题目内容
7.All parents love their children.Many parents want their kids to become well-known people.when they grew up.(74)Most of them want their kids to live better than others.Most of them want their kids will be singers or actors.Actors and singers can make money easily in our country.When they appear(出现) in the advertisement,they will get much money which a farmer or a worker can't make all his life.Some of their parents want their kids to be businessmen or doctors.(75)If they work hard,they'll have cars and big houses in several years.Some parents want their kids to work in towns or cities.
They don't enjoy them to work in the countryside.People work in the towns or cities can get money after they retire(退休).If you're a famous man,especially an actor,you'll get much but pay little.A farmer is different-he gets little but pays much.
71.What do the parents want their kids to do when they grow up?They want their kids to become well-known people.
72.Do all the parents want their kids to be actors?No,they don't.
73.Why do the parents want their kids to work in the cities?People work in the towns or cities can get money after they retire(退休).
翻译句子
74.他们中的大多数希望自己的孩子比别人生活的更好.
75.如果他们努力工作,他们会在几年内拥有汽车和大房子..
分析 短文讲了所有的父母都爱他们的孩子.许多家长希望自己的孩子长大后成为有名的人.大多数人希望自己的孩子比别人活得更好.他们中的许多人希望孩子会成为歌手或演员.有些家长希望孩子能当商人或医生.
解答 答案:71.They want their kids to become well-known people.细节理解题.根据第一行句子Many parents want their kids to become well-known people.when they grew up.许多父母希望自己的孩子长大成为知名的人.故答案为They want their kids to become well-known people.
72.No,they don't.细节理解题.根据第一行句子Most of them want their kids will be singers or actors.大多数人希望自己的孩子将来成为歌手或演员.可知不是所有人希望自己的孩子成为演员.所以答案是否定的.故答案为No,they don't.
73.Because they can get money after they retire.细节理解题.根据倒数第二行句子They don't enjoy them to work in the countryside.People work in the towns or cities can get money after they retire.他们不喜欢他们在乡下工作.人们工作在城镇或城市在退休后可以得到钱.故答案为Because they can get money after they retire.
74.他们中的大多数希望自己的孩子比别人生活的更好.考查翻译.Most of them want their kids to live better than others.Most of them 他们中的大多数,是固定搭配.want sb to do sth希望某人做某事,也是固定搭配.their kids 他们的孩子. live 生活. better than 好于,是形容词比较级. others代词,其他人.故答案为他们中的大多数希望自己的孩子比别人生活的更好.
75.如果他们努力工作,他们会在几年内拥有汽车和大房子.考查翻译.If they work hard,they'll have cars and big houses in several years.这是if引导的条件状语从句.主语是they他们.work hard努力工作,是固定词组.主句是一般将来时.will会,是助动词.have cars and big houses 拥有汽车和大房子. in several years,几年内.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
| A. | ugly | B. | smart | C. | terrible | D. | scary |
| A. | say | B. | speak | C. | talk | D. | tell |
| A. | write | B. | write down | C. | written | D. | written down |