题目内容
16.Dear Grandpa,How are you these days?This term I have many new subjects like geography and history.They are interesting and useful.On school days I always have seven classes in a day and I go to the music club every Tuesday after school.I learn how to play the guitar there.Now itis not easy for me.Oh,I forgot to tell you that my favorite subject is math.And I am good at it.Next week,we'll have a math test.I wish to get the first place.I think my school life is really great.
It's ten o'clock at night now.I have to go to bed before 10:30.But my father is still working on the computer.He is busy from Monday to Friday.My mother is making the bed for me.I miss you and Grandma very much.I hope(希望) you are in good health.Tomorrow is Saturday.I'll call you then.
Best wishes!
Yours,
Sarah66.When does Sarah write the letter?(根据短文内容回答问题)On Friday
67.What is Sarah's favorite subject?(根据短文内容回答问题)Math
68.Who makes the bed for Sarah?(根据短文内容回答问题)Her mother
69.从短文中找出与下面句子划线部分意思最相近的单词.
I hope you are in good health.wish
70.In the passage,the underlined word"it"refers to(文中画线部分单词指)Playing the guitar.
分析 Sarah给奶奶写的信,提到这学习有很多新的科目,最喜欢数学,很擅长,周二放学后去音乐俱乐部,学习弹吉他,爸爸很忙,很想念奶奶,祝愿奶奶健康.
解答 66.On Friday.细节题,结合Tomorrow is Saturday可知是周五写的,故答案是On Friday.
67.Math.细节题,结合I forgot to tell you that my favorite subject is math.可知最喜欢的是数学,故答案是Math.
68.Her mother.细节题,结合My mother is making the bed for me可知是她的妈妈,故答案是Her mother.
69.wish.词意理解题.句中hope表示希望,祝愿,结合文中Best wishes!最好的祝愿,可知hope与wish意义一致,故答案是wish.
70.Playing the guitar.词意理解题,结合I learn how to play the guitar there.Now itis not easy for me在哪里学习弹吉他,对于我来说不容易,故it替代的是弹吉他,故答案是Playing the guitar.
点评 本题首先要通读全文,了解大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意和词的搭配,并注意上下连贯,合乎逻辑,最后通读全文,细心检查.
练习册系列答案
相关题目
6.
Mrs.Miller raised a lot of ducks in the lake behind her home.(66)CShe sold their eggs to the market to earn money for her family.
Once a young man called Jack went to the village.He sat on a rock by the lake and began to fish.(67)B He became angry and thought the ducks frightened the fish away.He brought out a gun and shot one.The others were so frightened that they swam away quickly.Mrs.Miller heard it and hurried to the lake.(68)E She knew the young man,whose father was the head of the police station in the town.The young man didn't mind and went on fishing.
"Look what you've done!"said Mrs.Miller.
"(69)A"asked the young man."I had twenty ducks and only one could dance when it heard music,"said Mrs.Miller."The king likes all kinds of rare(稀有的)animals,you know.I'm sure he'll tell me to send the duck to him if he knows about it.(70)D"The young man was afraid the king would learn about it.He asked Mrs.Miller to keep the secret for him and paid off her a lot of money.
Once a young man called Jack went to the village.He sat on a rock by the lake and began to fish.(67)B He became angry and thought the ducks frightened the fish away.He brought out a gun and shot one.The others were so frightened that they swam away quickly.Mrs.Miller heard it and hurried to the lake.(68)E She knew the young man,whose father was the head of the police station in the town.The young man didn't mind and went on fishing.
"Look what you've done!"said Mrs.Miller.
"(69)A"asked the young man."I had twenty ducks and only one could dance when it heard music,"said Mrs.Miller."The king likes all kinds of rare(稀有的)animals,you know.I'm sure he'll tell me to send the duck to him if he knows about it.(70)D"The young man was afraid the king would learn about it.He asked Mrs.Miller to keep the secret for him and paid off her a lot of money.
| A.What's the matter? B.The whole morning he fished nothing. C.She took good care of them every day. D.Now I have to tell him that you've killed it! E.She saw the dead duck on the water and understood all at once. |
7.-_____ the population of the U.S.A.in 2005?
