marks in exams is success
C.education depends a lot on the hobbies
D. we need more time to learn “basics”
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【解析】
试题分析:这篇文章通过一些理论和事例说明在教育中基础知识不是惟一的。孩子们需要接受包括音乐和艺术的全面的教育。
【1】D推理判断题。根据文中信息描述A 2013 report by UNESCO(联合国教科文组织), says world needs people to be able to solve new and unusual problems now. It says arts can help students find those answers.可知此题应选D。
【2】C词义猜测题。根据文中信息Comparing countries is hard because they have different ways to define success.(比较国家是比较困难的因为他们有对成功的不同的定义。)可知此词是定义的意思,故选C。
【3】A推理判断题。根据文中最后一段So it may be worth rethinking what we should focus on in our class. The ―basics‖ is not the only part of education. 可知此题应选A。
【题目】根据短文内容,从方框内选择恰当的句子填入文中空白处,使短文完整、通顺。
Sydney(悉尼)is in the east of Australia. 【1】_______ It’s famous for its Opera House and the Sydney Harbor Bridge. The weather is warm. The temperature is about 12 degrees in winter. And it is about 35 degrees in summer. It has beautiful beaches and many parks.
【2】____ You can see many visitors in the park from different countries. It’s quite a popular park. The only way to see this park is by going “bush(荒野小路)”. Then you could find some nice gravel(砂砾)roads. 【3】_____ Of course you will need to travel with food and water. To see a small part of the mountains, you need some days, because there are many roads to get to the Blue Mountains.
Sydney has many beautiful beaches. 【4】_____ They are Bondi and Manly. Bondi has a nice street with many shops and restaurants. Parking is not hard in the place. Manly is a great beach to go to. If you want to go there, you can take a boat. It’s a cheap and great way to see the Sydney harbor. 【5】____If you are going to visit Sydney, I hope you will enjoy it.
![]()
A. The roads can take you to the Blue Mountains. B. It is a lively city. C. Two of them are quite famous. D. It will take you about 30 minutes. E. In the west of Sydney, there is a big park called the Blue Mountains. |
【题目】根据下面短文内容,在文章后第1~10小题的空格里填入最恰当的单词,并将答案填写在答题纸标号为1~10的相应位置上。注意:每空一词。
Christopher Columbus was born in Genoa, Italy. He was the oldest of five children in a worker’s family. He enjoyed going to the sea when he was a young boy.
He heard that there was a lot of gold and other valuable things in East India. He wanted to find a short way to get to the Indies by ship. On August 3, 1492, he sailed toward the west from Palos, Spain with three ships. After many days, the sailors had covered a long distance on the sea and were ready to turn around for home when they saw land, an island Columbus named San Salvador. He thought he had found the Indies and called the people he saw there “Indians”. When they got to Cuba, he thought he was in Japan. The world was a lot larger than he thought.
In his life, he made four trips across the ocean. His 13-year-old son, Ferdinand, went with him during the last time. He returned to Spain in 1504. Columbus did not become rich as he had hoped. At the end of his life he only had a pension(退休金) the king and the queen had given him because he was the first to reach the New World. He died in 1506, still believing that he had found a new route to East India and that he had reached Asia.
Columbus didn’t get to school very much, but he learned to read and write Spanish during his travels. He also taught himself Latin because all the geography books were written in Latin. He is remembered by all not only for the New World he discovered, but also for the way he led for other explorers.
![]()
Christopher Columbus and His Sailing | |
Personal information | ● Columbus was from a worker’s family. His 【1】 place is Genoa, Italy. ● He didn’t get to school very much, but he loved to go to the 【2】 as a very young boy. |
His four sailing【3】 | ● He sailed with three ships from Spain 【4】 he wanted to look for the treasure in East India. During their first sailing, they found land, an island 【5】 San Salvador by him. ● The world was 【6】 larger than he thought and he considered Cuba as Japan by mistake. ● Later in his life, he had 【7】 three trips across the ocean. Finally he came back home in 1504. ● 【8】 of being rich, he only got a pension given by the king and the queen because he found the New World. |
His great achievements | ● He learnt Spanish and Latin 【9】 himself during his travels. ● People 【10】 Columbus because he discovered a New World and led the way for other explorers. |