题目内容

【题目】Do you remember your dreams? Do people have the same dreams? Why do I dream?

There are many questions about dreams. We dream during the REM (快速眼动) stage of sleep. We have about five periods of REM sleep during the night. The first REM cycle (周期) lasts about 10 minutes. As the night goes on, the REM cycle gets longer. By early morning, the REM cycle can last up to 90 minutes. Usually, it is in this last REM cycle that we remember our dreams.

Dreams change as people age. People may have several dreams each night. Some are like films and usually in color. They come to us over and over again. That may be because the dreamer is worrying about something and trying to find the answer. Sometimes we wake up with a good feeling from a dream. But often we can’t remember the dreams clearly.

It is reported that too much dreaming is bad for our health. The more we sleep, the longer we dream. The mind is hard at work. That is why we may have a long sleep and still feel tired when we wake up.

Do you feel a little sleepy after lunch? Well, that’s normal. Your body naturally slows down then. What should you do about it? Don’t drink coffee, take anap, instead. There are many advantages of a daily nap. First of all, you can remember things better and make fewer mistakes. Also, you can learn things more easily after taking a nap. A 20-minute nap can reduce your pressure. Finally, a nap can make you cheerful.

But, there are some simple rules you should follow about taking a nap. First, take a nap at noon, about eight hours after you wake up. In general, a 20-minute nap is the best. If you sleep longer, you may fall into a deep sleep. After waking up, you will feel worse. Also, you should set an alarm clock. That way, you can fully relax during the nap. You don’t have to keep looking at the clock so that you don’t oversleep. Now, next time you feel sleepy after lunch, don’t get stressed. Put your head down, close your eyes and take a nap.

1According to the article, which of the following is true?

A. People always ask questions in their dreams.

B. People never dream in their last REM cycle.

C. The first REM cycle is the shortest of the five.

D. It’s impossible for people to remember their dreams.

2According to the article, why do people sometimes have the same dream again and again?

A. Because they are worried about something.

B. Because they often watch interesting color films.

C. Because they want to remember the dream clearly.

D. Because other people ask them too many questions.

3The underlined word “nap” in Paragraph 5 most probably means “___________”.

A. A long walk B. a kind of drink

C. a short sleep D. a deep sleep

4According to the article, which of the following is not an advantage of a daily nap?

A. We can run much faster.

B. We can learn things more easily.

C. We can become happier.

D. We can remember things better.

5According to the article, which of the following is true?

A. Dreaming is harmful to our health.

B. The longer we dream, the better we sleep.

C. We should fall into a deep sleep after lunch.

D. We’ll feel better after a 20-minute nap at noon.

【答案】

1C

2A

3C

4A

5D

【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了你会记住自己做的梦吗?人可能会每天晚上做梦,这是很正常的想象,但是如果做太多的梦可能对我们的身心有害。每天中午休息20分钟对我们的身体有好处。

1C细节理解题。通读整篇文章可知第一个快速眼动是最短的,故选C

82.

2A细节理解题。根据文中People may have several dreams each night. Some are like films and usually in color. They come to us over and over again. That may be because the dreamer is worrying about something and trying to find the answer.可知人们总是做同样的梦是因为他们担心某些事情,故选A

3C词义猜测题。根据句意:不要喝咖啡而是睡个午觉。故意思是睡个短时间的觉。可知故选C

4A细节理解题。 根据文中there are many advantages of a daily nap. First of all, you can remember things better and make fewer mistakes. Also, you can learn things more easily after taking a nap. A 20-minute nap can reduce your pressure. Finally, a nap can make you cheerful. 可知故选A

85.

5D细节理解题。通读整篇文章可知只有D是正确的,中午休息20分钟我们会感到很舒适。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】Much has been said and written about heroes now, mainly because many people think we have too few of them. There are many different kinds of heroes, but they usually seem to have two things. First, heroes show their great power by actions. Second, heroes can be tested by the time. Because of these good points, we need to choose our heroes carefully.

