题目内容
【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案):
Is your schoolbag too heavy to carry? The e-schoolbag will help you.
It is said that e-schoolbags are going to be brought into use(进入运用) in Chinese middle school soon. In fact, the e-schoolbag should perhaps be called an e-textbook. It is a small computer for students. Heavy schoolbags have long been a serious (严重的) problem for them. But the e-schoolbag will change everything. It is much lighter than a usual schoolbag. Also it is as small as a usual book, but it can still hold all the things for study, such as a textbook, an exercise book and so on. They can be made into chips(芯片)that are as small as a stamp. The students can read the text page by page on the screen, take notes, or even send e-mails to their teachers. All they have to do is to put the right chip into the e-schoolbag and press a button.
Some say that e-textbooks can be easily broken; some say it is not good to students’ eyes. But only time will tell.
【1】An e-schoolbag is ________.
A. a video chipB. a small computerC. a heavy bagD. a usual book
【2】E-schoolbags are used for _______.
A. fixing buttonsB. making chipsC. computer gamesD. school study
【3】With e-schoolbags, students don’t have to _____.
A. go to schoolB. read booksC. take notesD. carry their usual heavy schoolbags
【4】The underlined word “screen” means ______ .
A.
B.
C.
D. ![]()
【5】The e-schoolbag is ________ the usual schoolbag.
A. as large asB. much heavier thanC. much lighter thanD. can hold less than
【6】Which of the following is right?
A. E-schoolbags are popular with all the people.B. E-schoolbags can do everything for students.
C. E-schoolbags may be used instead of usual schoolbags.D. E-schoolbags have come into use in China.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】D
【4】A
【5】C
【6】C
【解析】
本文介绍了电子书包好处,据说不久将在中国中学投入使用。电子书包应该被称为电子教科书。这是一台供学生使用的小型计算机。它比一般的书包轻得多。它和一般的书一样小,但它仍然可以容纳所有的学习用品,如课本、练习本等。有人说电子教科书很容易坏;有人说它对学生的眼睛不好。
【1】细节题。根据第2段第3和4句In fact, the e-schoolbag should perhaps be called an e-textbook. It is a small computer for students.可知电子书包是一台小电脑。故选B。
【2】细节题。通读全文和第2段第1句It is said that e-schoolbags are going to be brought into use(进入运用) in Chinese middle school soon.可知电子书包用于学校学习。故选D。
【3】细节题。根据第2段第4和5句Heavy schoolbags have long been a serious (严重的) problem for them. But the e-schoolbag will change everything.可知有了电子书包,学生们就不必带着平时笨重的书包了。故选D。
【4】词义猜测题。结合上文电子书包是一台小电脑可知此句The students can read the text page by page on the screen, take notes, or even send e-mails to their teachers.句意是:学生们可以在屏幕上一页一页地阅读课文,做笔记,甚至给老师发电子邮件。根据句意“screen”意思是“屏幕”;故选A。
【5】细节题。根据第2段第6句It is much lighter than a usual schoolbag.可知电子书包比普通书包轻得多。故选C。
【6】细节判断题。A. E-schoolbags are popular with all the people. (电子书包受到所有人的欢迎);根据第3段第1句Some say that e-textbooks can be easily broken; some say it is not good to students’ eyes.可知A错误;B. E-schoolbags can do everything for students.( 电子书包可以为学生做任何事);根据第2段倒数第2句The students can read the text page by page on the screen, take notes, or even send e-mails to their teachers.可知B错误; D. E-schoolbags have come into use in China. 电子书包在中国已经开始使用。根据第2段第1句It is said that e-schoolbags are going to be brought into use(进入运用) in Chinese middle school soon可知D错误;C. E-schoolbags may be used instead of usual schoolbags. 电子书包可能代替普通书包;本文讲述电子书包的好处,有可能代替普通书包,故此句正确;故选C。
【题目】 Do you want to have a pen friend? Read the introductions and choose one.
Hi! My name is Betty. I like reading books and doing sports. I play volleyball every Saturday. There are four people in my family. I've got a sister and we often play games together. |
Hello! I'm Sophia. I like listening to music. My favourite colour is pink and my favourite food is pizza and cheese. I've got a pen friend. Her name is Molina. Like me, her favourite food is pizza, too. |
Hello! I'm Nick. I'm thirteen years old. I haven't got any brothers or sisters, but I've got a dog, Scooby. I love him very much and he's my best friend. I like fries and chips but I don't like ice cream or chocolate. I also like swimming and I can swim very well. |
Hi! My name is Andrew. My favourite sport is basketball and my hobby is making models. I do horse riding, too. My grandparents live in a village and they have got a horse. I go there every Sunday and ride her. |
【1】How many people are there in Betty's family?
A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.
【2】What's Andrew's favourite sport?
A.Playing basketball.B.Playing volleyball.
C.Horse riding.D.Swimming.
【3】Sophia and her pen friend, Molina, both like ________.
A.pizzaB.cheeseC.ice creamD.chocolate
【4】Who has got a pet dog?
A.Betty.B.Molina.C.Sophia.D.Nick.