题目内容

【题目】—Look at the dark clouds in the sky, it _______.

—There is so much rain in Anqing.

A.was snowyB.was rainyC.is going to snowD.is going to rain

【答案】D

【解析】

句意:——看天上的乌云,快要下雨了。——安庆雨太多了。

考查时态。was snowy下雪,一般过去时;was rainy下雨,一般过去时;is going to snow将要下雪;有迹象显示即将发生某事,一般将来时;is going to rain将要下雨,一般将来时。根据答语“There is so much rain”可知,安庆经常下雨,所以天上的乌云表示要下雨了,排除AC两项。根据句意可知,天上的乌云表示即将要下雨,应该用一般将来时表示天气状况。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
According to a new scientific research, we are rapidly going close to major climate change and the effects on the environment could be quite serious. Geographers predict that climate zones could completely disappear within the next eighty years. Where will crops be grown if this happens? When the climate changes a lot, polar regions will get colder and tropical regions will get even hotter. As a result, where will animals be forced to move on the earth?
Climate changes like these could lead to the spread of diseases. Tropical storms and hurricanes(飓风) will not only increase but may also become stronger. If the changes come too quickly, animals and plants may not be able to adapt(适应) right away and could disappear from the earth.
According to Science Daily, a new study predicts that, by the year 2100, many of today's familiar climates will be taken place by climate unknown in today's world. It is urgent that we reduce the risks of far-reaching results for the whole world. The planet itself has been showing signs of change. In 2004, a huge tsunami created by a major earthquake killed thousands in Sumatra and in 2008, thousands more died in China in another big earthquake. Egypt was hit in 2009 with a major earthquake and Haiti was destroyed seriously and became ruins in 2010 by another big earthquake.
Not long ago, scientists discovered ice melting(融化) in west Antarctica(南极洲). This is very worrying because temperatures in this area have remained rather constant(不断的) and actually even lower at time. Melting occurs when temperatures increase and since temperatures have remained, the ice should not be melting. However, satellite data(数据) shows melting around west Antarctica.
Within just the last few months, new reports from around the world have been coming in and most agree that our climate situation is much worse than previously expected. At this point, it doesn't matter what is causing it, but rather, what can be done about it. On the other hand, our world is getting more and more unstable(不稳定) every year. Natural disasters(灾难) are becoming more frequent(频繁的) and serious.
However, other planets are experiencing global warming as well as our own and some scientists believe there may be some connections between these. No one knows anything for sure at this point because there is simply not enough data.
(1)What's the writer's attitude toward the climate changes?
A.We should observe the great changes of the climate carefully.
B.We must connect with other planets to prevent the climate changes.
C.We should try our best to do something against the climate changes.
D.We need to discover what causes the climate changes first of all.
(2)What does the underlined word “tropical” mean?
A.cold and dry
B.cool and wet
C.hot and wet
D.warm and dry
(3)What can be inferred from the passage?
A.Collecting more data will help us to solve the problem.
B.The climate will be much better than we have expected.
C.Earthquakes can be avoided in a few years' time.
D.The ice in west Antarctica will stop melting in the future.
(4)What's the passage mainly about?
A.It tells us how to protect the environment of the earth.
B.It talks about the bad effects of the climate changes.
C.It shows us how to prevent diseases from spreading.
D.It describes what we should do with the earthquakes.

【题目】(卷号)2433463535763456

(题号)2434411151286273

(题文)

When you are learning English, you find it not clever to put an English sentence, word for word, into your own language. Take the sentence "How do you do?" as an example. If you look up each word in the dictionary, one at a time, what is your translation? It must be a wrong sentence in your own language.

Language do not just have different sounds, they are different in many ways. It's important to master the rules for word order in the study of English, too, If the speakers put words in a wrong order, the listener can't understand the speaker's sentence easily. Sometimes when the order of words in an English sentence is changed, the meaning of the sentence changes. But sometimes the order is changed, the meaning of the sentence doesn't change. Let's see the difference between the two sentences.

"She only likes apples." "Only she likes apples."

"I have seen the film already." "I have already seen the film."

When you are learning English, you must do your best to get the spirit of the language and use it as the English speakers does.

1From the passage, we know that __________ when we are learning English.

A.we shouldn't put every word into own languageB.we should look up every word in the dictionary

C.we need to put every word into our own languageD.we must read word by word

2The writer thinks it is __________ in learning English.

A.difficult to understand different soundsB.possible to remember the word order

C.important to master the rules in different waysD.easy to master the rules for word order

3We can learn from the passage that __________.

A.the meaning of an English sentence always changes with the order of the words

B.the order of words can never change the meaning of an English sentence

C.Sometimes different order of words has a different meaning

D.if the order of words is different, the meaning of the sentence must be different

4"She only likes apples." __________.

A.is the same as "Only she likes apples."B.is different from "Only she likes apples."

C.means "She likes fruit except apples."D.means "She doesn't like apples."

5Which is the best title for this passage?

A.Different Orders, Different MeaningsB.How to Speak English

C.How to Put English into Our Own LanguageD.How to learn English

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网