Olympic winner Jackie Joyner-Kersee tells young people to work hard. She hopes that if someone tries to copy her, it will be because she has got success by working hard. She says that a hero should affect another person’s life.

Poet Maya Angelou believes that a hero encourages people to treat others well. A hero should show politeness, courage, patience, and strength all the time. A hero should encourage others to follow him with actions, even though only in small ways.

Author Daniel Boorstin suggests that, Celebrities are people who appear on newspapers, but heroes are people who make history. If a person is truly a hero, he or she will not be soon forgotten.

We all need heroes. We need to be able to respect (尊重) people around us. Many times , the greatest heroes are the people we can see every day our relatives, friends, and neighbours who will never give up when facing difficulty. The parent who supports our family, the teacher who will make more money at another job but chooses to help students all these people can be considered as heroes. A hero sets a good example, an example that encourages others to follow.

【1】Joyner-Kersee hopes that young people ___________.

A. will work hard B. will become heroes

C. will follow her D. will achieve her goal

【2】The underlined word celebrities in Paragraph 4 means ___________.

A. 志愿者 B. 记者 C. 政客 D. 名人

【3】From the passage we know that ___________.

A. there are fewer heroes than before

B. many common people set examples to us

C. heroes should be polite, patient and famous

D. heroes have to do some great things

【4】The best title for this passage is ___________.

A. What Heroes Do B. Who Are Heroes

C. How Heroes Live D. Where Heroes are

【题目】Do you enjoy wearing Levi’s blue jeans? Blue jeans have become popular all over the world, but do you know how they got started?

Levi Strauss was born in Germany in the mid 1800’s and immigrated(移居) to the United States as a young man. He lived in New York City and learned the dry-goods business for several years. In 1853 he took his knowledge and his dreams to San Francisco (California, USA). His dream to succeed came true over the next 20 years as he became a very successful businessman.

Many of Levi Strauss’ customers were cowboys and miners. They needed clothing that was strong and lasting. Strauss found a special cloth from France that was comfortable and lasted a long time. It was called “serge and mines” which was later shortened to the word “denim(粗棉布)”.

Another man named Jacob Davis bought large amounts of the denim cloth from Levi Strauss. He was a tailor who made pants for hard-working men. One of his customers was continually tearing the pockets off his pants. So Jacob Davis decided to put rivets(铆钉)on certain parts of the pants to make them stronger. The customer loved the new pants so much that he told all his friends, and soon Jacob Davis was busy making lots of pants with rivets.

Jacob Davis soon realized that using rivets was a great business idea, and he didn’t want anybody to steal that idea. He decided that he would need to get a patent. But being a poor tailor, he didn’t have money to pay for the patent. After thinking it over, he went to the businessman Levi Strauss and told him his idea. He said, “If you agree to pay for the patent, we will share the profits from the riveted pants.” Levi Strauss did agree, and the new riveted pant business was called Levi Strauss and Company. Today Levi’s jeans are more popular than ever, and Levi’s name continues to live in.

【1】What is Levi Strauss?

A.A tailor. B.A miner.

C.A cowboy. D.A businessman.

2What do you think the underline word patent mean?

A.办法 B.利益 C.专利 D.公司

3Jacob Davis thinks .

A.he must get the help of Levi Strauss.

B.his idea is good and he can do it easily.

C.Levi Strauss can’t share his profits.

D.all the persons all over the world like the jeans very much.

4Which is right according the passage?

A.Jacob Davis sewed pants in his business.

B.Levi Strauss didn’t want to pay for Jacob Davis’ patent.

C.Levi Strauss and Jacob Davis became business partners.

D.Jacob Davis put rivets in pants because they looked good.

5What do you think the writers main idea?

A.How were the jeans invented?

B.How does Levi Strauss succeed?

C.Jacob Davis was a clever man.

D.How to earn more money?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网