题目内容

【题目】Dear teacher

I dont have any fun because there are too many rules in my familyI have to get up at six oclock every morningI have to make my bed and clean my room every morningThen I have to walk with my dogI cant meet my friends after school because I have to do my homeworkI cant watch TV onschool nightsI have to be in bed by ten oclockOn the weekend I have to clean my room and wash my clothesThen I have to do my homeworkI never have any fun

Yours

Li Dong

1Who is the letter from?

A. Li Dong B. Li Dongs teacher

C. Li Dongs mother D. Li Dongs father

2Why doesn’t Li Dong have fun?

A. Because there are too many rules in the school

B. Because there are too many rules in his family

C. Because his teacher is very strict with him

D. Because he doesnt like his teacher

3What does he do after he gets up?

A. He has to make his bed

B. He has to clean his room

C. He has to make his bed and clean his room

D. We dont know

4What doesn’t he do on the weekend?

A. Clean his room B. Wash his clothes

C. Do his homework D. Cook

5Can he watch TV on school nights?

A. Yeshe can B. Nohe cant

C. Yeshe does D. Nohe doesnt

【答案】

1A

2B

3C

4D

5B

【解析】这篇短文的Li Dong写给老师的一封信,他非常的不开心,因为他的家里有很多的规则,他必须要遵守。短文主要介绍了他家里的一些规则。

1细节理解题。这篇短文是一封信,写信的人应在信的结尾处,根据Yours, Li Dong可知,这封信是Li Dong写的,故选A。

2细节理解题。根据短文的开头I dont have any fun because there are too many rules in my family可知,Li Dong不开心是因为他的家里有太多的规则。由此可知选B。

3细节理解题。根据短文中I have to get up at six oclock every morningI have to make my bed and clean my room every morning可知,Li Dong每天早上6点起床,然后他必须铺床,打扫房间。由此可知应选C。

4细节理解题。根据短文的后边On the weekend I have to clean my room and wash my clothesThen I have to do my homework可知,在周末的时候,Li Dong必须打扫房间、洗衣服和做家庭作业。文章中没有提到他必须要做饭,故应选D。

5细节理解题。根据短文中I cant watch TV onschool nights可知,在上学日的晚上,Li Dong 不可以看电视,由此可知这个问题的答案是否定的。题干中Can是情态动词,回答这个疑问句时还应使用can,故D不对。选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】【2016黑龙江大庆中考】Reading Comprehension.

Isaac Newton, the great British scientist, is often so deep in his thoughts that he will forget to eat his dinner.

One day his friend came to have dinner with him. Dinner was put on the table but Newton didn't come out of his study(书房). His friend sat down and waited for him. After waiting for quite a long time, he decided that Newton must be so deep in some new theory that he forgot all about the dinner. So he began to eat the chicken without Newton.

When he finished, he thought he would play a joke on his friend. He put all the chicken bones(骨头)back on the dish and covered them with the dish over. Then he left Newton's house. He was quite certain that his joke would work.

Several hours later, Newton came out of his study, feeling very hungry. He saw the table was ready for dinner and so he sat down. When he lifted the cover and saw the bones of the chicken, he was greatly surprised. He turned, looked at the clock, and saw that it was long past his usual time for dinner.

"Well, well," he said to himself, "I thought I ate nothing, but I am wrong." He got up from table and went back to his study and began to work again.

Judge the following statements True (T) or False (F).

【1】Newton comes from America.

2Newton's friend didn't have dinner with him.

3Newton's friend put all the chicken bones back on the dish.

4Several days later, Newton came out of his study.

5Newton has eaten the chicken.

【题目】【2016山东泰安中考阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题。(请注意问题后的字数要求)

If you ears are working well, you hear sounds all the time. You can't switch(关掉)your ears off, even when you are asleep.

Listening

When you really want to listen to something, you tell brain to focus on that sound. If your ears are healthy and are both working well, they can turn down other sounds while you focus on what you want to hear. If one ear isnt working __________ the other, they cant do this as well. If you hearing cells(细胞)have been damaged by too much loud noise or music, what you want to hear can get mixed up and lost in the other sounds around. With healthy ears you can choose what you want to listen to, but you cant choose what you hear.

Understanding

Your brain deals with the received sounds and tells you what they mean. Some people have problems understanding what they are hearing because their ears dont work well and they dont hear all the sounds. They brain does not get enough information to understand the messages or they may be mixed up.

Selective(选择的)hearing

Lots of mums and dads think that kids have this problem. They think that you select what you are going to hear and what you cant hear! Many mums say that dads do this, too. In fact, this is something we may all do to try and make our lives a bit easier. Some children wrote what they liked to hear and what they didnt like to hear.

【1】What is the passage mainly about?(Please answer within 10 words.)

_________________________________________________________________________________

2 Please fill in the blank in Paragraph 2 with proper words of phrases to complete the sentence.(Please anser within 3 words.)

_________________________________________________________________________________

3What does your brain do when you are listening?

_________________________________________________________________________________

4Which of the suggestions do you think is the most important for you? Why?

(Please answer within 25 words.)

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

5Translate the underlined sentence in the second paragraph into Chinese.

_________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网