-It _____ about 296million.( )
-It _____ about 296million.( )
| A. | What is; is | B. | What was; was | ||
| C. | How many is; was |
7.Frank's father was speaking to a friend,one day,on the subject of competition at school.He said that he could answer for it that envy(嫉妒) is not always connected with it.
He had been a (35)B many times,but had never felt envious of his successful competitors,"nor did my winning many a prize from my friend Birch,"said he,"ever lessen his (36)A for me."
In support of the truth of this,a friend who was(37)D related a story which had fallen under his own notice in a school in his neighborhood.
At this school the sons of several rich farmers,and others,who were poorer,
(38)D instruction.Frank listened with great attention while the gentleman gave the following story of the two competitors:
It (39)C that the son of a rich farmer and the son of a poor widow(寡妇) came in competition for the head of their class.They were so nearly equal that the teacher could
(40)A decide between them; some days one,and some days the (41)C,gained the head of the class.It was decided by seeing who should be at the head of the class for the greater number of days in the week.
The widow's son,by the last day's efforts,won the victory,and kept his place the following week,till the school (42)D for the holidays.
When they met again the widow's son did not (43)B,and the farmer's son,being next to him,might now have been at the head of his class.(44)B taking the now empty position,however,he went to the widow's house to find out what could be cause of her son's absence.
Poverty was the cause:the poor woman found that she was not able,with her total efforts,to(45)A to pay for the tuition(学费) and books of her son,and so he,poor fellow had to give up his schooling,and to return to labor for her support.
The farmer's son,out of the pocket money which his father gave him,bought all the necessary books and paid for the tuition of his competitor.He (46)C agreed he be brought back again to the head of his class,where he continued for some time,with the help of his generous competitor.
He had been a (35)B many times,but had never felt envious of his successful competitors,"nor did my winning many a prize from my friend Birch,"said he,"ever lessen his (36)A for me."
In support of the truth of this,a friend who was(37)D related a story which had fallen under his own notice in a school in his neighborhood.
At this school the sons of several rich farmers,and others,who were poorer,
(38)D instruction.Frank listened with great attention while the gentleman gave the following story of the two competitors:
It (39)C that the son of a rich farmer and the son of a poor widow(寡妇) came in competition for the head of their class.They were so nearly equal that the teacher could
(40)A decide between them; some days one,and some days the (41)C,gained the head of the class.It was decided by seeing who should be at the head of the class for the greater number of days in the week.
The widow's son,by the last day's efforts,won the victory,and kept his place the following week,till the school (42)D for the holidays.
When they met again the widow's son did not (43)B,and the farmer's son,being next to him,might now have been at the head of his class.(44)B taking the now empty position,however,he went to the widow's house to find out what could be cause of her son's absence.
Poverty was the cause:the poor woman found that she was not able,with her total efforts,to(45)A to pay for the tuition(学费) and books of her son,and so he,poor fellow had to give up his schooling,and to return to labor for her support.
The farmer's son,out of the pocket money which his father gave him,bought all the necessary books and paid for the tuition of his competitor.He (46)C agreed he be brought back again to the head of his class,where he continued for some time,with the help of his generous competitor.
| 35.A.player | B.loser | C.student | D.leader |
| 36.A.friendship | B.thanks | C.understanding | D.strictness |
| 37.A.famous | B.dangerous | C.clever | D.present |
| 38.A.gave | B.practiced | C.heard | D.received |
| 39.A.proved | B.went | C.happened | D.suggested |
| 40.A.hardly | B.easily | C.happily | D.certainly |
| 41.A.farmer's son | B.widow's son | C.other | D others |
| 42.A.celebrated | B.prepared | C.started | D.ended |
| 43.A.like | B.appear | C.leave | D.welcome |
| 44.A.No longer | B.Instead of | C.In need of | D.Being proud of |
| 45.A.continue | B.stop | C.offer | D.plan |
| 46.A.almost | B.especially | C.also | D.never. |