题目内容

【题目】缺词填空

阅读下面的短文,根据所给的首字母提示,用合适的单词填空。(每空一词)

A tobacconist (烟草商) left the snowy streets of Chicago for a holiday in Florida. His wife was on a business trip and wanted to m 【1】 him there the next day. When he reached his hotel and checked in the room that he booked three days a【2】, he decided to send his wife a quick e-mail. But he forgot to keep her e-mail a 【3】 in his computer. He looked at the keyboard and tried his best to type it in from m【4】. Unluckily, he m【5】 one letter and his e-mail was sent instead to an elderly farmer's wife. Her h【6】had passed away only the day before. When the sad wife t【7】 on the computer to check her e-mail, she took one look at the screen, let out a scream, felt so a【8】 and fell to the floor in a dead faint (不省人事). At the sound, her family rushed into the room immediately and s【9】 this note on the screen: Dearest wife, I’ve just got checked in. E【10】is prepared for your arrival tomorrow. I'm looking forward to seeing you down here.

【答案】

【1】meet

【2】ago

【3】address

【4】memory/mind

【5】 missed

【6】husband

【7】turned

【8】afraid

【9】saw

【10】Everything

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了一个烟草商离开了大雪的街。他的妻子因公出差旅行,并且,第二天来这想见他。当他到达了旅店并且检查他三天前预定的房间时,他决定给他的妻子邮一个电子邮件。但是,在他的电脑中忘记保存邮箱地址。最后,他将邮件发错了,结果引出了一个笑话。

【1】细节理解题。联系句意:一个烟草商离开了大雪的街。他的妻子因公出差旅行,并且,第二天来这想见他。分析:联系下文得知是想去见他。故填meet

【2】细节理解题。联系句意:当他到达了旅店并且检查他三天前预定的房间时,他决定给他的妻子邮一个电子邮件。明确为三天前,因此用ago.故填ago

【3】细节理解题。联系上文:他决定给他的妻子邮一个电子邮件。但是,在他的电脑中忘记保存邮箱地址。明确为地址之意。故填address

【4】细节理解题。联系上文:他看着键盘并且尽最大努力去从记忆中想起。不幸运地是,他错过了一封信。他的邮件被发送到一个更老农民的妻子那里。分析:从记忆中想,考查单词memory/mind.故填memory/mind

【5】细节理解题。联系上文:他看着键盘并且尽最大努力去从记忆中想起。不幸是,他错过了一封信。他的邮件被发送到一个更老农民的妻子那里。分析:考查单词错过miss.故填missed

【6】细节理解题。联系上文:这个妻子的丈夫在这天去世的。当这位伤心的妻子打开电脑去查看邮件的时候,她看了内容,感觉是如此的害怕,并且倒在地板上不省人事了。结合下文,体现为丈夫。故填husband

【7】细节理解题。联系上文:这个妻子的丈夫在这天去世的。当这位伤心的妻子打开电脑去查看邮件的时候,她看了内容,感觉是如此的害怕,并且倒在地板上不省人事了。考查固定短语turn on打开。故填turned

【8】细节理解题。联系上文:这个妻子的丈夫在这天去世的。当这位伤心的妻子打开电脑去查看邮件的时候,她看了内容,感觉是如此的害怕,并且倒在地板上不省人事了。结合下文,她的丈夫去世了,现在接到一位以丈夫的口气写的信,一定会害怕。故填afraid

【9】细节理解题。联系上文:她的家人立刻冲进来,并且看到邮件的内容:最爱的妻子,我已经在这里准备好了一切,了迎接你明天的到来。明确为看到之意。故填saw

【10】细节理解题。联系上文:当她的家人立刻冲进来,并且看到邮件的内容:最爱的妻子,我已经在这里准备好了一切,了迎接你明天的到来。明确为每一件事情。故填Everything

