题目内容

【题目】下列关于西北地区地形的叙述,正确的是:( )

A.以平原、盆地为主B.内蒙古高原地面崎岖

C.新疆地形结构“三山夹两盆”D.塔克拉玛干沙漠位于柴达木盆地

【答案】C

【解析】

根据西北地区深居内陆,位于大兴安岭以西,昆仑山-阿尔金山-祁连山和长城以北,包括内蒙古自治区、新疆维吾尔自治区、宁夏回族自治区和甘肃省的西北部.这一地区国境线漫长,与俄罗斯、蒙古、哈萨克斯坦等国相邻.本区面积广大,约占全国面积的30%,人口约占全国的4%,是地广人稀的地区,进行分析解答。

西北地区地形以高原和盆地为主,A错误。内蒙古高原平坦广阔,草场广布,B错误。新疆的地形特点是三山夹两盆,C正确。塔克拉玛干沙漠位于新疆的塔里木盆地,D错误。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Many kids help parents to do chores in the house. They may take out the trash, walk the dog or sweep the floor. In return, some kids get money or other rewards from their parents, such as 20 minutes to play computer games.

But some people do not think that kids should get rewards for doing chores. One of them is Jane Smith, a parenting educator and family coach. She believes if kids get rewards, they may think that work isn't worth doing unless they get something in return. For example, kids won't sweep the floor if they see it is dirty. But they will do it if their parents reward them for it.

Every house is a team effort,” Jane said, “A home is a living space for everyone in the family. It's important for kids to see that we all have a responsibility to keep our home clean.”

Other people hold different opinions. They believe that money or other rewards encourage kids to do more chores. It also teaches them real world lessons. They can learn about how we need to work to make money.

Now, there are also apps that encourage kids to do chores. The apps give kids points and digital(电子的) gifts that can be used either online or in life. With the app Chore Monster, kids earn digital points after doing chores. Kids can exchange their points for real rewards, such as time to play video games or a trip to the mall. Our goal is to encourage kids so they can earn rewards,” says Joe Black, founder of Chore Monster. Kids need positive(积极的) power to make them do chores.”

1Jane Smith thinks that________.

A.housework isn't worth doing

B.kids are not willing to do chores

C.kids should get something in return

D.kids shouldn't get rewards for doing chores

2Chore Monster is a(n)________.

A.educatorB.coachC.appD.app founder

3The meaning of the underlined word “responsibility” in the passage is “________”.

A.wasteB.habitC.dutyD.price

4The purpose of the apps is to________.

A.give kids points and gifts

B.encourage kids to do chores

C.exchange points for real rewards

D.give kids advice on doing chores

5What's the main idea of the passage?

A.How to encourage kids to do chores.

B.What kind of chores kids should do.

C.If kids should do chores at home.

D.Whether kids should be rewarded for doing chores.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网