题目内容

【题目】 Everybody(每个人) wants to be healthy. You know food is very important(重要的). There are many healthy foods. You can have bananas, apples, oranges,carrots because fruits and vegetables are good for you. But don’t eat too much(太多的) chocolate. It’s not good for you. Healthy food can make you strong and happy.There is a saying(谚语), “An apple a day keeps the doctor away.” Sports can also keep you healthy. Get up early and do some sports every day. Don’t be lazy! You will be healthy and happy.

1Which is right?

A.Everybody is healthy.B.Everybody wants to be healthy.

C.We are important.D.Everybody is unhealthy.

2Why are healthy foods good for you?

A.They make you unhappy.B.They make you sad.

C.They make you strong and happy.D.They make you ill.

3“An apple a day keeps the doctor away.” means

A.The doctor goes away when he sees an apple.

B.The doctor runs away when you give him an apple.

C.You eat an apple every day and you can be healthy.

D.The doctor goes away when you are ill.

4What keeps you healthy?

A.Fruits and vegetables.B.Healthy food.

C.Healthy food and sports.D.sports.

【答案】

1B

2C

3C

4C

【解析】

本篇从饮食和运动2个方面介绍如何保持健康。要多吃水果蔬菜、多做运动。

1推理判断题。根据文中Everybody(每个人) wants to be healthy.,可知所有人都想要健康,不是“所有人都健康,也不是“所有人都不健康,所以,AD表述错误、B表述正确;根据You know food is very important,可知食物很重要,不是我们很重要,所以C表述错误;故选B

2细节理解题。根据文中Healthy food can make you strong and happy,可知健康的食物能使你强壮和快乐,故选C

3句意猜测题。根据文中Healthy food can make you strong and happy,可知健康的食物能使你强壮和快乐,由此推断,苹果是健康的食物,每天吃苹果可保持身体健康,远离医生;故选C

4主旨大意题。根据文章叙述,健康的食物和运动可让我们保持健康;故选C

1要根据原文的信息句排除表述错误的选项;题3的句意猜测可通过上文的句子推断句意;题4要总结归纳“保持健康的方法。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读表达阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。

Hi, I am Nancy Stanford, 13.I study at Shawnee Mission East High School, US.

I usually get up at 6:30 am. After a simple breakfast. I go to school by car with my friends.Sometimes, my parents drive us to school. Other times, my friends' parents send()us.

My class starts at 7:40 am. A class usually lasts 50 minutes. And we have five minutes between classes. There's not much time to take a break, some classmates and I need to run to another classroom for the next class. Our lunch break is short. It is 25 minutes from 12:20 pm—12:45 pm.My school finishes at 2:40 pm.

I bring my own lunch to school. For lunch, I like sandwiches, yogurt, chips, fruit and a granola bar(燕麦棒). Granola bars are made of oats(燕麦)nuts and honey. They tastes great! I like my homemade lunch better than the food at school.

Many of my classmates join after-school activities, such as reading camp, sports camp or language school. I just go to dance class almost every day after school.You may think it is tiring. But I think it is interesting. I like dancing. Maybe one day I can be a great dancer!

1When does Nancy usually get up?

______________________________________________________________

2Who sends Nancy to school?

_______________________________________________________________

3Why does Nancy have to run for the next class?

_______________________________________________________________

4What does Nancy like for lunch?

________________________________________________________________

5Does Nancy join the reading camp?

_______________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网