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解, 从A、B、C、D四个选项中选择最佳答案填空。
An old friend from the US whom I was looking forward to staying with telephoned from the airport to tell me that he had arrived. I was still at the 1 at that time, but I had got everything ready for his arrival. After letting him know where my house was, I told him that I had left the 2under the doormat(门垫), 3 I was likely to be home rather late. I told him to go into the 4 and help himself to food and drink. Two hours later my friend 5 me from the house. At the moment, he said, he was listening to some of my records after having just had a truly wonderful 6 . He had found a cooker and 7 two eggs and he helped himself to some cold chicken from the ice box. He said he was drinking a glass of orange juice and he hoped I would 8him. When I asked him if he had reached the house without difficulty, he answered, "I was not able to find the key, 9 luckily, the living-room windows Just by the apple tree were left open and you know what I could do." I listened to all this in 10 . In front of my living-room there was no apple tree at all.
(1)A.living-room B.office C.airport D.house
(2)A.address B.telephone number C.key D.travelling plan
(3)A.because B.when C.if D.though
(4)A.store B.restaurant C.shop D.kitchen
(5)A.invited B.asked C.answered D.telephoned
(6)A.meal B.rest C.time D.picnic
(7)A.got B.broke C.flied D.bought
(8)A.visit B.join C.thank D.remember
(9)A.but B.so C.or D.and
(10)A.interest B.anger C.surprise D.laugh

【题目】任务型阅读。阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词

Every place offers the possible dangers for getting hurt, even staying at work. We may face dangers like walking into desks or chairs, receiving unexpected cuts from a paper knife and so on. Industrial jobs have similar and more dangers like getting body parts hurt by machines or falling from a height.

No one wants to get hurt. Some accidents are avoidable(可避免的). Most accidents happen because of common things seen every day—an open desk drawer, a chair pulled out too far, water on the floor and so on. We slowly get used to these things we see every day and never think about what they could possibly become in the future.

Think about the following to prevent dangers to yourself and others:

1. If there is something you see and know may become a danger for yourself or others, do something about it. Close a desk drawer, clean up or put a sign over the water, turn off the power before leaving, and so on.

2. Get extra persons’ help and support on a task that is too hard for a single person.

3. Study the situation and think what could possibly happen and change if necessary. Do it before something happens and you won’t have to say some day, “ I should have… How sorry I feel…”

To use an old phrase ‘Safety is everyone’s duty.’ Looking down on it could lead to being hurt. Keep the rule in mind every day “ Everyone wants to go home in the same condition they came to work in - or better.”

Title:【】 at Work

【1】

dangers

There are some dangers like receiving an unexpected 【2】by a paper knife.

【4】

1. Most accidents are caused by the【3】things seen every day.

2. Get used to what we can【5】 every day and never think about the dangers.

Safety

rules

1. Turn off the power before you【6】【7】.

2. Get extra persons’ help and support if the task is too difficult for you to finish on your【8】 .

3. 【9】the situation and make some changes.

Warning

Safety on the job is【10】duty.

【题目】完形填空

As a teenager, I am often asked what I am going to be in the future. A lawyer? A doctor? Or a scientist? No, my ideal career is to be a teacher. One of the for that is I want to be a teacher like Mr. Chen.

“Look! Do you know what it is? A-ha, it’s the ! And it will always move around the sun.” Mr. Chen said and pointed to his head. He then touched the nose and , “Can you tell me the name of this mountain? It is the highest mountain on Earth! What’s the of it? Yes, it’s 8844.43 metres…” I’ll never forget my first geography lesson. He was humorous that we all fell in love with his lessons . It’s Mr. Chen who opened the door of geography for us.

Generally speaking, most of the teachers are strict students and sometimes a little bit demanding(苛求的), not so with Mr. Chen. He is a lighthouse, showing us the way to the treasure of knowledge. He is a friend and easy to get with, always encouraging us to speak out loud without 44 our shyness and other disadvantages. He is an example, volunteering his time to students and other teachers.

One day I happened to meet him in the hospital. Seeing the cut on his arm, I realized he was donating his . I was moved and was another lesson, a lesson of love and devotion.

Every time I see my globe(地球仪), it would me of Mr. Chen. He is the most unforgettable teacher I have met and he will always be. Someday I hope I am to be a teacher like him.

Thank you, Mr Chen, thank you for making learning not a job but a joy.

Thank you for helping me to discover what I do best and to do it even

Thank you for understanding all of us and giving us the time and care each of us needs.

1A. replies B. reasons C. rewards D. results

2A. moon B. earth C. star D. sun

3A. advised B. announced C. added D. answered

4A. distance B. weight C. size D. height

5A. very B. too C. really D. so

6A. at present B. at once C. at times D. at first

7A. with B. to C. in D. for

8A. away B. together C. angry D. along

9A. thinking B. caring C. considering D. supposing

10A. money B. blood C. clothes D. time

11A. taught B. given C. taken D. had

12A. remember B. represent C. warn D. remind

13A. just B. never C. ever D. yet

14A. able B. about C. allowed D. availabe

15A. well B. good C. better D. Best

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网